VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 23. led 2017 1:21:53
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: sob 23. bře 2013 13:31:33 
Offline

Registrován: sob 23. úno 2013 11:07:33
Příspěvky: 17
Diky za odpovede,velmi si mi pomohol....
Chcem sa spytat si pisal,ze nemas skusenosti s tymito koncentratmi,tak ake ty pouzivas,co ti vyhovuje?
Este sa ta spytam planujem nejaky jantarovy leziak,mozes odporucit nejaky?
Dakujem

Dano


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: sob 23. bře 2013 17:29:29 
Offline

Registrován: pát 08. bře 2013 11:06:24
Příspěvky: 16
Bydliště: Strážnice
Já jsem také začátečník. Zkoušel jsem zatím jenom koncentráty Coopers Irish Stout, několik Coopers Pilsener, Finlandia Lager a chystám se na BB Czech Pilsner a BB Irish Stout. První várka mě vyškolila (stáčel jsem brzy), ale jinak další už jsou celkem hodně dobře k pití. Teď zkouším spodně vykvasit Coopers Pilsener a zatím jde vše podle plánu. Takže rada na závěr: Na trhu je spousta koncentrátů. Pokud máš rád jantarové pivko, kup si pár vzorků od různých výrobců a experimentuj. Nakonec určitě najdeš svého favorita a podělíš se s námi o zkušenosti. Dej pak vědět jak jsi dopadl s tvojí várkou.
Ať se daří.

_________________
Franta


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: ned 24. bře 2013 14:55:46 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 557
Bydliště: Machová
Na kolik je ta přepočtová tabulka přesná????? Já tam zadával různé hodnoty a jsem z toho trochu jelen....... třeba zadám 2,9 plato při 20°C a kalibrov. cukroměr taky dám na 20 a výslednou hodnotu to ukáže 2°, nemělo by to být pořád 2,9????

_________________
http://stojan-machovsky.webnode.cz

Zlaťák 11° - zraje
Slaďák 13° - zraje
Stojanův Stout 14° - zraje
Hofburg 11° - na spilce

Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2016
Tmavá 11° - 2. místo KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2014


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: ned 24. bře 2013 18:42:44 
Offline

Registrován: pát 08. bře 2013 11:06:24
Příspěvky: 16
Bydliště: Strážnice
kratoska15 píše:
Na kolik je ta přepočtová tabulka přesná????? Já tam zadával různé hodnoty a jsem z toho trochu jelen....... třeba zadám 2,9 plato při 20°C a kalibrov. cukroměr taky dám na 20 a výslednou hodnotu to ukáže 2°, nemělo by to být pořád 2,9????

Možná zadals 2,9 a ne 2.9 :) V té tabulce fungují desetinné tečky a ne čárky. Taky mě to vyškolilo :)

_________________
Franta


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: ned 24. bře 2013 20:39:03 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 557
Bydliště: Machová
Máš recht, teď už to pasuje poněkud líp..... :D

_________________
http://stojan-machovsky.webnode.cz

Zlaťák 11° - zraje
Slaďák 13° - zraje
Stojanův Stout 14° - zraje
Hofburg 11° - na spilce

Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2016
Tmavá 11° - 2. místo KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2014


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: stř 24. dub 2013 18:47:52 
Offline

Registrován: sob 23. úno 2013 11:07:33
Příspěvky: 17
Tak chlapi,po 21 dnoch lezania som ochutnal par flias tochto piva a tu to je.Pivo vcelku dobre,horke,huste,dal som 0,5 kg dextrozy a 0,5 maltozy,len trochu citit kvasinky.
Co sa tyka peny na pive je to velka bieda v 0,5 litrovych flasiach tak ziadna,pripomina mi to anglicke capovanie pivo bez peny a to som tam daval 1 kus fermentacny drops.
Ale mal som jednu flasu 0,75 tam boli 2 kusy dropsu,tak tam je ta pena nadherna tak som si to predstavoval.
Takze som spokojny tak 50 na 50.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: sob 27. dub 2013 13:19:08 
Offline

Registrován: pát 08. bře 2013 11:06:24
Příspěvky: 16
Bydliště: Strážnice
Možná příště víc dropsů? Ale počkej s tím chlastáním, to se možná časem nasytí a i ta chuť kvasinek se vytratí.

_________________
Franta


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: sob 07. úno 2015 14:28:47 
Offline

Registrován: sob 07. úno 2015 14:20:18
Příspěvky: 1
Ahoj, potřeboval bych poradit. Včera jsem si namíchal Czech Pilsner + 0,5kg maltoza a 0,5kg dextroza. Kvasnice jsem šoupnul do skleničky 100ml + lžička dextrozy a zamíchal. Po půl hodině (nijak zvlášť to nevypěnilo) jsem kvasnice šoupnul do mladiny, zamíchal, zadekloval a zavřel do skříňky aby to bylo hezky ve tmě. Teplota je 21, ale zádka nebublá ani po 24h :o(. Dá se s tím ještě něco dělat, nebo jsem něco zmastil a celé to můžu vylít do záchodu? :o(


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: sob 07. úno 2015 20:34:15 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 319
Bydliště: Trenčín
Jirka-24 píše:
Ahoj, potřeboval bych poradit. Včera jsem si namíchal Czech Pilsner + 0,5kg maltoza a 0,5kg dextroza. Kvasnice jsem šoupnul do skleničky 100ml + lžička dextrozy a zamíchal. Po půl hodině (nijak zvlášť to nevypěnilo) jsem kvasnice šoupnul do mladiny, zamíchal, zadekloval a zavřel do skříňky aby to bylo hezky ve tmě. Teplota je 21, ale zádka nebublá ani po 24h :o(. Dá se s tím ještě něco dělat, nebo jsem něco zmastil a celé to můžu vylít do záchodu? :o(


Utiahni poriadne ten prekliaty dekel...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: pon 04. kvě 2015 10:01:58 
Offline

Registrován: pon 04. kvě 2015 9:51:06
Příspěvky: 6
Zdravim,
18.4. jsem založil BB Midland Mild Ale. Je to můj první pokus. Přidáno 1 kg maltózy na 23 litrů, kvašeno cca při 21-22 stupních.
Stále mi to pobublává a v kvasné zátce nemám hladiny vyrovnané. Několik dní se drží hustota stejná, okolo 1020. Nevím jestli to už stočit a nebo čekat až se hladiny vyrovnají v kvasné zátce. Stojí to už přes 14 dní, nemůže se to zkazit? mám to ještě nechat?
Díky


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz