VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pát 20. dub 2018 2:01:56
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: sob 23. bře 2013 13:31:33 
Offline

Registrován: sob 23. úno 2013 11:07:33
Příspěvky: 17
Diky za odpovede,velmi si mi pomohol....
Chcem sa spytat si pisal,ze nemas skusenosti s tymito koncentratmi,tak ake ty pouzivas,co ti vyhovuje?
Este sa ta spytam planujem nejaky jantarovy leziak,mozes odporucit nejaky?
Dakujem

Dano


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: sob 23. bře 2013 17:29:29 
Offline

Registrován: pát 08. bře 2013 11:06:24
Příspěvky: 16
Bydliště: Strážnice
Já jsem také začátečník. Zkoušel jsem zatím jenom koncentráty Coopers Irish Stout, několik Coopers Pilsener, Finlandia Lager a chystám se na BB Czech Pilsner a BB Irish Stout. První várka mě vyškolila (stáčel jsem brzy), ale jinak další už jsou celkem hodně dobře k pití. Teď zkouším spodně vykvasit Coopers Pilsener a zatím jde vše podle plánu. Takže rada na závěr: Na trhu je spousta koncentrátů. Pokud máš rád jantarové pivko, kup si pár vzorků od různých výrobců a experimentuj. Nakonec určitě najdeš svého favorita a podělíš se s námi o zkušenosti. Dej pak vědět jak jsi dopadl s tvojí várkou.
Ať se daří.

_________________
Franta


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: ned 24. bře 2013 14:55:46 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 559
Bydliště: Machová
Na kolik je ta přepočtová tabulka přesná????? Já tam zadával různé hodnoty a jsem z toho trochu jelen....... třeba zadám 2,9 plato při 20°C a kalibrov. cukroměr taky dám na 20 a výslednou hodnotu to ukáže 2°, nemělo by to být pořád 2,9????

_________________
Matěj 12° - na spilce
Hofburg na Černo 13° - zraje
best of Měrka 12° - zraje


Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a CHMELOVÁREK 2016 a 2. místo CHMELOVÁREK 2017
Tmavá 11° - 2. místo CHMELOVÁREK 2014
Stojanova Tma 14°- 3. místo Praha 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: ned 24. bře 2013 18:42:44 
Offline

Registrován: pát 08. bře 2013 11:06:24
Příspěvky: 16
Bydliště: Strážnice
kratoska15 píše:
Na kolik je ta přepočtová tabulka přesná????? Já tam zadával různé hodnoty a jsem z toho trochu jelen....... třeba zadám 2,9 plato při 20°C a kalibrov. cukroměr taky dám na 20 a výslednou hodnotu to ukáže 2°, nemělo by to být pořád 2,9????

Možná zadals 2,9 a ne 2.9 :) V té tabulce fungují desetinné tečky a ne čárky. Taky mě to vyškolilo :)

_________________
Franta


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: ned 24. bře 2013 20:39:03 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 559
Bydliště: Machová
Máš recht, teď už to pasuje poněkud líp..... :D

_________________
Matěj 12° - na spilce
Hofburg na Černo 13° - zraje
best of Měrka 12° - zraje


Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a CHMELOVÁREK 2016 a 2. místo CHMELOVÁREK 2017
Tmavá 11° - 2. místo CHMELOVÁREK 2014
Stojanova Tma 14°- 3. místo Praha 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: stř 24. dub 2013 18:47:52 
Offline

Registrován: sob 23. úno 2013 11:07:33
Příspěvky: 17
Tak chlapi,po 21 dnoch lezania som ochutnal par flias tochto piva a tu to je.Pivo vcelku dobre,horke,huste,dal som 0,5 kg dextrozy a 0,5 maltozy,len trochu citit kvasinky.
Co sa tyka peny na pive je to velka bieda v 0,5 litrovych flasiach tak ziadna,pripomina mi to anglicke capovanie pivo bez peny a to som tam daval 1 kus fermentacny drops.
Ale mal som jednu flasu 0,75 tam boli 2 kusy dropsu,tak tam je ta pena nadherna tak som si to predstavoval.
Takze som spokojny tak 50 na 50.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: sob 27. dub 2013 13:19:08 
Offline

Registrován: pát 08. bře 2013 11:06:24
Příspěvky: 16
Bydliště: Strážnice
Možná příště víc dropsů? Ale počkej s tím chlastáním, to se možná časem nasytí a i ta chuť kvasinek se vytratí.

_________________
Franta


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: sob 07. úno 2015 14:28:47 
Offline

Registrován: sob 07. úno 2015 14:20:18
Příspěvky: 1
Ahoj, potřeboval bych poradit. Včera jsem si namíchal Czech Pilsner + 0,5kg maltoza a 0,5kg dextroza. Kvasnice jsem šoupnul do skleničky 100ml + lžička dextrozy a zamíchal. Po půl hodině (nijak zvlášť to nevypěnilo) jsem kvasnice šoupnul do mladiny, zamíchal, zadekloval a zavřel do skříňky aby to bylo hezky ve tmě. Teplota je 21, ale zádka nebublá ani po 24h :o(. Dá se s tím ještě něco dělat, nebo jsem něco zmastil a celé to můžu vylít do záchodu? :o(


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: sob 07. úno 2015 20:34:15 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 320
Bydliště: Trenčín
Jirka-24 píše:
Ahoj, potřeboval bych poradit. Včera jsem si namíchal Czech Pilsner + 0,5kg maltoza a 0,5kg dextroza. Kvasnice jsem šoupnul do skleničky 100ml + lžička dextrozy a zamíchal. Po půl hodině (nijak zvlášť to nevypěnilo) jsem kvasnice šoupnul do mladiny, zamíchal, zadekloval a zavřel do skříňky aby to bylo hezky ve tmě. Teplota je 21, ale zádka nebublá ani po 24h :o(. Dá se s tím ještě něco dělat, nebo jsem něco zmastil a celé to můžu vylít do záchodu? :o(


Utiahni poriadne ten prekliaty dekel...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: pon 04. kvě 2015 10:01:58 
Offline

Registrován: pon 04. kvě 2015 9:51:06
Příspěvky: 6
Zdravim,
18.4. jsem založil BB Midland Mild Ale. Je to můj první pokus. Přidáno 1 kg maltózy na 23 litrů, kvašeno cca při 21-22 stupních.
Stále mi to pobublává a v kvasné zátce nemám hladiny vyrovnané. Několik dní se drží hustota stejná, okolo 1020. Nevím jestli to už stočit a nebo čekat až se hladiny vyrovnají v kvasné zátce. Stojí to už přes 14 dní, nemůže se to zkazit? mám to ještě nechat?
Díky


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz