VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 19. led 2019 9:04:57
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Better brew IPA
PříspěvekNapsal: úte 21. úno 2017 18:29:47 
Offline

Registrován: úte 21. úno 2017 18:03:48
Příspěvky: 4
Čaute,
rad by som sa podelil so svojimi skúsenosťami,nakoľko som nováčik tak najpr asi otázky.Mám za sebou už jednu varku Coopers draught,ktorú som dostal v sete.zatiaľ leží v špajzi od 9.1.
Druhá varka bola better brew ipa,ktorú som založil v nedeľu večer,takže +-48 hodín.mám taký dojem že dnes to už prestalo kvasit,pripadne sa to spomalilo.deka padla,kvasna zátka nejak nefunguje takže sa riadim vizuálne.je možné že po tak kratkej dobe to prestane kvasit?namiesal som iba +-18l mladiny doplnené svetlou maltozou.chcem urobit dry hopping.kedy by som mohol?počiatočná hustota okolo 1058.
Mám aj foto,ak pridem na to ako priložiť...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Better brew IPA
PříspěvekNapsal: úte 21. úno 2017 21:41:07 
Offline

Registrován: ned 29. lis 2015 0:08:07
Příspěvky: 40
Možný je leccos, ale abys věděl jak na tom jseš je potřeba změřit hustotu. Měl by ses dostat někam k cca 1018. Dry hop pridej až skončí fáze bouřlivého kvašení, aby ti unikající bublinky CO2 nevynesly ven aroma.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Better brew IPA
PříspěvekNapsal: stř 22. úno 2017 20:19:44 
Offline

Registrován: úte 21. úno 2017 18:03:48
Příspěvky: 4
Dikes,
vcera som zmeral hustotu a bola 1020,pockal som do dnes a vecer som zachmenlil,po hodine a pol...pani taka krasna vona ze ani tomu neverim...dufam ze aj ostane,aj s chutou:))

Necham to tak do buducej stredy a potom stocim do flias.

Dam vediet ako to dopadlo.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Better brew IPA
PříspěvekNapsal: úte 21. bře 2017 19:47:43 
Offline

Registrován: úte 21. úno 2017 18:03:48
Příspěvky: 4
Po skoro 3 týždňoch ležania
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Better brew IPA
PříspěvekNapsal: čtv 23. bře 2017 10:09:26 
Offline

Registrován: stř 01. úno 2017 21:38:51
Příspěvky: 41
Pekne vyzera to pivko :)

Hadam nevadi ked zneuzijem toto vlakno na moj dotaz:
V pondelok sa chystam zakvasit svoj posledny koncentrat co mam doma (potom uz len suroviny):
http://www.svojepivo.sk/Mangrove-Jack-s ... e-d819.htm
Pridava sa tam tradicne 1 kg svetlej maltozy a napadlo ma, ci by nebolo lepsie dat tam tu jednu 1,7 kg pixlu plzenskeho sladoveho vytazku. Viem, ze by asi narastla hustota, ale tak dal by som aspon tentoraz ozaj 23 litrov vody ako pisu a nie 20 ako som zvykol davat. A keby je to pivo silnejsie, budem aj rad. Ci bolo by to moc sladove a malo chmelove? V tom pripade by som mozno este mohol aspon viac zachmelit za studena (viac ako len tym prilozenym ZPC). Alebo je potrebne, aby ten vytazok presiel varom? Mam za to ze sa to robi len kvoli chmelovaru, ale v podstate by to nebol problem prevarit, ked aj len v 5 litrovom hrnci.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Better brew IPA
PříspěvekNapsal: čtv 23. bře 2017 12:25:01 
Offline

Registrován: úte 21. úno 2017 18:03:48
Příspěvky: 4
Ahoj,

nie len dobre vyzera ale aj dobre chuti.Inak k tomu dry hopingu,kludne pridaj aj nejaky iny chmel nech ti to zvyrazni cele pivko.vyber chmel podla toho co chces navarit.PO takejto mojej skusenosti s dry hopom,uz bez toho nebudem robit pivo,ci uz z mladiny alebo zo sladoveho vytazku.na ten sa chystam najblizsie.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz