VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 20. led 2018 16:08:53
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Dlouhé primární kvašení
PříspěvekNapsal: čtv 09. čer 2016 14:39:12 
Offline

Registrován: čtv 09. čer 2016 14:34:02
Příspěvky: 3
Ahoj všichni home breweři,

jsem úplně na začátku, používám vybavení Mistr Sládek. Při prvním vaření jsem přesně dodržoval postup a nyní již 11 dní probíhá primární fermentace. Během primární ferementace se teplota mladiny pohybuje spíše na horní hranici předepsané u koncentrátu “slezký ležák”, tedy na 24 °C. Jelikož však již uběhlo 11 dní a hladinky ve fermentační zátce se stále nevyrovnaly a sporadciky (cca po 30 min) z nádoby stále ucházejí bubliny CO2, jsem se chtěl zeptat, jaká je tak obvyklá doba primární fermentace při této teplotě.

Dále jsem se chtěl zeptat, jestli je možné i při “nedokončené” primární fermentaci mladinu cca po 15 dnech stočit do lahví a dále se řídit klasickým postupem (tedy přidání drops…atd..)

Díky za tip, jestli s tím máte někdo podobnou zkušenost.

Víťa


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dlouhé primární kvašení
PříspěvekNapsal: čtv 09. čer 2016 15:29:41 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 19. bře 2014 8:43:15
Příspěvky: 346
Bydliště: Hodonín
Vykašli se na kvasnou zátku. Měř hustotu a jestli bude dva dny po sobě stejná, tak stoč do lahví se surogací (např. ten drops).

_________________
http://pidipivovar-matavar.webnode.cz/

http://domovarnici.webnode.cz/

http://matasek.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dlouhé primární kvašení
PříspěvekNapsal: čtv 09. čer 2016 15:53:52 
Offline

Registrován: čtv 09. čer 2016 14:34:02
Příspěvky: 3
Ahoj, diky za tip. Udělám to tak. Je lepší strčit hustomer přímo do fermentacni nádoby, nebo přes ventil odpustit do odmerneho válce a zbytečně tam nepoustet vzduch?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dlouhé primární kvašení
PříspěvekNapsal: čtv 09. čer 2016 15:58:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 19. bře 2014 8:43:15
Příspěvky: 346
Bydliště: Hodonín
Je lepší si napustit odměrný válec. Jinak by jsi musel hustoměr pořádně vydesinfikovat. Z odměrného válce to taky nelej zpátky. Můžeš to vypít jako předběžnou degustaci. :lol:

_________________
http://pidipivovar-matavar.webnode.cz/

http://domovarnici.webnode.cz/

http://matasek.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dlouhé primární kvašení
PříspěvekNapsal: čtv 09. čer 2016 16:34:26 
Offline

Registrován: čtv 09. čer 2016 14:34:02
Příspěvky: 3
Jasně, moc diky


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz