VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 17. črc 2018 1:10:13
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: MILD Stout
PříspěvekNapsal: úte 09. zář 2014 11:55:50 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 22. říj 2010 12:55:12
Příspěvky: 208
Bydliště: Bratislava
Našiel som tento recept:
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Množství piva cca 27 litrů
Plzeňský světlý slad - 3,2 kg
Karamelový slad tmavý - 0,4 kg
Bavorský slad - 0,4 kg
Pražené žito - 0,6 kg
Barvící slad - 0,27 kg
Laktosa - 0,48 kg
Glukosa - 0,2 kg
Granul.chmel 77 g - 30 g Premiant, 40 g Sládek, 7 g Žatecký červeňák
Sušené svrchní kvasnice
Infuzní způsob
Vystírka do 40°C, odpočinek 15 min.
Ohřev na 68°C, odpočinek 60 min.
Ohřev na 75°C, odpočinek 15 min.
Chmelovar
Chmelovar provádíme 60 min., 30 g/60 min. Premiant, 40 g/30 min. Sládek, 7 g/1 min. Žatecký poloraný červeňák
Obsah základní sladiny 11%.
Doba kvašení 1 - 2 tydny
Doba ležení 2 - 3 měsíce i déle


ZUjavne ide o recept ktorý niekto "počešťoval a tak Plzenský slad nahradím Pale Ale a české chmele niečim originál na Stout, Laktózu sa mi podarilo zohnať, ale neviete niekto aký účel tam má tá Glukóza??? Ja by som ju tam nedal. Čo Vy na to?

_________________
http://www.svojepivo.sk


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MILD Stout
PříspěvekNapsal: úte 09. zář 2014 12:29:00 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 320
Bydliště: Trenčín
Pol kila laktozy ? Vsak to bude sladke ja ho*no z nutrie...
A tu glukozu by som tam ani ja nedal.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MILD Stout
PříspěvekNapsal: úte 09. zář 2014 14:56:32 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Asi to bude MILK stout ne MILD, pokud dobře počítám, tak je to 9 % laktózy, což je OK, cukr možná bude pocházet z nějakého receptu, kde byl určen k nasycení piva při sekundární fermentaci.

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MILD Stout
PříspěvekNapsal: čtv 11. zář 2014 7:22:25 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 15. úno 2010 9:48:13
Příspěvky: 101
Bydliště: Loděnice
Před měsícem jsem Milk stout neboli Sweet stout (jak je správné BJCP značení) dělal. Laktóza sice vůbec neprokváší, ale její sladkost není tak výrazná (mléko také nechutná jako cukrkandl).

Z původní 15°P (včetně laktózy) mi to skončilo na 7,5°P. Není to ovšem výsledek jen té laktózy, použil jsem málo prokvašující kvasinky (Mauribrew Ale 514). Pivo chutná sladce a to jsem i trochu přichmelil. Sladkost ani při tomto zbytkovém cukru, jelikož je z větší části tvořena právě tou laktózou, není nijak silná, nicméně se ale jedná o sladké pivo (hlavně pro něžné pohlaví abych je tímto k pivu nalákal).

Ta glukóza může naopak sloužit pro zvýšení obsahu alkoholu, je 100% zkvasitelná. V tom mém pivu není právě alkoholu moc.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MILD Stout
PříspěvekNapsal: čtv 11. zář 2014 11:18:38 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 875
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
No 7.5° zbytku, to je fakt hodně i na sweet stout - při původních 15°.

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MILD Stout
PříspěvekNapsal: úte 04. lis 2014 13:55:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 22. říj 2010 12:55:12
Příspěvky: 208
Bydliště: Bratislava
Je to dosť sladké, ale ešte pitné. V ďalšej várke dám laktózy asi 250g

_________________
http://www.svojepivo.sk


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MILD Stout
PříspěvekNapsal: úte 04. lis 2014 14:08:25 
Offline

Registrován: stř 08. říj 2014 23:57:31
Příspěvky: 52
Zajímavej recept, kolik to dokvasilo? 4-5 °P?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MILD Stout
PříspěvekNapsal: stř 05. lis 2014 9:27:19 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 22. říj 2010 12:55:12
Příspěvky: 208
Bydliště: Bratislava
sorry, nemeral som, odmerám vo fľaši

_________________
http://www.svojepivo.sk


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MILD Stout
PříspěvekNapsal: stř 05. lis 2014 9:34:11 
Offline

Registrován: stř 08. říj 2014 23:57:31
Příspěvky: 52
Mě se neomlouvej :) Měl by sis to měřit pro sebe :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: MILD Stout
PříspěvekNapsal: čtv 21. pro 2017 22:49:52 
Offline

Registrován: čtv 21. pro 2017 21:08:54
Příspěvky: 1
Sweet milk stout podle Venci:

4200g Crisp Pale Ale Malt
300g Crystal Malt
300g Chocolate Malt
200g Roasted Barley
200g Dingemans Special B
200g Flaked barley
30g Challenger Pellets
11g East Kent Goldings Pellets
500g Laktoza

Ceske ekvivalenty produktu si najdete urcite sami.

Infuze:
Stepeni bilkovin do 55 stupnu 16l vody 30 minut /vystirka neni treba pri kvalitnich surovinach/
65 stupnu 40 minut /pro zarucene zcukreni/
75 stupnu 30 minut
78 odrmutovani 20 minut

zcezovani na 23l chmelovaru a jeste zcedit cca o 5 litru vice na dolevani pro zachovani konecnych 23l/ vetsi nadobu muj sporak neda a tato metoda se mi osvedcila/

Chmelovar 75 minut
Po 15 minutach Challenger
Po 60 minutach East Kent goldings a laktoza
OG 1060

Whirpool a nechat odstat cca 15 minut potom prepustit do kvasne nadoby pres filtr / sterilizovana plena, bunicina atd./ a vychladit co nejrychleji. Zaockovat kvasnicemi podle navodu pri cca 20 stupnich. Kvaseni cca 5-7 dnu pri 18-20 stupnich. Stacet pri 1020 bez surogace/vetsi sediment a mene silne pivo/,nebo pri 1016 3g na 0,5l lahev, Easy keg 5l 20g na soudek. Nechat cca 5-7 dni pri 18-20 stupnich a potom dat do lednice nebo sklepa zrat alespon 2 tydny. Vysledek je fenomenalni cokoladovokakaova kremova chut s bohatou penou.

Ingredience byly koupeny na www.themaltmiller.co.uk, kde vam zaslou presne navazene ingredience, takze nemusite kupovat vse po kilech.

Tak dej buh stesti a krasne svatky vsem


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz