VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 20. říj 2021 14:19:49
www.perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Přispět na provoz můžete libovolnou částkou na: 1165212014/3030 nebo přes PayPal


https://www.pivovary-braumeister.cz Beer Production Technology Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz Pivnitanky.cz SvojePivo.sk

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: cider
PříspěvekNapsal: úte 06. úno 2018 16:28:48 
Offline

Registrován: sob 13. led 2018 17:35:20
Příspěvky: 7
no tak mi to kvasilo skoro 2 tyzdne...
Zamiesal som tam nakoniec Beer Brite na vycirenie, nechal den odstat a stocil.
Chutilo to jak taky suchsi burciak.
Do flasiek som dal po 5gramov glukozy a ulozil do pivnice kde je tak 15C.
Kontroloval som flasky dnes a po dvoch dnoch stocenia este stale nie su flasky napumpovane :?:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: cider
PříspěvekNapsal: pát 23. úno 2018 16:43:49 
Offline

Registrován: sob 13. led 2018 17:35:20
Příspěvky: 7
Dnes som chutnal...
Nicht slecht :)
Akoze pekne cire, jak z obchodu. Po naliati sa vytvori pena, ktora ale hned padne. Ma to říz, ale taky slabsi, mozno po dlhsom lezani bude lepsi.
Chut celkom fajn. Jablka citit a celkovo mi to pripomina ako polosuchy sekt.
A zda sa mi to dost silne, po litri uz mam pod capicou. Skoda ze sa mi rozbil hustomer, by ma zaujimalo kolko to ma volume.
Ale ako o hodne lepsie ako strongbow a hlavne cista jablkova stava a domaci med. takze odporucam kazdemu skusit ako zmenu po pive.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: cider
PříspěvekNapsal: stř 29. zář 2021 13:32:46 
Offline

Registrován: ned 12. srp 2012 22:28:03
Příspěvky: 10
Bydliště: Ostrava!!!
před téměř 14 dny jsem si založil demižon s jablečným moštem, cukernatost 11,5%, mošt jsem radši zahřál na 80°C a pasterizoval, po vychladnutí zakvasil kvasnicemi Browin Ciderini Sweet. Vybublal za cca 5 - 6 dní, zbytkový cukr 5%, chuť výborná. Po týdnu stáhl půlku do druhého demižonu a oba demižony dolil opět další várkou pasterizovaného moštu. Moštuji vždy v sobotu, tak mi to tak vychází. Letos bylo skoro 100kg jablek.
Zatím se ještě kvasí. Zbylo mi ještě 10l moštu, který jsem jen tak nechal v barelu, zašpuntoval bublátkem a čekám na výsledek. Chci porovnat, jaký bude rozdíl mezi výběrovými kvasnicemi a přirozeným kvašením.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: cider
PříspěvekNapsal: úte 05. říj 2021 7:13:34 
Offline

Registrován: ned 12. srp 2012 22:28:03
Příspěvky: 10
Bydliště: Ostrava!!!
Po týdnu už mohu konstatovat, že mezi ušlechtilými kvasnicemi a divokým kvašením je výrazný rozdíl. Divoké kvasnice to "vysušili" do cca 1% a je zde cítít výrazná vínová chuť typického jabčáku, má to i větší říz, barva blátovitá. Nicméně ušlechtilé kvasnice ještě stále bublají, probublávání se postupně zpomaluje, počítam, že do týdne bude hotovo, barva se postupně mění ze světle hnědé do okrové, cukernatost ustálena na cca 5 - 6%, vypil jsem odměrný válec, chuť výrazně jemnější, rozvinutější chuť jablek, barva světlejší, kalnost i barva podobná Birellu Pomelo. Zatím jsem spokojen.

edit: chtěl jsem tu dát i fotky, pro dokonalejší iluzi, ale tohle phpbb nějak divně funguje, tak na to smolím, sry.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz