VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 30. kvě 2017 6:25:06
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 54 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Black Rock
PříspěvekNapsal: stř 13. říj 2010 16:15:15 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. srp 2009 7:48:29
Příspěvky: 306
Takže zakoupiv od černého motýla tento koncentrát z Nového Zélandu (konkrétně Whispering Wheat), zakládám tímto toto nové téma. Zkušenosti sem rád písnu.

_________________
redaktor, recenzent
http://www.pivnirecenze.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Black Rock
PříspěvekNapsal: stř 13. říj 2010 17:59:37 
Offline

Registrován: úte 08. čer 2010 16:15:38
Příspěvky: 169
Bydliště: Slaný
zakoupil jsem taktéž, čekám až budu mít volnou kvasnou nádobu a pustím se do toho taky, moc se těším, pšeničáky já mám moc rád....

_________________
Máš místo mozku z piva kostku.

Co na tom pivu vidíš prosimtě? Já ti to řeknu a ty začneš chlastat taky

***************************************
Neberte život vážně, stejně z něj nevyváznete živí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Black Rock
PříspěvekNapsal: stř 13. říj 2010 18:49:42 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. srp 2009 7:48:29
Příspěvky: 306
Já to před chvílí založil, vypadá to nádherně - skvělá vůně i barva. Kvasnice jsem použil ze setu, a příští pokus zkusím kvasit s Danstar Munich Wheat Beer.

Teď jen čekat ... 8-)

_________________
redaktor, recenzent
http://www.pivnirecenze.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Black Rock
PříspěvekNapsal: pát 15. říj 2010 16:41:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. srp 2009 7:48:29
Příspěvky: 306
Po 24 hodinách a při teplotě 20 st. Celsia nádherné kvašení - kvasí to velmi "zajímavě", CO2 probublává tak nějak jinak, než obvykle. Že by to bylo tím, že je to "šeptající pšenice" ? :mrgreen:

_________________
redaktor, recenzent
http://www.pivnirecenze.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Black Rock
PříspěvekNapsal: pát 15. říj 2010 17:01:40 
Offline

Registrován: úte 08. čer 2010 16:15:38
Příspěvky: 169
Bydliště: Slaný
Na tenhle pšeničák jsem hodně zvědavý, dělal jsem pšeničné od coopers - dobrý, od Brewfermu - takový hutnější a taky dobrý, pak Milestone Crusader - vynikající, hodně plné pivo, velice odlišné od ostatních pšeničáků. Po prvním napití jsem myslel, že se něco nepovedlo (chuť jsem měl nastavenou na normální pšeničák), ale další hlt už byl pecka.

Tak jsem právě zvědavý na Whispering Wheat, jestli to bude jako klasika nebo zase nějaká pecka.

Teď řeším jestli to vykvasit s originálníma kvasnicema jako Ty nebo těma Danstarkama, jak píšeš při dalším pokusu...sakra...že já vůl rovnou nekoupil u Zbyška dvě piksly...


David

_________________
Máš místo mozku z piva kostku.

Co na tom pivu vidíš prosimtě? Já ti to řeknu a ty začneš chlastat taky

***************************************
Neberte život vážně, stejně z něj nevyváznete živí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Black Rock
PříspěvekNapsal: pát 15. říj 2010 18:27:04 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. srp 2009 7:48:29
Příspěvky: 306
Jak čtu, pak máme obdobné "chuti" já bych to seřadil naprosto identicky :mrgreen: . Ještě bych k tomu přidal Muntons Wheat, které by byly na druhém místě, hned za Milestone Crusander.
Podstatné vylepšení (když se dívám do svých poznámek) mi vždy udělala pšeničná maltóza, to pak byla paráda.

Člověk má vyzkoušet všechno - takže při příštím nákupu si je objednám ještě 2 * Black Rock Whispering Wheat + Danstar + 1* pšeničná maltóza a vyberu to nejlepší :idea:

_________________
redaktor, recenzent
http://www.pivnirecenze.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Black Rock
PříspěvekNapsal: sob 16. říj 2010 8:12:46 
Offline

Registrován: úte 08. čer 2010 16:15:38
Příspěvky: 169
Bydliště: Slaný
Takže kvasnou nádobu jsem včera večer konečně uvolnil a tak jsem tu šeptající pšenici založil. Je to založeno jako 10,5st. (OgS1042), do 22L, přidána pšeničná maltoza 1kg, a použil jsem originální kvasnice. Tak jsem zvědav co se z toho vyvrbí.



Každopádně jako další várku po tomto budu dělat pšeničné od Brewfermu ale místo originálních kvasnic použiju Danstar a místo dextrozy maltózu - očekávám rapidní zlepšení už beztak dobrého pšeničáku. První várka co jsem dělal před časem z tohoto koncentrátu byla vynikající, jakožto i jiné od Brewfermu - dosti plná a tělnatá piva.

_________________
Máš místo mozku z piva kostku.

Co na tom pivu vidíš prosimtě? Já ti to řeknu a ty začneš chlastat taky

***************************************
Neberte život vážně, stejně z něj nevyváznete živí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Black Rock
PříspěvekNapsal: sob 16. říj 2010 17:26:26 
Offline

Registrován: sob 19. črc 2008 7:27:51
Příspěvky: 305
Bydliště: Bruntal
Nasel by se nekdo kdy by mi zaslal na kostnuti psenicne pivo,,? hodne o tom ctu ale jak to smakuje nevim...kdaz tak do PM prosim.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Black Rock
PříspěvekNapsal: pon 25. říj 2010 16:12:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. srp 2009 7:48:29
Příspěvky: 306
Tak jsem to nechal kvasit 12 dnů při teplotě 20 st. Celsia, před 3 dny mi hustoměr vykazoval hodnotu 1012, ještě jsem to nechal a dnes má 1005, takže bleskově jdu lahvovat ...

_________________
redaktor, recenzent
http://www.pivnirecenze.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Black Rock
PříspěvekNapsal: pon 25. říj 2010 16:27:34 
Offline

Registrován: úte 08. čer 2010 16:15:38
Příspěvky: 169
Bydliště: Slaný
No jo, já už mám vlastně stočeno :-), sem zapomněl postnout, díky kolegovi Morovi, který toto téma připomněl :ugeek:


Mně to kvasilo 8 dní a dojelo to až na 1009 (18-20°C), takže jsem to v sobotu stočil do soudků a pár flašek. Ochutnával jsem a nevypadá to špatně.

Na porovnání bych chtěl udělat ještě od Brewfermu Wheat Beer koncentrát, ale místo originálních kvasnic použiju Danstar Munich Wheat Beer kvasnice, místo dextrozy přidám maltózu.

David

_________________
Máš místo mozku z piva kostku.

Co na tom pivu vidíš prosimtě? Já ti to řeknu a ty začneš chlastat taky

***************************************
Neberte život vážně, stejně z něj nevyváznete živí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 54 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz