VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 28. kvě 2017 21:25:17
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Čím začít?
PříspěvekNapsal: sob 24. zář 2016 11:58:03 
Offline

Registrován: ned 11. zář 2016 8:25:07
Příspěvky: 7
Už pár týdnů čtu nejrůznější stránky o domácím vaření piva a chystám se na svůj první pokus o výrobu z koncentrátu. Může mi někdo doporučit koncentrát/kvasnice se kterými je nejmenší šance, že si "nabiju hubu"? Bydlím v paneláku, ve sklepě máme tepleji než v bytech (pokud nezatopím také). Rád bych prostě napoprvé jel aspoň trochu na jistotu. Díky!

_________________
https://pivopij.blogspot.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čím začít?
PříspěvekNapsal: sob 24. zář 2016 22:34:05 
Offline

Registrován: stř 31. srp 2016 20:54:02
Příspěvky: 12
Tak to ťažko povedať, lebo neviem aké pivá preferuješ. Ja som ako prvé urobil Better Brew - Czech Pilsner, mne chutilo len stredne ale otec si na ňom pochvaľoval (vraj má širokú škálu a plnosť chutí). Potom ak máš rád pšeničné, tak mne sa dosť páčilo Brewferm - Wheat Beer, ale pšeníc je veľa druhov...

Dosť záleží aj od toho akú máš priemerné teploty?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čím začít?
PříspěvekNapsal: ned 25. zář 2016 8:54:02 
Offline

Registrován: stř 19. srp 2015 8:51:42
Příspěvky: 59
Já jsem dělal z koncentrátu jenom jednou. Taky jsem vybíral, četl diskuze (přečti si to tu). Nakonec jsem udělal Coopers Irish Stout z vasepivo. Myslím, že se povedl.
Jenom nezkoušej udělat z té plechovky víc piva, než je určená. Spíš bych ho udělal méně (neředit tolik). Samozřejmě plus maltóza.
Když dodržíš hygienu a teploty, teď už nejsou tak vysoké, není čeho se bát.
A to nejobtížnější - vydržet. Po týdnu to nebude ono. Když to necháš ležet dva nebo lépe i víc měsíců, bude dobré.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čím začít?
PříspěvekNapsal: úte 27. zář 2016 19:34:04 
Offline

Registrován: ned 11. zář 2016 8:25:07
Příspěvky: 7
Nikto píše:
Tak to ťažko povedať, lebo neviem aké pivá preferuješ. Ja som ako prvé urobil Better Brew - Czech Pilsner, mne chutilo len stredne ale otec si na ňom pochvaľoval (vraj má širokú škálu a plnosť chutí). Potom ak máš rád pšeničné, tak mne sa dosť páčilo Brewferm - Wheat Beer, ale pšeníc je veľa druhov...

Dosť záleží aj od toho akú máš priemerné teploty?


Na tu BBC Czech Pilsner jsem myslel také. Teploty ve svém bytě ještě neznám. Teploměr už je objednán. :D

_________________
https://pivopij.blogspot.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čím začít?
PříspěvekNapsal: úte 27. zář 2016 19:39:09 
Offline

Registrován: ned 11. zář 2016 8:25:07
Příspěvky: 7
fwd píše:
Já jsem dělal z koncentrátu jenom jednou. Taky jsem vybíral, četl diskuze (přečti si to tu). Nakonec jsem udělal Coopers Irish Stout z vasepivo. Myslím, že se povedl.
Jenom nezkoušej udělat z té plechovky víc piva, než je určená. Spíš bych ho udělal méně (neředit tolik). Samozřejmě plus maltóza.
Když dodržíš hygienu a teploty, teď už nejsou tak vysoké, není čeho se bát.
A to nejobtížnější - vydržet. Po týdnu to nebude ono. Když to necháš ležet dva nebo lépe i víc měsíců, bude dobré.



Ředění už mám nastudované, spíš budu ředit méně, to je jasné. A co se týče doby ležení, to bude asi velký problém. Ještě jsem zdaleka nezačal "vařit", ale huba šejdrem mi už jede.. :lol:

_________________
https://pivopij.blogspot.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čím začít?
PříspěvekNapsal: stř 28. zář 2016 7:48:08 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2782
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Já bych pro začátek doporučoval nevybírat nic "ležákového". Pokud se budeš snažit udělat ležák z plechovky, budeš zklamaný, bude to prázdné, mírně nakyslé.

Když si vybereš nějaký ejl nebo stout, tak je vyšší šance, že se to bude blížit tomu, co znáš.

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. A už se asi ani nevyleží... :)
Ležák 12
APA 13

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čím začít?
PříspěvekNapsal: ned 02. říj 2016 17:05:50 
Offline

Registrován: ned 11. zář 2016 8:25:07
Příspěvky: 7
Mosquit píše:
Já bych pro začátek doporučoval nevybírat nic "ležákového". Pokud se budeš snažit udělat ležák z plechovky, budeš zklamaný, bude to prázdné, mírně nakyslé.

Když si vybereš nějaký ejl nebo stout, tak je vyšší šance, že se to bude blížit tomu, co znáš.



Díky.

_________________
https://pivopij.blogspot.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz