VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 26. čer 2019 11:42:46
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jaké pšeničné z koncetrátu?
PříspěvekNapsal: čtv 24. kvě 2012 20:00:06 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
to je presne ono :), báť sa toho nemusíš, k 26 litrom sa nepriblyžiš, narieď to na taku lepšiu desinku (10,5) a budeš spokojný.
ked sme už pri tom tekutom výtažku od coopers ake to ma zloženie ? je to cistá pšenica alebo už to 50/50 s jacmennym sladom?
a možno by bolo vhodne použiť ine kvasnice ako coopers pribaluje, kjoštoval som vysledok kvaseny danstar munich a bol som spokojny.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké pšeničné z koncetrátu?
PříspěvekNapsal: čtv 24. kvě 2012 20:38:01 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Super,to jsou dobré zprávy.Množství jsem samozřejmě nadsadil.Ta lepší desinka mi bude k duhu.Nejen mně,ale i mým ženským. :lol:
Poměr je opravdu 50/50.A kvasnice mám jen Notinghamy.Tak asi použiju ty originál Coopers.Už mě tlačí čas,budu zítra vařit,tak nemohu objednat jiné.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké pšeničné z koncetrátu?
PříspěvekNapsal: čtv 31. kvě 2012 21:12:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
mihal píše:
to je presne ono :), báť sa toho nemusíš, k 26 litrom sa nepriblyžiš, narieď to na taku lepšiu desinku (10,5) a budeš spokojný.


mihal,jak praví klasik"všechno je jinak"!
Ve středu jsem uvařil a dostal se na 27 litrů :o
Není čemu se divit.1,7kg koncentrátu,1,5kg výtažku a ještě mi z minulé várky zbylo téměř 1kg českého,světlého výtažku,tak jsem ho tam vrazil taky.Nebude to teda moc o pšenici,ale patrně je to na nějaký čas poslední várka,než klesnou teploty,tak aby se mi nezkazil.
Po namíchání 20 litrů jsem naměřil hustotu 1060!Abych se dostal na 1044-6,musel sem zředit až na těch 27L.Část díla jsem oddělil do další nádoby,ať mi zase ta deka neleze kvasnou zátkou.
Oba výtažky+část koncentrátu a 12g PRČerveňáku vařil ve 2L vody 1h,pak na 10min.přidáno 50g sušené,pom.kůry a necelé 2 lžičky koriandru.
Jen se mi nepovedlo chmelovar správně přecedit.Velké množství chmele mi uteklo do kvasné nádoby :(
Koriandr a kůra naštěstí ne.Doufám,že se to nějak výrazně neprojeví ve vlastnostech.
Následující den obě nádoby docela vydatně bublají.
Na závěr přeju nám všem domácím vařičům:Dej Bůh štěstí


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké pšeničné z koncetrátu?
PříspěvekNapsal: pát 01. čer 2012 11:02:13 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Třetí den mi přestalo v jedné z nádob bublat.Hladinky kvasné zátky sice nejsou vyrovnané,ale nebublá!
Je možné,že je ukončen proces fermentace,ani ne po třech dnech díky vyšší teplotě 22,6°C?
Nádoba je těsná,CO2 by nemělo unikat.Prověřeno.
Druhá nádoba je ve stejném prostředí,a bublá bez problémů dále.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké pšeničné z koncetrátu?
PříspěvekNapsal: pát 01. čer 2012 11:32:17 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 876
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
změř hustotu :)

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké pšeničné z koncetrátu?
PříspěvekNapsal: pát 01. čer 2012 11:58:42 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
je mozne ze to uz prekvasilo, zmeraj cukor/hustotu a uvidis.
koriandru mohlo ist aj viacej. a stym chmelom si nerob starosti ostane v kvasniciach.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké pšeničné z koncetrátu?
PříspěvekNapsal: pát 01. čer 2012 17:46:51 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Hustota je 1020,tak si myslím,že o prokvašení ještě nemůže být řeč?Hladinky nejsou vyrovnané,ale není tam takový tlak,aby to profouklo.Když jsem měřil hustotu a pak zadekloval,víko se z chvíli zase vypouklo.Takže nějaká činnost tam ještě musí být.Připadá mi,jakoby to někde unikalo,ale už několikrát jsem víko dotlačil po celém obvodě.
Pomalu polevuje v bublání i druhá fermentační nádoba.Ale to bych přisuzoval poklesu oklní teploty o 2°C.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké pšeničné z koncetrátu?
PříspěvekNapsal: pát 01. čer 2012 18:37:30 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
vykasli sa na bublinky :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké pšeničné z koncetrátu?
PříspěvekNapsal: pon 04. čer 2012 13:10:44 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Chlapi,uz mi to pripada dlouho bez aktivity.Dnes jsem nameril 1018-20.Nebubla uz ani 2. nadoba.Mam to nalahvovat?A surogovat,kdyz toma takovou hustotu?Jinak voni a chutna to dobre.To jsem necekal.Mohlo by z toho byt dobre pivko. :o


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaké pšeničné z koncetrátu?
PříspěvekNapsal: pon 04. čer 2012 20:24:31 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Předpokládám, že primární kvašení proběhlo za tři dny (není to nic neobvyklého). Ať už je hodnota 1020 chyba měření nebo se kvašení z nějakého důvodu zastavilo, tak je prostě konec. Nejspíš ti to asi týden kvasí už sekudnárně. Nenechávej pivo na usazených a vyčerpaných kvasnicicíh po primárním kvašení moc dlouho (7 až 10 dní bude tak maximum), mohly by a časem taky začnou vylučovat senzoricky nedobré látky, mýdlová chuť piva nebo kdoví co ještě.

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz