VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 26. úno 2017 20:06:37
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: pon 04. kvě 2015 12:23:41 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 01. úno 2012 15:58:29
Příspěvky: 80
karl0s píše:
Zdravim,
18.4. jsem založil BB Midland Mild Ale. Je to můj první pokus. Přidáno 1 kg maltózy na 23 litrů, kvašeno cca při 21-22 stupních.
Stále mi to pobublává a v kvasné zátce nemám hladiny vyrovnané. Několik dní se drží hustota stejná, okolo 1020. Nevím jestli to už stočit a nebo čekat až se hladiny vyrovnají v kvasné zátce. Stojí to už přes 14 dní, nemůže se to zkazit? mám to ještě nechat?
Díky


Ahoj, vítej na fóru.
Pokud se hustota několik dní nemění, stočil bych se surogací. Kvasná zátka je jen orientační, důležitá je hustota.

_________________
Domácí pivovar Tučňák
V lednici:
  • Svatební 15° Belgian Blond Ale
  • English Porter 13°
  • APA #1 Chinoogget 11° (chmely Chinook a Nugget)
  • Milk Stout 14° (s laktózou)
  • Svatební 15° R1


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: pon 04. kvě 2015 20:17:10 
Offline

Registrován: pon 04. kvě 2015 9:51:06
Příspěvky: 6
Díky za přivítání a rychlou odpověď, zítra stočím :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: úte 05. kvě 2015 7:49:35 
Offline

Registrován: pon 04. kvě 2015 9:51:06
Příspěvky: 6
ještě bych měl otázku ohledně zátek, nikde jsem to nenašel. Musí se dezinfikovat ?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: úte 05. kvě 2015 9:20:21 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 01. úno 2012 15:58:29
Příspěvky: 80
karl0s píše:
ještě bych měl otázku ohledně zátek, nikde jsem to nenašel. Musí se dezinfikovat ?


Já používám "Bernardovské" patentní a PETky, dezinfikuju vše (těsnění u patentních i víčka u PETek). U klasických bych asi taky raději dezinfikoval, nejlíp asi ponořit na chvíli do roztoku dezinfekce s vodou. Pak případně opláchnout, záleží jakou používáš dezinfekci.

_________________
Domácí pivovar Tučňák
V lednici:
  • Svatební 15° Belgian Blond Ale
  • English Porter 13°
  • APA #1 Chinoogget 11° (chmely Chinook a Nugget)
  • Milk Stout 14° (s laktózou)
  • Svatební 15° R1


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: úte 05. kvě 2015 9:58:47 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
karl0s píše:
ještě bych měl otázku ohledně zátek, nikde jsem to nenašel. Musí se dezinfikovat ?


Zatky mas jiste nove,nepouzite,staci oplachnout horkou vodou.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: pát 08. kvě 2015 14:10:05 
Offline

Registrován: pon 04. kvě 2015 9:51:06
Příspěvky: 6
díky za odpovědi, zátky byly nové ale pro jistotu jsem je propláchl v desinfekci a čisté vodě..;-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: úte 07. črc 2015 22:43:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 05. led 2015 22:27:27
Příspěvky: 43
Bydliště: Děčín
tak já jsem od BB smíchal IPu a je parádní
krásně prokvasila
je pravdou, že jsem jí udělal jen na 20 a ne 23l a je velmi hořká a silná+
pěna parádní


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: úte 26. led 2016 22:20:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 09. úno 2015 13:26:17
Příspěvky: 19
Ahoj,
ja som zakvasil 20 l mladiny Czech Pilsner od Better Brew. Nameral som 1,048 a kvasil pri teplote 17 stupnov C. Kvasilo mi to 13 dní a už som sa bál kontaminácie, tak som radsej naflaškoval, aj ked to mal 1,020. Je podla Vás normálne, že to za tak dlhý čas nepreslo kvasením uplne? Stále to totiž ešte bublalo, avšak ktosi tu písal, že by to malo kvasiť 7-10 dní a potom sa zvyšuje riziko kontaminácie. Nafľaškoval som len predvčerom, tak ešte neviem výsledok, no tá doba kvasenia sa mi zdala už dosť dlhá.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: stř 27. led 2016 9:00:49 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 05. led 2015 22:27:27
Příspěvky: 43
Bydliště: Děčín
jestli jsi kvasil při té nižší teplotě je ta delší doba kvašení normální


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: pon 21. lis 2016 9:11:20 
Offline

Registrován: pon 21. lis 2016 8:56:05
Příspěvky: 4
dano píše:
BB Czech Pilsner,...tak nakoniec som sa s velkou chutou do toho pustil,mam nalozeny tento koncentrat dal som 0,5 kg maltozy a 0,5 dextrozy,asi 22 Litrov kvasu,uz tyzden to kvasi,zo zaciatku to kvasilo a bublalo velmi a teraz sa to ustalilo a zabuble to cez kvasnu zatku iba obcas,...dufam,ze to dokazem odsledovat.Ma s tym niekto nejake skusenosti,myslim s tymto koncentratom,popripade niecym podobnym....?


Teraz som ochutnal (po 2 tyzdnoch lezania pri 3 C) z tohto koncentratu som vyrobil cca 15 l Hustota 1.053 - stocene pri 1,020 pridana maltoza cca 400 g. Kvasenie vrchne rychle pri teplote 20 C za tri dni bolo po vsetkom, deku som zberal.Do flasiek 0,3 g Dextrozy.
Spokojnost : Pena (maltoza ma na to vplyv) bola ked som lial do pohara viac z vysky :-). Nabuduce by som asi trochu dochmelil zvysil IBU, zdalo sa mi malo horke.Ale inac v pohode.

Ma niekto navrh aky chmel by sa mohol pouzit na dochmelenie ?

Dakujem.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz