VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 25. dub 2017 3:37:47
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Gozdawa Altbier
PříspěvekNapsal: čtv 27. lis 2014 20:24:41 
Offline

Registrován: úte 18. lis 2014 21:17:31
Příspěvky: 6
Zatím jsem zde nenašel nějakou zkušenost s Gozdawa Altbier, tak přidám svou. V návodu je zajímavé slovo "zavař". Přesněji: "Rozpusť 1kg maltózy ve 2l horké vody, přidej obsah plechovky a při důkladném míchání zavař." Směs jsem tedy dal na sporák a začal ohřívat. Po chvíli jsem zpanikařil, zda koncentrátu neuškodí projít varem a než se začala směs vařit, tak jsem to vypnul. Odhaduji, že jsem dosáhl teploty kolem 90°C (hladina klidná, ale po zamíchání z hrnce lehce vystoupala pára). Vstupní data várky: 1.7kg, 20l, OG 1046, kvasnice přiložené PAY7 (dle http://www.gozdawa.org kvasí při 15-25°C). Okamžik stočení popisuje výrobce nikoliv dle hustoty, ale ukončením unikání bublinek v kvasné zátce (4-8 dní). Při stáčení doporučuje výrobce 1 drops (4g cukru) na 0.5l. Já budu dávat dextrózu dle odměrky. Jen mě zaujlo, že na balení dropsů je psáno 2ks dropsu na 0.5l. Po stočení a ležení připojím hodnocení výsledku.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gozdawa Altbier
PříspěvekNapsal: úte 16. pro 2014 18:54:45 
Offline

Registrován: úte 16. pro 2014 18:52:28
Příspěvky: 1
Skušal som ho po 5 týždňoch ležania ale nič moc... :-( Originál je ale že uuuplne iný chuťovo...kašlem na koncentráty. Už si testoval ?

Idem skusiť uvariť z tekutého sladového výťažku s chmelovarom.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gozdawa Altbier
PříspěvekNapsal: pon 12. led 2015 20:03:45 
Offline

Registrován: úte 18. lis 2014 21:17:31
Příspěvky: 6
Pivo jsem ochutnal po 6 týdnech ležení. Barva pěkná, pěna dobrá, hustá. Říz akorát (před pitím chlazeno na 8°C). Chuťově do sladka, to mě překvapilo. Holkám ale chutnalo :-) Skutečný altbier jsem nepil, nemohu proto srovnat. Pil jsem pouze lahvový Vyškov Cross the Wolrd Altbier a ten byl lepší; nebyl tak sladký, spíše hořko-aromatický.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gozdawa Altbier
PříspěvekNapsal: čtv 10. pro 2015 6:59:10 
Offline

Registrován: pát 02. led 2015 7:32:25
Příspěvky: 106
Zdravím, včera jsem si objednal http://www.domacimikropivovary.cz/e-obc ... ni/altbier a když jsem si to tady přečetl dnes ráno tak trochu lituji. Chci se zeptat zda se chuť nezlepšila při delším ležení? Díky


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gozdawa Altbier
PříspěvekNapsal: pon 04. led 2016 9:44:02 
Offline

Registrován: pát 02. led 2015 7:32:25
Příspěvky: 106
Zdravím do jaké doby by se měla nastartovat fermentace? Momentálně mám Gozdawu Altbier jeden den v nádobě a pořád nebublá a ani se nedělá deka.
Díky


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gozdawa Altbier
PříspěvekNapsal: stř 06. led 2016 21:47:24 
Offline

Registrován: pát 02. led 2015 7:32:25
Příspěvky: 106
Zdravím, chci se zeptat na jednu věc. Nechtěla mi mladina kvasit tak jsem jí včera promíchal dnes již kvasí, ale stále tam není deka je to pouze taková slabá pěna skoro žádná. Co s tím?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gozdawa Altbier
PříspěvekNapsal: čtv 07. led 2016 15:11:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Čekat, případně zvýšit teplotu kvašení. Altbier to z koncentráku na 100 % připomínat nebude, takže to můžeš klidně kvasit za vyšší teploty.

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz