VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 13. pro 2017 8:16:43
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: GRAND CRU - Breferm
PříspěvekNapsal: čtv 31. bře 2011 16:19:32 
Offline

Registrován: čtv 31. bře 2011 16:07:27
Příspěvky: 2
Prosím o radu?
Minulou sobotu jsem založil Crand Cru + 0,5 kg světlé maltózy, kvasnice ze setu, počáteční hustota 1058, teplota 19¨C.
Ve středu jsem už měl vyrovnané hladinky a hustota je 1032.

1) Mam už pivo stáčet, protože kvasinky jsou mrtvé kvůli vysoké hladině alkoholu??

2) Pokud bych měl stáčet, mám přidat do lahví (0,5 l plast) dextrózu?? Nedojde k výbuchu??
Díky za káždý komentář
Tom


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: GRAND CRU - Breferm
PříspěvekNapsal: pát 01. dub 2011 11:22:43 
Offline

Registrován: stř 10. úno 2010 17:03:44
Příspěvky: 211
Bydliště: Praha
V žádném případě nestáčet. 1,032 je ještě cca 8,5% cukru. Nech to kvasit dál, kvasnice jsou určitě živé - alkoholu tam máš sotva 3%. S největší pravděpodobností ti to někde podfukuje. Nejčastěji to netěsní právě někde kolem bublátoru. Nechto tak 2 dny a změř znova hustotu. Až bude okolo 1,010, max. 1,015 tak to stoč a dextrózu přidej podle hustoty. Při 1,010 klidně 5g, při 1,015 tak 1g a tedy při 1,012 3g.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: GRAND CRU - Breferm
PříspěvekNapsal: čtv 07. dub 2011 15:50:27 
Offline

Registrován: čtv 31. bře 2011 16:07:27
Příspěvky: 2
Ahoj,

ten můj problém pořád přetrvává. těsnění je ok, pivo občas probublá, ale po týdnu je stále hustota 1030. kvasnice sedi na dně.
může mi někdo ještě něco poradit??


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: GRAND CRU - Breferm
PříspěvekNapsal: čtv 07. dub 2011 16:20:11 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Udělej toto: stoč si malou petku bokem, přidej cukr a počkej do druhéhé dne. Podle toho jak se to bude nebo nebude tlakovat, poznáš na čem jsi. Není třeba plašit, pivu se v barelu nic nestane.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: GRAND CRU - Breferm
PříspěvekNapsal: stř 30. pro 2015 20:04:25 
Offline

Registrován: pon 16. lis 2015 18:49:36
Příspěvky: 35
Mam podobny problem s tymto koncentratom. Pivo zakvasene pred 7 dnami pri hustote 1066. Asi 2-2.5 dna burlivo kvasilo, 4-5 sek. / 1 bublina. Kvasenie momentalne s najvacsou pravdepodobnostou ukoncene na hustote 1026-1028 (merana predvcerom a dnes). Na hladine ziadne bublinky, len plavajuce kvasnice. Takze otazka je ci sa da nieco spravit, aby to dokvasilo alebo stocit pridanim dextrozy. Asi by to slo pridanim novych kvasnic, avsak tie nemam (s koncentratmy koncim, prechod na vytazok, nakup surovin ma caka na novy rok). Osobne vidim problem v trvanlivosti koncentratu, ktora koncila v oktobri (objednavany v pribehu novembra!) a v pribalenych kvasniciach. Dopredu dakujem za aspon nejaku radu.
PS: Koncentrat bol dokonale rozpusteny, kvasnice rehydratovane.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: GRAND CRU - Breferm
PříspěvekNapsal: stř 30. pro 2015 21:38:45 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 238
Já bych to promíchal (desinfikovaným míchadlem) a nechal ještě 2 dny. Víc pro dokvašení udělat nemůžeš. Poté stočit s přídavkem 6 g cukru / litr nebo s fermentačním dropsem nebo něčím takovým. Je to v pokojové teplotě?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: GRAND CRU - Breferm
PříspěvekNapsal: čtv 31. pro 2015 7:33:31 
Offline

Registrován: pon 16. lis 2015 18:49:36
Příspěvky: 35
Jasne, je to v miestnosti kde je cca. 23 stupnov. Mne napadlo to iste, len som si nebol isty ci je to koser postup. Tak to dnes premixujem a uvidim. Vdaka za tip.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz