VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 19. črc 2018 16:43:04
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: BEZOVE PIVO
PříspěvekNapsal: stř 24. dub 2013 22:20:21 
Offline

Registrován: stř 24. dub 2013 22:09:18
Příspěvky: 2
Blíží se čas kdy pokvete bez a tak bych chťel uvařit černé bezové pivo. Nemá tu s tím někdo skušenosti :?:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEZOVE PIVO
PříspěvekNapsal: stř 24. dub 2013 23:30:39 
Offline

Registrován: ned 20. úno 2011 22:17:19
Příspěvky: 392
bandas píše:
Blíží se čas kdy pokvete bez a tak bych chťel uvařit černé bezové pivo. Nemá tu s tím někdo skušenosti :?:

Zkoušel jsem loni bezový ejl, ale asi jsem udělal špatný bezový výluh. Pivo pořád chutná po stoncích z bezových květů.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEZOVE PIVO
PříspěvekNapsal: ned 28. dub 2013 13:40:50 
Offline

Registrován: úte 01. úno 2011 10:47:55
Příspěvky: 100
Bydliště: Kynice
běžně dělám s bezovým sušeným květem - na konci chmeleovaru cca 15gr. na 20l , ale nevím co je myšleno že se cítí stonek?, pokud je to světlé pivo , pak se tam aroma i příchut květu dobře promítne, časem pak mizí, Ale ne každému to chutná a někdo to ani necítí. Sirup nepoužívám.
Pokud by se mělo jednat o výluh z bobulek- tmavé pivo , to jsem taky nikdy nikdy nezkoušel.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEZOVE PIVO
PříspěvekNapsal: pon 29. dub 2013 8:57:00 
Offline

Registrován: stř 24. dub 2013 22:09:18
Příspěvky: 2
Ja přemýšlel nad tmavým pivem z mnichovského a karamelového sladu. Jen nevím jak nejlíp dosáhnout toho bezového aroma. Chci použít čerstvě natrhaný bezový květ jen nevím jestli ho stačí přidat do chmelovaru a kolik nebo udělat výluh a ten přidat do hlavniho kvašení? A jak kvasit svrchně nebo spodně? Manželka má ráda taková sladká piva a tak jsem ji chtěl udělat radost. Za každý nápad budu vděčný. :mrgreen:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEZOVE PIVO
PříspěvekNapsal: pon 29. dub 2013 21:51:56 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
vyluh do kavsenia je vysoke riziko infekcie. radsej pred koncom chmelovaru. ak chces urobit manzelke radost tak navar dobru psenicu s bazovym kvetom. do tmaveho piva radsej bobule, trpka chut s prazenou sa vyborne doplnuju
ale kazdopadne je to na tebe :)
tiez nieco vydumam ale skor stylom rano vstanem a uvidim co tam dam :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEZOVE PIVO
PříspěvekNapsal: úte 30. dub 2013 7:47:08 
Offline

Registrován: úte 25. pro 2012 8:27:43
Příspěvky: 149
Několikrát jsem dělal bezový sirup. Je bezpodmínečně nutné odříznout co největší část stonku květenství, jinak se ti tam dostane nepříjemná chuť.
Je lepší použít čerstvé květy, ze sušených vypadává pyl a mění se chuť.
A jedno varování. Pozor na ploštice a mšice!! Díky jedné ploštici jsem musel vylít 3l sirupu. :-(


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEZOVE PIVO
PříspěvekNapsal: pon 03. čer 2013 11:30:41 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 12. čer 2012 12:30:22
Příspěvky: 41
Osobne po roznych debatach s domacimi sladkami a precitani tejto diskusie skusim par otazok a postrehov. Chmelovar nici bazovu aroma aj chut. Vsetci robia "dry hopping"...ale domaci manzelkin syrup;). Stonky, musky...chrobaciky je jasna zalezitost ze to tam byt nema...otazky zneju:
Dry Hopp - kolko dni je optimum? kolko g je optimum? myslim si ze staci menej ako pri chmeloch...take dva dni...ostane iba aroma alebo sa spravi vyluh ako do vody, cize bude aj chut?
Syrup:
To je asi jasne...kolko a tak...kazdy podla seba:) Nebude tam moc cukru, ktory by mohli kvasinky este pozrat a bude sa to tak pretlakovavat? moznost vidim pri stacani z lezania do flasiek a kegov od kvasnic s pridanim syrupu a k okamzitej konzumacii...ci?

_________________
Kocovny pivovar Hellstork, Senica


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEZOVE PIVO
PříspěvekNapsal: pon 03. čer 2013 16:22:25 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
asi by som urobil vyluh, ten povaril a pridal do kvasenia. co sa tyka mnozstva tak asi odhadom :) ako by ste to nachmelili ? asi skor menej ale aky chmel?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEZOVE PIVO
PříspěvekNapsal: pon 03. čer 2013 16:38:11 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 875
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
určitě bych dělal svrchně a chmel... Citra,Cascade? :)

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEZOVE PIVO
PříspěvekNapsal: pon 03. čer 2013 20:47:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 22. úno 2012 21:13:41
Příspěvky: 69
Bydliště: Bratislava
ja by som skor nejaky chutovo neutralny chmel aby vynikla chut bazy.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz