VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 24. čer 2017 1:14:42
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Gozdawa
PříspěvekNapsal: stř 12. bře 2014 21:16:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 320
Bydliště: Trenčín
Zdar,
Eurobach zacal predavat koncentraty Gozdawa. Ma niekto s touto znackou skusenosti ? Zopar veci z ponuky by som chcel odskusat, akurat Polsko a pivo resp obecne potraviny mi moc dohromady nejde.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gozdawa
PříspěvekNapsal: sob 29. bře 2014 17:43:32 
Offline

Registrován: sob 29. bře 2014 17:39:47
Příspěvky: 1
Budem pripravovať WEIZENBOCK. Dám info keď už bude dobré na koštovku ;)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gozdawa
PříspěvekNapsal: čtv 12. bře 2015 21:36:30 
Offline

Registrován: čtv 11. črc 2013 14:42:32
Příspěvky: 93
Pozeram, ze tento vyrobca nie je moc diskutovany, aj ked je jeho portfolio na Slovensku dost zastupene. Ja som skusil uz davnejsie urobit Porter z 1,7kg konzervy.
Navod od vyrobcu je: 1,7 kg koncentratu + 1 kg maltozy doliat vodou na 23l. Po skusenostiach s koncentratmi a riedeniami ake uvadzaju vyrobcovia som:
pridal 1,15 kg maltozy
nariedil na 20l
a dostal som sa na OG=11,2 °P (1045), co je na porter zalostne malo.
Pri koncentrate boli kvasnice s oznacenim sacku GLW35
stocene pri zbytkovom cukre 6 °P a surogovane este 0,5g/l dextrozou.

vysledok: postupne v procese zretia kostovane a jednoznacny zaver je: NERIADTE sa navodom na konzerve a pomocou cukromeru si doriedte pivo na stupnovitost aka ma pre dany styl byt. Pre tento porter by som to riedil tak na 16-18 litrov (samozrejme s pridanim 1 kg maltozy), inak to bude taka riedka voda ako sa mne podarila.
btw. zena nasla na tom pive aj chutove a vonove pozitiva :), ale zase poctivy lezak zo sladu jej nechutil...a mne zas velmi...tak sa v tom potom jeden ma vyznat :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gozdawa
PříspěvekNapsal: čtv 12. bře 2015 21:48:11 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2785
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Porter je spíš pitelný pivo běžnýho lidu. Běžně je a býval EPM 10°
Tebou uváděné hodnoty by se hodilo spíš na nějaký Baltic Porter, Imperial Porter apod.

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. A už se asi ani nevyleží... :)
Ležák 12
APA 13

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gozdawa
PříspěvekNapsal: úte 07. dub 2015 9:49:39 
Offline

Registrován: pát 02. led 2015 7:32:25
Příspěvky: 106
Zdravím, chtěl jsem se zeptat na vaše zkušenosti s tímto výrobcem?

Díky


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gozdawa
PříspěvekNapsal: stř 08. dub 2015 16:25:43 
Offline

Registrován: pát 02. led 2015 7:32:25
Příspěvky: 106
Koukám zkušenosti asi žádný jak koukám.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gozdawa
PříspěvekNapsal: stř 07. zář 2016 16:48:48 
Offline

Registrován: stř 07. zář 2016 16:39:24
Příspěvky: 2
Ahoj. S Gozdawou mam zatím zkušenost jen s kvasnicemi Pure Ale

Moje poznatky:
- Kvašení proběhlo poměrně hodně rychle. 2 dny na maximální prokvašení a teplota 20-21°c.
- Neprokvasilo na více než 4,2° Plato
- Kvasnice udělaly na dne jakýsi gelový sediment.
- Pivo zůstalo kalné jako při vaření.
- Při rozkvášení se kvasnice chovaly zvláštně. Nejdříve udělaly slabou 1 cm vysokou pěnu ale po cca 15 minutách spadla a zůstala jen vodička.

To je zatím vše co jsem si o nich tak nějak utvořil. Informace ať každý posoudí po svém. Radit bohužel nemohu jsem novopečený domovarník a tohle je moje druhá várka. Ale přístě vyzkouším S-4 nebo Us-5 Abych měl porovnání.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gozdawa
PříspěvekNapsal: pon 21. lis 2016 9:04:15 
Offline

Registrován: pon 21. lis 2016 8:56:05
Příspěvky: 6
zdravim vsetkych ako novacik som vyskusal Gozdawa Amber Lager - spodne kvasenie. Pociatocna hustota 1,050 konecna 1,020 - viac sa to uz nehybalo.Teplota 12-13 C stabilna pocas celeho kvasenia. Mala by to byt 12 -ka podla hustomera.Vody podstatne menej ako v navode vyrobil som asi 8 litrov cca 16 flasiek.Pridane pred kvasenim maltoza asi 450 g. Vsetko uz naflaskovane a caka na prvu ochutnavku. Kvasnise som si kupil zvlast Saflager W34/70 nepouzil som co bolo prilozene.Deku som zberal :-). Cely priebeh k mojej spokojnosti farba hodne tmava na jantar to uz nevyzera vzhladom na nizky obsah dodanej vody. Pri flaskovani 3 g Dextrozy na 0,5 l .Kontrolna PET-ka vyzera velmi dobre.

Uvidim ako bude chutit, cca za dva tyzdne, vsetko v chladnicke- teplota 3 C.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gozdawa
PříspěvekNapsal: pon 05. pro 2016 11:49:29 
Offline

Registrován: pon 21. lis 2016 8:56:05
Příspěvky: 6
tak po ochutnani uz by som to neskusal...ani po dlhsom stati nemozno tento koncentrat odporucit.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz