VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 17. led 2017 18:13:16
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jemne kysle pivka z koncentratov
PříspěvekNapsal: pon 05. zář 2016 10:26:42 
Offline

Registrován: pon 04. kvě 2015 7:51:29
Příspěvky: 102
Bydliště: Brno
Kvasinky a proces kvašení jsou spolu s důslednou hygienou pro vznik dobrého piva to nejdůležitější, opravdu není radno je podceňovat.

Co se týče teploty, asi to bude znít tvrdě, ale buď to budeš nějak řešit, nebo se smiř s tím, že v létě dobré pivo neuděláš. Řešení může být:
1. Nevařit v létě pivo.
2. Vybírat kvasnice s tolerancí vyšší teploty (a pochopitelně pivní styly, do kterých se hodí) - třeba některé belgické.
3. Zařídit si nějakou formu chlazení. Nemusí to být nic složitého, já mám třeba na balkoně bednu slepenou z polystyrenu (asi jedna hodina práce), do které občas přihodím PET lahev s ledem.

K těm dvěma otázkám... Řešilo se to tu mnohokrát a jednoznačná odpověď není, záleží na spoustě faktorů. Takže opět něco, co jsi asi nechtěl slyšet: Nezbývá než si projít příslušná vlákna a udělat si přehled sám.

_________________
Pivo nechává narůstat masové partie člověka a silou a dobrotou této obilné šťávy dává i pěkné zbarvení v obličeji. Čistá voda naproti tomu člověka oslabuje, protože obsahuje vady a nemá velkou hodnotu.
Sv. Hildegarda z Bingenu (1098-1179)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jemne kysle pivka z koncentratov
PříspěvekNapsal: čtv 08. zář 2016 16:49:22 
Offline

Registrován: stř 31. srp 2016 20:54:02
Příspěvky: 11
Ja som použil kvasnice Danstar Nottingham na sladový výťažok (jačmeň, svetlý), teplota fermentácie cca 23°C. Vykvasilo to už za jeden deň. Chuť po týždni ležania na konci nepríjemné kyslá, s čím som nespokojný. Rozmýšľam nad tým či to nie je spôsobené príliš vysokou teplotou fermentácie (nemám dojem, že by sa to nejako nainfikovalo). Inak neviem čo by to mohlo byť.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jemne kysle pivka z koncentratov
PříspěvekNapsal: čtv 08. zář 2016 21:34:16 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 19. bře 2014 8:43:15
Příspěvky: 295
Bydliště: Hodonín
A zkusil jsi sladový výtažek od jiného výrobce? Nebo aspoň jinou šarži?

_________________
http://pidipivovar-matavar.webnode.cz/

http://domovarnici.webnode.cz/

http://matasek.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jemne kysle pivka z koncentratov
PříspěvekNapsal: sob 10. zář 2016 10:07:56 
Offline

Registrován: stř 31. srp 2016 20:54:02
Příspěvky: 11
Urobil som druhý sladový výťažok, ešte som neochutnával


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jemne kysle pivka z koncentratov
PříspěvekNapsal: sob 24. zář 2016 22:35:05 
Offline

Registrován: stř 31. srp 2016 20:54:02
Příspěvky: 11
Aj druhý bol mierne nakyslý, ale inak som bol spokojný. Mám dojem, že Danstar Nottingham zle znášajú teploty vyššie ako 21°C.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz