VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 24. dub 2017 22:05:25
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Irish stout
PříspěvekNapsal: stř 22. srp 2012 17:04:33 
Offline

Registrován: stř 22. srp 2012 16:59:54
Příspěvky: 8
Po nasbirani info z fora jsem dnes objednal tady tu mladinu jako moje prvni pivo. Chci tam přidat 0,5 KG maltozy a 0,5 KG dextrozy. Myslíte že je to ok na 20 l?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Irish stout
PříspěvekNapsal: pon 27. srp 2012 11:18:24 
Offline

Registrován: stř 22. srp 2012 16:59:54
Příspěvky: 8
V neděli pozdě večer jakmile jsem přišel z prace tak jsem mladinu založil. Dnes krásně kvasí a i počasí přeje. Kvasím v bytě a tak ty třicítky co ted byly mi moc nevyhovovaly. :D Ale ted je krásně ideálních 20°C, na svrchní kvašení ideální teplota. Také jsem dnes posbíral tu hnědou deku a opět jsem mladinu zavřel a uložil zpět na místo. Zítra po praci musím vymít a vydezinfikovat flašky od Bernarda at jsem na stáčení připravený. :) Myslíte že můžu po druhotné fermetaci pivo uložit do vinného sklepa k vínu? Může to něco udělat s pivem či vínem?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Irish stout
PříspěvekNapsal: pon 27. srp 2012 17:51:24 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 11. úno 2011 18:05:30
Příspěvky: 118
Bydliště: Praha
No pokud budeš mít obojí zavřené, tak mě nenapadá jak by se oba kvasné produkty měli ovlivnit. :roll:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Irish stout
PříspěvekNapsal: úte 28. srp 2012 7:15:28 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 01. úno 2011 10:25:30
Příspěvky: 117
musis to pivo drzat od vina co najdalej, aby sa nahodou nezmenila farba flasiek, zelene vinova sa zmeni na hnedu pivovu a naopak ;-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Irish stout
PříspěvekNapsal: úte 04. zář 2012 14:11:23 
Offline

Registrován: stř 22. srp 2012 16:59:54
Příspěvky: 8
Tak včera to dokvasilo, dnes jsem to naflaškoval s přidáním té odměrky dextrozy. Ted to tu nechám tak pět dní v teplotě fermetace a pak to hodím domu do sklepa. Su na to teda extra zvědavý, protože ted to je teda totalní blivajs..:D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz