VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pát 22. čer 2018 11:59:56
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Gozdawa
PříspěvekNapsal: stř 12. bře 2014 21:16:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 320
Bydliště: Trenčín
Zdar,
Eurobach zacal predavat koncentraty Gozdawa. Ma niekto s touto znackou skusenosti ? Zopar veci z ponuky by som chcel odskusat, akurat Polsko a pivo resp obecne potraviny mi moc dohromady nejde.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gozdawa
PříspěvekNapsal: sob 29. bře 2014 17:43:32 
Offline

Registrován: sob 29. bře 2014 17:39:47
Příspěvky: 1
Budem pripravovať WEIZENBOCK. Dám info keď už bude dobré na koštovku ;)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gozdawa
PříspěvekNapsal: čtv 12. bře 2015 21:36:30 
Offline

Registrován: čtv 11. črc 2013 14:42:32
Příspěvky: 132
Pozeram, ze tento vyrobca nie je moc diskutovany, aj ked je jeho portfolio na Slovensku dost zastupene. Ja som skusil uz davnejsie urobit Porter z 1,7kg konzervy.
Navod od vyrobcu je: 1,7 kg koncentratu + 1 kg maltozy doliat vodou na 23l. Po skusenostiach s koncentratmi a riedeniami ake uvadzaju vyrobcovia som:
pridal 1,15 kg maltozy
nariedil na 20l
a dostal som sa na OG=11,2 °P (1045), co je na porter zalostne malo.
Pri koncentrate boli kvasnice s oznacenim sacku GLW35
stocene pri zbytkovom cukre 6 °P a surogovane este 0,5g/l dextrozou.

vysledok: postupne v procese zretia kostovane a jednoznacny zaver je: NERIADTE sa navodom na konzerve a pomocou cukromeru si doriedte pivo na stupnovitost aka ma pre dany styl byt. Pre tento porter by som to riedil tak na 16-18 litrov (samozrejme s pridanim 1 kg maltozy), inak to bude taka riedka voda ako sa mne podarila.
btw. zena nasla na tom pive aj chutove a vonove pozitiva :), ale zase poctivy lezak zo sladu jej nechutil...a mne zas velmi...tak sa v tom potom jeden ma vyznat :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gozdawa
PříspěvekNapsal: čtv 12. bře 2015 21:48:11 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2835
Bydliště: Zeleneč
Porter je spíš pitelný pivo běžnýho lidu. Běžně je a býval EPM 10°
Tebou uváděné hodnoty by se hodilo spíš na nějaký Baltic Porter, Imperial Porter apod.

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gozdawa
PříspěvekNapsal: úte 07. dub 2015 9:49:39 
Offline

Registrován: pát 02. led 2015 7:32:25
Příspěvky: 106
Zdravím, chtěl jsem se zeptat na vaše zkušenosti s tímto výrobcem?

Díky


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gozdawa
PříspěvekNapsal: stř 08. dub 2015 16:25:43 
Offline

Registrován: pát 02. led 2015 7:32:25
Příspěvky: 106
Koukám zkušenosti asi žádný jak koukám.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gozdawa
PříspěvekNapsal: stř 07. zář 2016 16:48:48 
Offline

Registrován: stř 07. zář 2016 16:39:24
Příspěvky: 2
Ahoj. S Gozdawou mam zatím zkušenost jen s kvasnicemi Pure Ale

Moje poznatky:
- Kvašení proběhlo poměrně hodně rychle. 2 dny na maximální prokvašení a teplota 20-21°c.
- Neprokvasilo na více než 4,2° Plato
- Kvasnice udělaly na dne jakýsi gelový sediment.
- Pivo zůstalo kalné jako při vaření.
- Při rozkvášení se kvasnice chovaly zvláštně. Nejdříve udělaly slabou 1 cm vysokou pěnu ale po cca 15 minutách spadla a zůstala jen vodička.

To je zatím vše co jsem si o nich tak nějak utvořil. Informace ať každý posoudí po svém. Radit bohužel nemohu jsem novopečený domovarník a tohle je moje druhá várka. Ale přístě vyzkouším S-4 nebo Us-5 Abych měl porovnání.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gozdawa
PříspěvekNapsal: pon 21. lis 2016 9:04:15 
Offline

Registrován: pon 21. lis 2016 8:56:05
Příspěvky: 6
zdravim vsetkych ako novacik som vyskusal Gozdawa Amber Lager - spodne kvasenie. Pociatocna hustota 1,050 konecna 1,020 - viac sa to uz nehybalo.Teplota 12-13 C stabilna pocas celeho kvasenia. Mala by to byt 12 -ka podla hustomera.Vody podstatne menej ako v navode vyrobil som asi 8 litrov cca 16 flasiek.Pridane pred kvasenim maltoza asi 450 g. Vsetko uz naflaskovane a caka na prvu ochutnavku. Kvasnise som si kupil zvlast Saflager W34/70 nepouzil som co bolo prilozene.Deku som zberal :-). Cely priebeh k mojej spokojnosti farba hodne tmava na jantar to uz nevyzera vzhladom na nizky obsah dodanej vody. Pri flaskovani 3 g Dextrozy na 0,5 l .Kontrolna PET-ka vyzera velmi dobre.

Uvidim ako bude chutit, cca za dva tyzdne, vsetko v chladnicke- teplota 3 C.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gozdawa
PříspěvekNapsal: pon 05. pro 2016 11:49:29 
Offline

Registrován: pon 21. lis 2016 8:56:05
Příspěvky: 6
tak po ochutnani uz by som to neskusal...ani po dlhsom stati nemozno tento koncentrat odporucit.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz