VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 21. úno 2018 12:24:33
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: pon 18. bře 2013 20:47:29 
Offline

Registrován: sob 23. úno 2013 11:07:33
Příspěvky: 17
BB Czech Pilsner,...tak nakoniec som sa s velkou chutou do toho pustil,mam nalozeny tento koncentrat dal som 0,5 kg maltozy a 0,5 dextrozy,asi 22 Litrov kvasu,uz tyzden to kvasi,zo zaciatku to kvasilo a bublalo velmi a teraz sa to ustalilo a zabuble to cez kvasnu zatku iba obcas,...dufam,ze to dokazem odsledovat.Ma s tym niekto nejake skusenosti,myslim s tymto koncentratom,popripade niecym podobnym....?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: pát 22. bře 2013 16:33:25 
Offline

Registrován: pát 08. bře 2013 11:06:24
Příspěvky: 16
Bydliště: Strážnice
Ahoj, "odsledovat" to asi nebude ten nejlepší způsob jak zjistit kdy začít láhvovat... Měříš si to nebo jenom koukáš na kvasnou zátku?

_________________
Franta


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: pát 22. bře 2013 16:58:26 
Offline

Registrován: sob 23. úno 2013 11:07:33
Příspěvky: 17
Zdravim,aj pozeram na kvasnu zatku,a uz aj dnes idem merat,lebo uz nebuble,ale hladiny stale niesu ustalene,ale mam taky hustomer,ktory som dostal v sade,ze z neho vela nerozumiem.Su tam tri stupnice a to.mnozstvo cukru,stupen Balling a obsah alkoholu,uz som tu presiel vsetko na fore a neviem ako mam s tymto zmerat hustotu mladiny.

Dano


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: pát 22. bře 2013 21:21:19 
Offline

Registrován: čtv 03. čer 2010 19:47:06
Příspěvky: 268
Bydliště: Vancouver
tebe zajímá množství cukru, měl by být pod 5, jaké tam máš jednotky?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: pát 22. bře 2013 22:39:33 
Offline

Registrován: sob 23. úno 2013 11:07:33
Příspěvky: 17
ja proste neviem zmerat hustotu mladiny,mam tu tri stupnice a to:obsah cukru stupen Blg (Balling) rozsah je 0 az 30,druha je obsah alkoholu v percentach rozsah 1 az 16 percent,,a cukor(g/l) rozsah je 0 az 280.
S tychto hodnot neviem a zatial som nezistil ako zistit hodnotu mladiny. :(


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: sob 23. bře 2013 8:04:02 
Offline

Registrován: pát 08. bře 2013 11:06:24
Příspěvky: 16
Bydliště: Strážnice
Tak to vypadá, že ta tvoje stupnice Balling 0 - 30 jsou vlastně °Plato. Tomu by to snad i odpovídalo. Potom platí, 0 Blg = 1000 cukernatosti. Hustoměr se kalibruje při 20°C (to tam taky máš možná napsané). Změř to kolik to má Blg, také kolik to má °C a dosaď ty hodnoty sem http://www.kotmf.com/tools/hydrom.php do té tabulky. Nahoře místo Blg zvol jednotku °Plato, hned pod ni zvol °C. Třetí hodnotu (zhora) zvol opět °C a rovnou tam napiš 20°C a poslední čtvrtou hodnotu si klidně zvol SG. Pak už jenom klikni na Calculate! a dozvíš se co potřebuješ. Dej vědět kolik naměřils ;)

_________________
Franta


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: sob 23. bře 2013 9:35:01 
Offline

Registrován: sob 23. úno 2013 11:07:33
Příspěvky: 17
Podla toho co si mi poslal,to vyzera spravne a dufam,ze to tak bude,ale dnes som to meral podla tvojho navodu a ta hustota mi vysla na 1014 a pivo mi uz pritom cez kvasnu zatku nebuble a ani hladiny este niesu vyrovnane.Mam stocit,alebo pockat?
Dik

Dano


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: sob 23. bře 2013 9:47:56 
Offline

Registrován: pát 08. bře 2013 11:06:24
Příspěvky: 16
Bydliště: Strážnice
Dano, to je těžké takto radit. Já s tímto koncentrátem nemám zkušenost. Obecně platí, stáčet pod 1010. Počkej do zítra a změř to znovu. Kolik to má °C?

_________________
Franta


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: sob 23. bře 2013 10:46:15 
Offline

Registrován: sob 23. úno 2013 11:07:33
Příspěvky: 17
Teraz momentalne to kolise 18,5 az 19


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: BETTER BREW
PříspěvekNapsal: sob 23. bře 2013 13:24:47 
Offline

Registrován: pát 08. bře 2013 11:06:24
Příspěvky: 16
Bydliště: Strážnice
Tak to je v pohodě. Jenom do té přepočtové tabulky zadávej aktuální teplotu a měř a měř a měř :) Pokud to bude klesat (Blg), tak je to v pořádku a není se čeho bát.

_________________
Franta


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz