VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 23. črc 2017 19:36:05
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 87 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: ned 23. bře 2014 9:08:31 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 320
Bydliště: Trenčín
No idem robit Grand Cru, 9 litrov. Tak skusim teda ten cukor, snad z toho nebude bolehlav.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: ned 23. bře 2014 10:10:53 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2785
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
No hlavně pokud vím, tak " Grand cru" není žádný pivní styl, je to víceméně jen marketingové označení nějakého výrobku. Asi jako když máš Gambrihnus Excellent, a chtěl bys uvařit "Excellent".

POkud to nebude nijak moc naředěné (těch 9L vypadá optimálně), tak by z toho mohlo být slušné pivo. Jen to pak začíná lézt trochu do peněz, ale to platí asi u všech silnějších koncentrátů...

Tady je obdobná diskuze v angličtině přesně k tomuto výrobku
http://www.thehomebrewforum.co.uk/viewt ... 58&t=22410

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. A už se asi ani nevyleží... :)
Ležák 12
APA 13

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: ned 23. bře 2014 21:20:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 320
Bydliště: Trenčín
No tak sa vrtam v tom fore co si napisal ten link, vdaka Mosquit. Nasiel som tam ale kopec zaujimavych informacii, ktore mozno budu zaujimat aj ostatnych, pripadne takych, co sa nekamaratia s anglictinou.

Oni tam totiz spominaju, ze by sa mal pouzit nie obycajny cukor, ale tzv. Candi sugar co je po nasom invertny cukor vzniknuty stiepenim sacharozy, inac ide o zmes fruktozy a glukozy v molarnom pomere 1:1. Ide o to, ze ak by som tam nasypal sacharozu, kvasinky by si ju sice enzymaticky rozlozili na tieto jednoduchsie cukry, ale je to pre ne neziaduca praca navyse. Ako by to ovplyvnilo vyslednu chut som zatial nevypatral, mozno bude vediet nejaky chemik.

Mam pocit, ze ten invertny cukor som videl v nejakom hypermarkete. Da sa vyrobit aj podomacky, zahrievanim obycajneho cukru s vinnym kamenom. Pokial sa mi ho nepodari zohnat, pouzijem zmes fruktozy a glukozy cize dextrozy, v pomere 1:1 kedze ich molove hmotnosti su skoro rovnake. V najhorsom pripade nasypem len samotnu dextrozu, predpokladam ze sa to vychlasta aj tak :D

EDIT 12.5.2014 - takze do toho GrandCru som nasypal 250g glukozy, 250g fruktozy, 100g trstinoveho cukru.
Do Abdiju som nasypal 500g suroveho trstinoveho cukru (Demerara) a 100 g bieleho cukru.
Necham do jesene odlezat a potom pridam dalsi edit.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: čtv 05. bře 2015 22:36:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 320
Bydliště: Trenčín
Takze ani jedno z tych dvoch piv mi zo zaciatku prilis nechutilo.
Tak som ich mal v garazi a v podstate som na ne zabudol, lepsie povedane, vobec som nemal chut otvorit si z nich.
Pred par dnami som si na ne spomenul, z kazdeho som jedno vypil, a musim povedat ze su obidve znamenite.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: sob 23. dub 2016 18:50:59 
Offline

Registrován: čtv 21. dub 2016 11:19:49
Příspěvky: 2
Ahoj všem, mám takový dotaz. Před týdnem jsem "uvařil" podle návodu Brewferm Gallia, nechal kvasit při teplotě 22-23 stupňů. První tři dny pivo bublalo a pak se ustálili hladinky v zátce a už to bylo potichu. Teď jsem si říkal, že bych pivo stočil do lahví a zahájil sekundární kvašení. Trochu jsem ochutnal a pivo je děsně hořké. Je to po týdnu normální a usadí se to, nebo už to zůstane takhle hořké napořád? Jinak OG 1047, FG 1007.

Díky!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: pon 25. dub 2016 11:35:59 
Offline

Registrován: ned 02. pro 2012 20:06:26
Příspěvky: 60
Bydliště: Praha
Podle OG a FG je videt, ze si asi redil spravne, takze podle me ta horkost by se mela casem zmirnit, ale mozna to bude chtit delsi lezeni. Rozhodne doporucuju nechat 14 dni na sekunadru pri teplote, co to kvasilo a pak klidne az mesic v lednici. Pak se vsechny chute urovnaji a uvidi se.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: pon 06. bře 2017 19:45:54 
Offline

Registrován: stř 01. úno 2017 21:38:51
Příspěvky: 32
Zdravim, v piatok vecer som zalozil Mangrove Jack´s Belgian Pale Ale
http://www.svojepivo.sk/Mangrove-Jack-s ... e-d824.htm
Dnes je pondelok vecer, teda presli uz tri dni a z kvasnej zatky nevysla este ani bublinka. Vrchnak je utesneny dobre. Kvasi to stale v rozmedzi 21-22 stupnov. Je to len 10 litrov v 30 litrovej kvasnej nadobe, tak som aj cakal, ze zakym sa to tam nahromadi, tak chvilu potrva kym to zacne bublat. Ale tri dni uz mi zda nejak moc... Vrchnak je ale oduty, ako ho jemne zhora pritlacim tak kvasna zatka zabuble. Je to teda normalne? Je mozne, ze to ani bublat nezacne? Dakujem za odpovede.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: pon 06. bře 2017 19:59:06 
Offline

Registrován: ned 02. pro 2012 20:06:26
Příspěvky: 60
Bydliště: Praha
Dulezita je hustota. Meril si pred zakvasenim a ted po tech trech dnech? Kvasna zatka je pro detekci kvaseni prakticky nepouzitelna


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: pon 06. bře 2017 21:37:21 
Offline

Registrován: stř 01. úno 2017 21:38:51
Příspěvky: 32
Pri zalozeni to malo 1070. Odvtedy som hustotu nemeral, pride mi to zbytocne merat tak skoro. Inak na obale pisu FG 1004. A deka sa takto zvonka zda byt slusna, tak 1,5-2 cm.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: pon 06. bře 2017 21:42:03 
Offline

Registrován: ned 02. pro 2012 20:06:26
Příspěvky: 60
Bydliště: Praha
Kvasnice S-04 dokazou prokvasit i za 3 dny. Tak jeste pockej par dni a treba 7. den zkus zmerit hustotu. Pokud se ti nechce plytvat pivem, je mozny dobre vydesinfikovat hustomer a ponorit ho primo do spilky.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 87 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz