Ja mam tiez PWM (cyklus 10 sekund - rozmyslam o znizeni na 5) a mam to riadene mikrokontrolerom (pomocou PID), ktorym kazdych 15 sekund prepocitam (podla ziadanej rychlosti ohrevu) cielovu teplotu a pre PID to periodicky menim. Po niekolkych stupnoch sa to stabilizuje a narast teploty je pekny plynuly pocas celeho rastu teploty. Inak sa to asi dosiahnut neda. Ibazeby si simuloval Jimramov pristup - rucne nastavenie PWM tak nizko, aby to postupne rastlo takou rychlostou, aku potrebujes. Casom akurat treba to percento pridat. PID konstanty mam pokusne vyriesene tak, aby sa mi drzala teplota 30l tekutiny na urovni +- 0.3 stupna. Ohrev mam pomocou platnicky so sklokeramickej dosky. Len inspiracia

Keby si chcel, mozem nazdielat kod. Mam to programovane v nativnom C-cku.
Citacia od Jimrama:
Jimram píše:
...Tenhle recept je na kontinuální infuzi (postupný ohřev bez přestávek), dělám to tak historicky, protože jsem takhle začal dělat Bock 17 a výsledek byl dobrý. To jsem vařil na plynu, nastavil na sporo s pomalým mícháním a nechal to 2.5 hodiny. Teď mám elektřinu a můžu si naprogramovat co chci, takže to asi převedu na klasickou vícestupňovou infuzi. ...