VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 25. úno 2017 10:38:57
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: pon 18. bře 2013 20:47:29 
Offline

Registrován: sob 23. úno 2013 11:07:33
Příspěvky: 17
BB Czech Pilsner,...tak nakoniec som sa s velkou chutou do toho pustil,mam nalozeny tento koncentrat dal som 0,5 kg maltozy a 0,5 dextrozy,asi 22 Litrov kvasu,uz tyzden to kvasi,zo zaciatku to kvasilo a bublalo velmi a teraz sa to ustalilo a zabuble to cez kvasnu zatku iba obcas,...dufam,ze to dokazem odsledovat.Ma s tym niekto nejake skusenosti,myslim s tymto koncentratom,popripade niecym podobnym....?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: pát 22. bře 2013 16:33:25 
Offline

Registrován: pát 08. bře 2013 11:06:24
Příspěvky: 16
Bydliště: Strážnice
Ahoj, "odsledovat" to asi nebude ten nejlepší způsob jak zjistit kdy začít láhvovat... Měříš si to nebo jenom koukáš na kvasnou zátku?

_________________
Franta


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: pát 22. bře 2013 16:58:26 
Offline

Registrován: sob 23. úno 2013 11:07:33
Příspěvky: 17
Zdravim,aj pozeram na kvasnu zatku,a uz aj dnes idem merat,lebo uz nebuble,ale hladiny stale niesu ustalene,ale mam taky hustomer,ktory som dostal v sade,ze z neho vela nerozumiem.Su tam tri stupnice a to.mnozstvo cukru,stupen Balling a obsah alkoholu,uz som tu presiel vsetko na fore a neviem ako mam s tymto zmerat hustotu mladiny.

Dano


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: pát 22. bře 2013 21:21:19 
Offline

Registrován: čtv 03. čer 2010 19:47:06
Příspěvky: 268
Bydliště: Vancouver
tebe zajímá množství cukru, měl by být pod 5, jaké tam máš jednotky?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: pát 22. bře 2013 22:39:33 
Offline

Registrován: sob 23. úno 2013 11:07:33
Příspěvky: 17
ja proste neviem zmerat hustotu mladiny,mam tu tri stupnice a to:obsah cukru stupen Blg (Balling) rozsah je 0 az 30,druha je obsah alkoholu v percentach rozsah 1 az 16 percent,,a cukor(g/l) rozsah je 0 az 280.
S tychto hodnot neviem a zatial som nezistil ako zistit hodnotu mladiny. :(


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: sob 23. bře 2013 8:04:02 
Offline

Registrován: pát 08. bře 2013 11:06:24
Příspěvky: 16
Bydliště: Strážnice
Tak to vypadá, že ta tvoje stupnice Balling 0 - 30 jsou vlastně °Plato. Tomu by to snad i odpovídalo. Potom platí, 0 Blg = 1000 cukernatosti. Hustoměr se kalibruje při 20°C (to tam taky máš možná napsané). Změř to kolik to má Blg, také kolik to má °C a dosaď ty hodnoty sem http://www.kotmf.com/tools/hydrom.php do té tabulky. Nahoře místo Blg zvol jednotku °Plato, hned pod ni zvol °C. Třetí hodnotu (zhora) zvol opět °C a rovnou tam napiš 20°C a poslední čtvrtou hodnotu si klidně zvol SG. Pak už jenom klikni na Calculate! a dozvíš se co potřebuješ. Dej vědět kolik naměřils ;)

_________________
Franta


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: sob 23. bře 2013 9:35:01 
Offline

Registrován: sob 23. úno 2013 11:07:33
Příspěvky: 17
Podla toho co si mi poslal,to vyzera spravne a dufam,ze to tak bude,ale dnes som to meral podla tvojho navodu a ta hustota mi vysla na 1014 a pivo mi uz pritom cez kvasnu zatku nebuble a ani hladiny este niesu vyrovnane.Mam stocit,alebo pockat?
Dik

Dano


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: sob 23. bře 2013 9:47:56 
Offline

Registrován: pát 08. bře 2013 11:06:24
Příspěvky: 16
Bydliště: Strážnice
Dano, to je těžké takto radit. Já s tímto koncentrátem nemám zkušenost. Obecně platí, stáčet pod 1010. Počkej do zítra a změř to znovu. Kolik to má °C?

_________________
Franta


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: sob 23. bře 2013 10:46:15 
Offline

Registrován: sob 23. úno 2013 11:07:33
Příspěvky: 17
Teraz momentalne to kolise 18,5 az 19


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: sob 23. bře 2013 13:24:47 
Offline

Registrován: pát 08. bře 2013 11:06:24
Příspěvky: 16
Bydliště: Strážnice
Tak to je v pohodě. Jenom do té přepočtové tabulky zadávej aktuální teplotu a měř a měř a měř :) Pokud to bude klesat (Blg), tak je to v pořádku a není se čeho bát.

_________________
Franta


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz