VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 24. úno 2018 0:54:25
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Irish stout
PříspěvekNapsal: stř 22. srp 2012 17:04:33 
Offline

Registrován: stř 22. srp 2012 16:59:54
Příspěvky: 8
Po nasbirani info z fora jsem dnes objednal tady tu mladinu jako moje prvni pivo. Chci tam přidat 0,5 KG maltozy a 0,5 KG dextrozy. Myslíte že je to ok na 20 l?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Irish stout
PříspěvekNapsal: pon 27. srp 2012 11:18:24 
Offline

Registrován: stř 22. srp 2012 16:59:54
Příspěvky: 8
V neděli pozdě večer jakmile jsem přišel z prace tak jsem mladinu založil. Dnes krásně kvasí a i počasí přeje. Kvasím v bytě a tak ty třicítky co ted byly mi moc nevyhovovaly. :D Ale ted je krásně ideálních 20°C, na svrchní kvašení ideální teplota. Také jsem dnes posbíral tu hnědou deku a opět jsem mladinu zavřel a uložil zpět na místo. Zítra po praci musím vymít a vydezinfikovat flašky od Bernarda at jsem na stáčení připravený. :) Myslíte že můžu po druhotné fermetaci pivo uložit do vinného sklepa k vínu? Může to něco udělat s pivem či vínem?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Irish stout
PříspěvekNapsal: pon 27. srp 2012 17:51:24 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 11. úno 2011 18:05:30
Příspěvky: 118
Bydliště: Praha
No pokud budeš mít obojí zavřené, tak mě nenapadá jak by se oba kvasné produkty měli ovlivnit. :roll:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Irish stout
PříspěvekNapsal: úte 28. srp 2012 7:15:28 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 01. úno 2011 10:25:30
Příspěvky: 117
musis to pivo drzat od vina co najdalej, aby sa nahodou nezmenila farba flasiek, zelene vinova sa zmeni na hnedu pivovu a naopak ;-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Irish stout
PříspěvekNapsal: úte 04. zář 2012 14:11:23 
Offline

Registrován: stř 22. srp 2012 16:59:54
Příspěvky: 8
Tak včera to dokvasilo, dnes jsem to naflaškoval s přidáním té odměrky dextrozy. Ted to tu nechám tak pět dní v teplotě fermetace a pak to hodím domu do sklepa. Su na to teda extra zvědavý, protože ted to je teda totalní blivajs..:D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz