VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 13. pro 2017 15:43:57
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 87 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: úte 03. led 2012 18:48:48 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 18. úno 2011 20:24:46
Příspěvky: 30
Bydliště: Ostrava Poruba
Tak dík moc za rady...Já to teda naflaškuju a uvidím. Snad z toho něco pěkného vyleze. Jen ještě jedna věc. Do sekundárního kvašení v lahvích bych cukr přidávat asi neměl, když je ho tam zatím stále dost... podle té hustoty


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: stř 04. led 2012 18:07:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 18. úno 2011 20:24:46
Příspěvky: 30
Bydliště: Ostrava Poruba
Tak problém s pivem vyřešen. Na hladině mladiny plno křísu...bílá blanka po celé hladině a takové jako bílé bubliny, zápach po octovatění a zatuchlosti...Vylito! Škoda, tohle se mi stalo poprvé.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: stř 19. pro 2012 16:55:09 
Offline

Registrován: ned 02. pro 2012 20:06:26
Příspěvky: 60
Bydliště: Praha
Zdravim,
mel bych dotaz k brewferm triple - zalozil jsem pred 13ti dny a nyni jiz asi 5 dni pres bublak nejdou zadne bubliny a vypada to, ze primarni kvaseni skoncilo. hustomer (mam bohuzel take od brewferm - neukazuje hustotu v kg/m³) ukaze obsah alkoholu pouha 3% (melo by by cca 7% - pridaval jsem podle navodu 0,5 kg dextrozy). zkusmo jsem stocil 0,5 do PET lahve a pridal drops. trochu se nafoukla, ale jinak je docela "mekka". mam tedy stocit do lahvi zbytek, pridat dropsy a nechat lezet a nebo jeste zkusit nastartovat kvaseni (nove kvasnice?).

diky za moc rady


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: stř 19. pro 2012 17:48:15 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
tie 3 percenta by som skor videl na zostatkovy cukor a nie alkohol. cize kvasenie je u konca naflaskuj, zasuroguj, cakaj a vychutnaj.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: stř 19. pro 2012 21:51:57 
Offline

Registrován: ned 02. pro 2012 20:06:26
Příspěvky: 60
Bydliště: Praha
Aha, tak to jsem spatne pochopil slovo "Extract" na hustomeru. diky za radu! a existuje nejaka hranice zbytkoveho cukru pri ktere se jiz muze lahvovat ?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: čtv 20. pro 2012 9:41:07 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 874
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
viewtopic.php?f=23&t=84

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: čtv 20. pro 2012 10:13:36 
Offline

Registrován: ned 02. pro 2012 20:06:26
Příspěvky: 60
Bydliště: Praha
Ahaaa,to sem nehledal.. :oops: diky!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: ned 03. bře 2013 20:14:42 
Offline

Registrován: ned 02. pro 2012 20:06:26
Příspěvky: 60
Bydliště: Praha
Jeste me napadlo, jestli ma smysl pouzit ke koncentratum BREWFERM i jine, nez kitove kvasnice (Safbrew S-33 nebo T-58). Mate s tim nekdo zkusenosti?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: ned 03. bře 2013 20:22:36 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 13. dub 2011 23:05:04
Příspěvky: 294
Bydliště: Okrouhlá, Boskovice
Určitě. Já jsem potom už přibalené nepoužíval.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: ned 03. bře 2013 21:03:35 
Offline

Registrován: ned 02. pro 2012 20:06:26
Příspěvky: 60
Bydliště: Praha
A ktere jsou lepsi pro Grand Cru nebo Triple?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 87 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz