VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 13. pro 2017 15:57:01
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Dlouhé primární kvašení
PříspěvekNapsal: čtv 09. čer 2016 14:39:12 
Offline

Registrován: čtv 09. čer 2016 14:34:02
Příspěvky: 3
Ahoj všichni home breweři,

jsem úplně na začátku, používám vybavení Mistr Sládek. Při prvním vaření jsem přesně dodržoval postup a nyní již 11 dní probíhá primární fermentace. Během primární ferementace se teplota mladiny pohybuje spíše na horní hranici předepsané u koncentrátu “slezký ležák”, tedy na 24 °C. Jelikož však již uběhlo 11 dní a hladinky ve fermentační zátce se stále nevyrovnaly a sporadciky (cca po 30 min) z nádoby stále ucházejí bubliny CO2, jsem se chtěl zeptat, jaká je tak obvyklá doba primární fermentace při této teplotě.

Dále jsem se chtěl zeptat, jestli je možné i při “nedokončené” primární fermentaci mladinu cca po 15 dnech stočit do lahví a dále se řídit klasickým postupem (tedy přidání drops…atd..)

Díky za tip, jestli s tím máte někdo podobnou zkušenost.

Víťa


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dlouhé primární kvašení
PříspěvekNapsal: čtv 09. čer 2016 15:29:41 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 19. bře 2014 8:43:15
Příspěvky: 342
Bydliště: Hodonín
Vykašli se na kvasnou zátku. Měř hustotu a jestli bude dva dny po sobě stejná, tak stoč do lahví se surogací (např. ten drops).

_________________
http://pidipivovar-matavar.webnode.cz/

http://domovarnici.webnode.cz/

http://matasek.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dlouhé primární kvašení
PříspěvekNapsal: čtv 09. čer 2016 15:53:52 
Offline

Registrován: čtv 09. čer 2016 14:34:02
Příspěvky: 3
Ahoj, diky za tip. Udělám to tak. Je lepší strčit hustomer přímo do fermentacni nádoby, nebo přes ventil odpustit do odmerneho válce a zbytečně tam nepoustet vzduch?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dlouhé primární kvašení
PříspěvekNapsal: čtv 09. čer 2016 15:58:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 19. bře 2014 8:43:15
Příspěvky: 342
Bydliště: Hodonín
Je lepší si napustit odměrný válec. Jinak by jsi musel hustoměr pořádně vydesinfikovat. Z odměrného válce to taky nelej zpátky. Můžeš to vypít jako předběžnou degustaci. :lol:

_________________
http://pidipivovar-matavar.webnode.cz/

http://domovarnici.webnode.cz/

http://matasek.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dlouhé primární kvašení
PříspěvekNapsal: čtv 09. čer 2016 16:34:26 
Offline

Registrován: čtv 09. čer 2016 14:34:02
Příspěvky: 3
Jasně, moc diky


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz