VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 23. led 2017 1:24:37
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 54 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Black Rock
PříspěvekNapsal: úte 29. bře 2011 14:55:24 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Pegas a Richard snad jo, ale Velen se mi zdá svrchně (měl jsem kdysi ze sudu), známýmu navíc chutná lahvová verze víc než Primátor. Zatím mám dostatek jiných pšenic, takže tyhle chuťově slabý český odrůdy vynechávám. :-)

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Black Rock
PříspěvekNapsal: úte 29. bře 2011 15:46:45 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2756
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
pšeničné Svijany jsou podle všeho sice vařeny v Náchodě, ale chuťově je to něco jiného.

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. Ale lepší se to :-)
Rauch 13

Na spilce:
Ležák 12


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Black Rock
PříspěvekNapsal: úte 29. bře 2011 21:04:54 
Offline

Registrován: pon 21. úno 2011 20:28:49
Příspěvky: 30
Bydliště: Pardubice
Nedavno jsem daval toceny Velen a taky se priklanim k svrchnimu - vytecna bananova chut. Pro me na stejne urovni jako Primator, mozna i lepe.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Black Rock - zkyslo
PříspěvekNapsal: úte 26. dub 2011 11:29:31 
Offline

Registrován: ned 01. srp 2010 17:27:43
Příspěvky: 13
Tak jsem si též vyrobil BR - Whispering Wheat. Část jsem stočil do 5l soudků, zbytek do skla a PET. Dozrávání probíhalo při pokojové teplotě. Po cca měsící jsem ochutnal jednu lahev, a byl jsem velmi spokojen. Odvezl jsem tedy soudky na akci. První soudek extrémně pěnil a pivo bylo lehce navinulé, jako zkvašená jablka. Druhý soudek pěnil snad ještě víc a pivo smrdělo jak starý sklep plný jablek a pivo bylo nepolknutelné.
Nevím kde se stala chyba. Soudky jsem opakovaně vymyl nejprve horkou vodou se savem, pak jen horkou vodou, těsně před stáčením pak ještě trochu propláchl horkou vodou. Takže nečistotu bych nečekal. Lahve vyplachuji jen horkou vodou.
Napadá vás něco?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Black Rock
PříspěvekNapsal: úte 26. dub 2011 12:19:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 29. říj 2007 13:43:42
Příspěvky: 354
Bydliště: Brno
Nestras, ja delal BR psenicak vcera s pomerancovou kurou ... krasne to kvasi, snad to dopadne dobre.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Black Rock - zkyslo
PříspěvekNapsal: sob 30. dub 2011 22:14:26 
Offline

Registrován: ned 01. srp 2010 17:27:43
Příspěvky: 13
Skeeve píše:
Tak jsem si též vyrobil BR - Whispering Wheat. Část jsem stočil do 5l soudků, zbytek do skla a PET. Dozrávání probíhalo při pokojové teplotě. Po cca měsící jsem ochutnal jednu lahev, a byl jsem velmi spokojen. Odvezl jsem tedy soudky na akci. První soudek extrémně pěnil a pivo bylo lehce navinulé, jako zkvašená jablka. Druhý soudek pěnil snad ještě víc a pivo smrdělo jak starý sklep plný jablek a pivo bylo nepolknutelné.
Nevím kde se stala chyba. Soudky jsem opakovaně vymyl nejprve horkou vodou se savem, pak jen horkou vodou, těsně před stáčením pak ještě trochu propláchl horkou vodou. Takže nečistotu bych nečekal. Lahve vyplachuji jen horkou vodou.
Napadá vás něco?


Možná mě něco napadá, ale nevím jestli to není nesmysl, opravte mě prosím kdyžtak.
Otevřel jsem teď jednu z PETek se stejnou várkou. Pivo je skvělé, ale pění to líp než Mentos v Coca Cole. Odhadem čtvrtina 1,5l láhve vytekla jako pěna.
Soudek po otevření také extrémně pěnil. Pokud ale nebyl soudek naplněn na správnou hladinu (= bylo tam víc vzduchu, než by bylo zdrávo), mohlo dojít ke kvašení a tím zkažení piva.
Otázkou je, proč to tak šíleně pění. Moc dextrózy? Snažil jsem se dávkovat tak jako obvykle.
Předem díky za jakékoliv podněty či zkušenosti.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Black Rock - zkyslo
PříspěvekNapsal: pon 02. kvě 2011 20:04:23 
Offline

Registrován: pon 21. úno 2011 20:28:49
Příspěvky: 30
Bydliště: Pardubice
Skeeve píše:
Otázkou je, proč to tak šíleně pění. Moc dextrózy? Snažil jsem se dávkovat tak jako obvykle.
Předem díky za jakékoliv podněty či zkušenosti.


Psenice vzdycky peni hodne. Pokud neni presycene v chuti, tak to podle me nevadi.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Black Rock
PříspěvekNapsal: pon 07. led 2013 12:33:54 
Offline

Registrován: pon 07. led 2013 12:26:42
Příspěvky: 4
Zdravím,
po přečtení zkušeností na tomto fóru jsem se rozhodl, že zkusím taky udělat své pivko z koncentrátu. Založil jsem taky BR - šeptajíci pšenici na 22 l s 1 kg maltozy, dochmeloval jsem červeňákem a na závěr chmelovaru přidal pomerančovou kůru a koriandr (dle návodu z vasepivo.cz). Prakticky pár hodin po založení 26.12. to začalo divoce bublat. Bohužel jsem nezměřil počáteční hustotu při založení. Teď to stále pobublává při teplotě okolo 21 °C a hustota ukazuje 1014. Rozhodl jsem se to ještě chvilku nechat, ať z toho není šampus. Když jsem to měřil, tak jsem to i zrovna ochutnal. A moje otázka zní, jak to má zhruba chutnat? Já jsem cítil něco jako burčák, který jde cítit chmelem a v pozadí šla cítit trošku pšenice. Je to v pořádku?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Black Rock
PříspěvekNapsal: úte 08. led 2013 7:58:38 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
dave007 píše:
Zdravím,
po přečtení zkušeností na tomto fóru jsem se rozhodl, že zkusím taky udělat své pivko z koncentrátu. Založil jsem taky BR - šeptajíci pšenici na 22 l s 1 kg maltozy, dochmeloval jsem červeňákem a na závěr chmelovaru přidal pomerančovou kůru a koriandr (dle návodu z vasepivo.cz). Prakticky pár hodin po založení 26.12. to začalo divoce bublat. Bohužel jsem nezměřil počáteční hustotu při založení. Teď to stále pobublává při teplotě okolo 21 °C a hustota ukazuje 1014. Rozhodl jsem se to ještě chvilku nechat, ať z toho není šampus. Když jsem to měřil, tak jsem to i zrovna ochutnal. A moje otázka zní, jak to má zhruba chutnat? Já jsem cítil něco jako burčák, který jde cítit chmelem a v pozadí šla cítit trošku pšenice. Je to v pořádku?

řekl bych že jo :)

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Black Rock
PříspěvekNapsal: pát 11. led 2013 21:42:32 
Offline

Registrován: úte 08. čer 2010 16:15:38
Příspěvky: 164
Bydliště: Slaný
dave007 píše:
Zdravím,
po přečtení zkušeností na tomto fóru jsem se rozhodl, že zkusím taky udělat své pivko z koncentrátu. Založil jsem taky BR - šeptajíci pšenici ...


Ahoj v první řadě vítej na fóru,

pročítal jsem si tenhle thread (neb jsem si vzpomněl že jsem šeptající pšenku taky zkoušel) a zavzpomínal, ale narozdíl od ostatních pšenic mi v paměti moc nezůstalo, pamatuju si první pšenici od Coopers a další od Brewfermu a nejvíc Milestone Crusader, což když si to tak zpětně vybavuju, zas až taková pšenice nebyla, ale jako pivo jako takový bylo vynikající, ale když to kvasilo, tak to byl docela humus narozdíl od ostatních
Nicméně jak jsem kdysi původně zamýšlel znova udělat pšenku od BR s jinými kvasnicemi, to jsem již neuskutečnil, já pak přešel na suroviny a to je jiný kafe :-).

Jestli jako burčák, ono to tak ze začátku asi vypadá, ale časem se to mění.

Každopádně propříště nezapomeň změřit hustotu na začátku.

Hodně štěstí

_________________
Máš místo mozku z piva kostku.

Co na tom pivu vidíš prosimtě? Já ti to řeknu a ty začneš chlastat taky

***************************************
Neberte život vážně, stejně z něj nevyváznete živí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 54 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz