VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 13. lis 2018 5:35:58
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 87 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: stř 08. bře 2017 23:56:15 
Offline

Registrován: ned 02. pro 2012 20:06:26
Příspěvky: 64
Bydliště: Praha
Jasne, klidne pockej do soboty. Zase prilis nizky FG jako je 1004 muze vest k vyraznejsi chuti alkoholu a k sussimu telu, coz u belgickej piv nebejva uplne zadouci.

Jinak varim ze surovin. Zacinal jsem taky s koncentratama, ale nikdy se to ani neblizilo tomu, co jsem si predstavoval. Osobne doporucuju zkusit si alespon jednu varku ze surovin, klidne jednoduchou infuzi 68°C, hodinovej chmelovar a chlazeni ve vane. Navodu je tady a na netu spousta a troufam si rict, ze vysledek samotnyho prekvapi!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: čtv 09. bře 2017 8:50:50 
Offline

Registrován: stř 01. úno 2017 21:38:51
Příspěvky: 41
Je mi to jasne, ze zo surovin to bude niekde inde. Lenze v byte si to moc neviem predstavit... Este som uvazoval nad medzistupnom, teda varenim zo sladovych vytazkov a robil by som len chmelovar v tom 27 litrovy nerezovom zavarovacom hrnci. Keby si porovnal jednotlive 3 postupy (koncentrat, sladovy vytazok, suroviny) aky velky je vo vysledku rozdiel v chuti piva?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: čtv 09. bře 2017 8:59:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 19. bře 2014 8:43:15
Příspěvky: 348
Bydliště: Hodonín
Já mám byt 1+1 a v pohodě to ze surovin šlo vařit i tam,tak se toho neboj.

_________________
http://pidipivovar-matavar.webnode.cz/

http://domovarnici.webnode.cz/

http://matasek.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: čtv 09. bře 2017 9:39:52 
Offline

Registrován: stř 01. úno 2017 21:38:51
Příspěvky: 41
Hm, aj leziaky? Lebo to chladenie ci uz spilky alebo potom flias neni ziadna sranda...mat po celom byte chladnicky...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: čtv 09. bře 2017 9:41:31 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 19. bře 2014 8:43:15
Příspěvky: 348
Bydliště: Hodonín
Já jsu "ejlový",ale ani toto není problém. Ona ti stačí jedna kombinovaná lednice a trochu úprav.

_________________
http://pidipivovar-matavar.webnode.cz/

http://domovarnici.webnode.cz/

http://matasek.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: čtv 09. bře 2017 11:32:24 
Offline

Registrován: ned 02. pro 2012 20:06:26
Příspěvky: 64
Bydliště: Praha
radolaco píše:
Je mi to jasne, ze zo surovin to bude niekde inde. Lenze v byte si to moc neviem predstavit... Este som uvazoval nad medzistupnom, teda varenim zo sladovych vytazkov a robil by som len chmelovar v tom 27 litrovy nerezovom zavarovacom hrnci. Keby si porovnal jednotlive 3 postupy (koncentrat, sladovy vytazok, suroviny) aky velky je vo vysledku rozdiel v chuti piva?


Jasne, sladovy vytazky + chmelovar, to je taky urcite jedna z moznosti. Chutove to rozhodne bude lepsi nez mladinovy koncentraty. A treba pak casem zjistis, ze vlastne ani ty zakladni suroviny nejsou problem. A tam pak mas kontrolu nad celym procesem a zabava to je nekolikanasobne vetsi:)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BREWFERM
PříspěvekNapsal: čtv 09. bře 2017 12:54:49 
Offline

Registrován: pon 21. bře 2016 13:51:30
Příspěvky: 164
my s kamosom tiez varime na byte, prve 3 varky boli zo sladoveho vytazku + chmelovar ale toto ta fakt prestane bavit po tych 3 - 4 varkach, potom prejdes na varenie zo surovin. potrebujes akurat scezovacku navyse oproti tomu ako ked varis z vytazku. vrchne kvasene piva isli v pohode varit aj bez chladnicky a tie nas zatial bavia takze sme nemali zatal dovod varit leziak (aj ked by sme uz mohli lebo medzicasom uz mam spravenu chladnicku s riadenim teploty)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 87 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz