VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing
http://varimpivo.cz/

Pivo v KEGu.
http://varimpivo.cz/viewtopic.php?f=34&t=3048
Stránka 1 z 1

Autor:  Radomomír Hranoš [ sob 29. dub 2017 13:56:12 ]
Předmět příspěvku:  Pivo v KEGu.

Hallo, kamarádi piva.
Pivo nechávám ležet v nerezovém KEGu 20L, ale teď jsem poprvé udělal tmavé a zdá se mi, že má menší říz, tedy obsah CO2, nebude to tím, že jsem to následné kvašení udělal úplně bez kvasnic? Poraďte.
Jinak snad dělám klasiku - mladinu, dextrózu, kvasnice a do sudu 3-4g dextrózy na 1/2 litr.
Díky za radu či zkušenost.

Radek

Autor:  Ladináč [ ned 07. kvě 2017 14:17:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pivo v KEGu.

Kolik tam máš baru (tlak)?Jakou teplotu? Při jaké hustotě bylo stočeno ze spilky? Spodní kvašení? Při sekundárním dokvášení vždycky nějaký kvasnice zůstanou.

Autor:  Radomomír Hranoš [ úte 09. kvě 2017 7:31:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pivo v KEGu.

Tlak neměřím, vycházím z toho, že když stočím do 20L sudu 23L piva, tak mi zbyde minimálnbí prostor nad hladinou a tudíž se vytvoří , při druhém kvašení v sudu dostatečný tlak.
Hustota cca 1,015, teplota mezi 12-18°C, spodní kvašení
Rad

Autor:  Ladináč [ úte 09. kvě 2017 21:52:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pivo v KEGu.

To je zajímavý přístup k plnění KEGu. A podle čeho zjistils, že je pivo málo nasycené? Přímo z toho sudu? Je dobré si recept odladit, tz. zjistit konečné prokvašení čili FG final gravity a při další várce podle toho stáčet. U tmavého piva stáčení při 1015 (3,75°)může být i pozdě, ale pokud jsi do toho naládoval pri stáčení dextrózu, tak bych tomu dal čas. Záchrannou brzdou je nasycení pomocí externí láhve sCO2.

Autor:  matasek2000 [ stř 10. kvě 2017 7:47:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pivo v KEGu.

Pro mě je zase zajímavý,že se do 20l kegu vejde 23l (zkoušel jsem to a nejde to)
a není 18°C na spodní moc?

Autor:  Radomomír Hranoš [ stř 10. kvě 2017 9:12:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pivo v KEGu.

Hallo,
potom má ta koupená kvasná nádoba chybu v značení objemu, protože, ji mám na doraz 23L a s minimální ztrátou ji stočím do sudu.

Je tam dextroza, jak píšu, že má malý říz, podle chuti, tak nějak, ale jinak je velmi chutné, krásná barva, jiskra na lomu, super,
přidal jsem trochu CO ext.

Už je vypito!

Rad

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/