VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pát 22. bře 2019 9:38:04
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Neskoršie stačanie
PříspěvekNapsal: pon 13. úno 2017 0:38:46 
Offline

Registrován: stř 01. úno 2017 21:38:51
Příspěvky: 41
Zdravim,
chcem sa spytat, pokial uz primarne kvasenie skoncilo je nejaka doba dokedy je potrebne stacat? Resp. kolko dni to takto moze este stat vo fermentacnej nadobe?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Neskoršie stačanie
PříspěvekNapsal: pon 13. úno 2017 8:53:33 
Offline

Registrován: pon 21. bře 2016 13:51:30
Příspěvky: 166
palmers odporuca pre vrchne kvasene piva 10 - 14 dni (aby mali kvasnice cas "poupratat" po sebe), ale 3 tyzdne su este stale ok, este by to nemalo mat negativny vplyv na chut... potom uz mozu vznikat pachute z autolyzy kvasnic. a je to ratane od zaciatku kvasenia a nie od skoncenia primarnej fermentacie.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Neskoršie stačanie
PříspěvekNapsal: pon 13. úno 2017 10:23:26 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 243
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
tak nevim,nějak nerozumím té první odpovědi.Já po prim.kvašení /na potřebnou hodnotu, anebo úplné pak přid.dextr./ nečekám a stáčím do skla,pet.soudků a pak to nechám 4-5 dní v teplotě kvašení ať se pivko nasytí,no a pak s tím na ležení /0-2 st..Ale možná se mýlím anebo tento způsob neznám.Jinak ať se daří. :)

_________________
Rudá hyena IPA-dop
Vídeň 14-pije

Vsetín 14

Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec . 17
Ležák Megal- Bronz. žejdlík- Černok. žejd. 17
American Amber Ale -bronz-Černok. žejdl 18
Český prém.sv.lež.- bronz-Černok.žejd.18
Vánoční-bronz-Kostel.chmel.18


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Neskoršie stačanie
PříspěvekNapsal: pon 13. úno 2017 15:35:43 
Offline

Registrován: pon 21. bře 2016 13:51:30
Příspěvky: 166
pisal som pre vrchne kvasene piva... leziaky su trocha "ina kava"


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Neskoršie stačanie
PříspěvekNapsal: pon 13. úno 2017 21:15:02 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 307
Pro dosycení v lahvích s přidáním dextrozy apod. to správně dělá Narab. Je tady ovšem nutné počítat s větším sedimentem na dně lahví. Já osobně to na spilce nechávám ještě týden po skončení kvašení, ale sytím to nuceně z CO2 lahve, takže nedokážu posoudit, jestli je tam v momentu stáčení ještě dostatek kvasnic pro nasycení, protože už je to dost čiré. Ale myslím, že tam jich je pořád ještě dost.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz