VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 27. črc 2017 9:35:44
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Brewmaker Irish Velvet Dark Stout
PříspěvekNapsal: úte 18. zář 2012 20:07:20 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Zdravím všechny pivníky.
Dcera mi nedávno koupila přes internet tento koncentrát Irish Velvet Dark Stout od Brewmaker,tak bych poprosil o nějaké zkušenosti a poznatky.Není to můj první koncetrát,tak přestože je vše v angličtině,myslím,že to nějak sfouknu.Jen jestli je třeba dát na něco pozor,teplota,jaké hustoty(start,final),jak dlouho jste kvasili,atd.Díky


//Mosquit: Přesunuto z podfóra Ostatní do podfóra Brewmaker


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brewmaker Irish Velvet Dark Stout
PříspěvekNapsal: stř 19. zář 2012 6:29:40 
Offline

Registrován: stř 22. srp 2012 16:59:54
Příspěvky: 8
Já mám irish stout a ted mi lezi ve sklepě. O víkendu jedu domu tak to okostuju. Pridal jsem pul kila dextrozy a maltozy. Jinak jsem to Kvapil v bytě v těch horkach v teplotě kolem 25 stupňů. Kvasilo to asi týden. Stoceno s přídavkem dextrozy.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brewmaker Irish Velvet Dark Stout
PříspěvekNapsal: stř 19. zář 2012 10:55:46 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
OK.Mne prave dokvasuje Bitter,pak se do Irish stoutu pustim.Teploty se nebojim,mam kolem 19'C.To kilo cukrů jsi dal na 20 litru,jak jsi psal v puvodni uvaze?a jake jsi mel hustoty?nebo Blg?Chci udelat bez pridani cukru.Jen koncetrat.Pocitam,ze toho nebude vice jak 15L.Delal jsem stout od Coopers +1/2kg maltozy ve 20L.Docela povedena varka,ale podruhe bych dal jeste mene vody.
Pises,ze budes kostovat.Jsem si jist,ze po tech dvou tydnech co ti to lezi,nebudes moc nadseny!Ale pokuseni je velike.To mi da za pravdu tady kazdy :-)

Text jsem poopravil,jelikoz me admin presunul do odpovidajici sekce,kde jsem nasel i tve prizpevky.Za to mu diky a omluva.Ale opravdu jsem hledal. :?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brewmaker Irish Velvet Dark Stout
PříspěvekNapsal: stř 19. zář 2012 16:53:35 
Offline

Registrován: stř 22. srp 2012 16:59:54
Příspěvky: 8
No Jj mám to na 20 litru pul KG maltozy a pul KG dextrozy. Ke kostu mám 3 plast pulitry..:) hustotu počáteční jsem mel 18 stupňů cukru , přepočet nevím. Ale je to nějak 1074 ??


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brewmaker Irish Velvet Dark Stout
PříspěvekNapsal: sob 22. zář 2012 11:46:10 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
V pátek jsem tedy namíchal Irish Velvet Dark Stout.
Jen koncentrát,žádný přidaný cukr.Vydalo to na hustotě 1044 - 13 litrů mladiny.Kvasinkám (originál přibaleny výrobcem),rozkvašeným ve sklenici se zpočátku moc nechtělo,ale po nějaké době a troše provzdušnění se daly do práce.Následně vmíchány do mladiny o teplotě 21°C.Teď už je to jen na nich.Dej bůh štěstí.
V neděli budu vědět více.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brewmaker Irish Velvet Dark Stout
PříspěvekNapsal: čtv 31. led 2013 19:35:28 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Tak stouta pomalu popíjím,teď je starý 4 měsíce,ale musím vám říct,už bych to příště neudělal,že do koncentrátu nepřidám cukr a patřičné množství vody.Výrobce s tím totiž počítá,a množství chmele tomu odpovídá.
Pivo je sice krásně černé,jako noc,ale hořké jako double,double,double...........double bitter :o
mám rád hořké pivo,ale tohle už není hořké.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brewmaker Irish Velvet Dark Stout
PříspěvekNapsal: pát 01. úno 2013 8:14:25 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
milanos píše:
Tak stouta pomalu popíjím,teď je starý 4 měsíce,ale musím vám říct,už bych to příště neudělal,že do koncentrátu nepřidám cukr a patřičné množství vody.Výrobce s tím totiž počítá,a množství chmele tomu odpovídá.
Pivo je sice krásně černé,jako noc,ale hořké jako double,double,double...........double bitter :o
mám rád hořké pivo,ale tohle už není hořké.

když přidáš jednoduchý cukr, tak to neznamená že dodáš tělo,cukr zvyšuje pouze alkohol,jinak prokvasí do mrtě.

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brewmaker Irish Velvet Dark Stout
PříspěvekNapsal: pát 01. úno 2013 11:13:42 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
tomino píše:
milanos píše:
Tak stouta pomalu popíjím,teď je starý 4 měsíce,ale musím vám říct,už bych to příště neudělal,že do koncentrátu nepřidám cukr a patřičné množství vody.Výrobce s tím totiž počítá,a množství chmele tomu odpovídá.
Pivo je sice krásně černé,jako noc,ale hořké jako double,double,double...........double bitter :o
mám rád hořké pivo,ale tohle už není hořké.

když přidáš jednoduchý cukr, tak to neznamená že dodáš tělo,cukr zvyšuje pouze alkohol,jinak prokvasí do mrtě.


Tomino,tohle samozřejmě vím,a cukry(dextrozu,maltozu) jsem nepřidával vůbec.Možná jsi to nějak špatně přečet,nebo jsem to špatně napsal.Chtěl jsem jen poukázat na tu hořkost,když nepřidám ty cukry a odpovídající množství vody.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz