VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 17. říj 2017 10:45:18
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 1. APA
PříspěvekNapsal: úte 05. zář 2017 19:48:19 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 223
Shad_ píše:
Co se týče cold crash, mám mrazák 0 do -20. Před ním analog termostat se sondou rozsah -40+40C. Nastavuji 0, přesnost je +-2C. Nestalo se mi, že by to promrzlo, i kdyby to termostat valil jen dolní přesnost, tak objem 50l "umrazit" při -2C bude chtít čas. O pojmu cold crash jsem se dozvěděl až tu, již dřív sem na sedimentaci používal tento systém a vždy se mi osvědčil. Přemýšlím teď nad použitím želatiny, používáte tu, co je běžně v obchodech?
Díky.


Na tom je vidět, že mrazák je pro tyto účely vhodnější než lednice. Mě to vymrzalo i při 3°C, protože lednice na to nemá, aby to hlavně v létě uchladila a při tak intenzivním chlazení se z toho piva nějakým způsobem odděluje led...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 1. APA
PříspěvekNapsal: stř 06. zář 2017 18:03:00 
Offline

Registrován: úte 09. črc 2013 20:25:32
Příspěvky: 5
Bydliště: Dolní Libina
2.den cold crash. Pivo je podstatně o dost čiřejší. Mám nakoupenou želatinu, ale nebude použita. Zítra lahvuji. Mrkněte na fotku, myslím že "čirost" bez jiskry je OK. Trochu škoda, že to bude v PET a opět se to bude kalit. Vůně zatím mango, grep.
Btw, je tu rozsáhlé vlákno o kyvetách. Pochopil sem, že je potřeba 2 narážečů. 1 na pivo a 1 na plyn-CO2. Máte s tím zkušenost? Stačí mi, jak je to od kyvetu do půlitru :)
.
http://www.imagehosting.cz/?v=pivo1ogo.jpg


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 1. APA
PříspěvekNapsal: čtv 07. zář 2017 7:34:16 
Offline

Registrován: stř 25. kvě 2016 16:32:20
Příspěvky: 152
neni moc o cem psat ... kyveta, dva narazece a na narazec si nasroubujes rychlospojku na pivni hadicku a dal uz si s tim poradis :) delaj se i kohouty co uz maj na sobe ten narazec ale je to dost drahe. ja poprve pouzil kohout, privazal ho na kyvetu a propoil jen kratkou hadickou a jak to dobre na balkone fungovalo v nasich mirnych zimach :)

treba
http://www.malzmuehle.eu/Direct-dispens ... t-547.html

ale je to "kohout", nejaka redukce, kolinko a narazec.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 1. APA
PříspěvekNapsal: čtv 07. zář 2017 10:25:50 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 187
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
podívej se na http://www.bahnik.cz/keg-sudy-kyvety mnohem levnější a doma

_________________
polotmavý ležák-na čepu
zlaťák 4xchmelený12°-leží
Vánoční 15- leží
Vánoční medová 15-na spilce


MIKROPIVOVAR SKALKA

Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec u Holešova 2017
Ležák Megal- Bronzový žejdlík- Černokostelecký žejdlík 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: 1. APA
PříspěvekNapsal: stř 13. zář 2017 18:57:54 
Offline

Registrován: úte 09. črc 2013 20:25:32
Příspěvky: 5
Bydliště: Dolní Libina
Nalahvováno minulý týden. Za 2 dny dávám do "mrazáku" na 2-4C na lezeni, PET jsou už natlakované. Kontrolní vzorek vykazuje pitelnost a postupně nastupující intenzivní hořkost. Jak dlouho necháváte svrchně kvašená piva ležet, a při jaké teplotě?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Česká pera na zakázku www.perka.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz