VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pát 24. bře 2017 20:52:53
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Finlandia CIDER
PříspěvekNapsal: pon 18. kvě 2009 10:10:37 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
no mě zrovna kvasí ve sklepě...tak sem zvědav jak to celý dopadne ;)

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Finlandia CIDER
PříspěvekNapsal: pon 25. kvě 2009 14:57:35 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 03. pro 2008 14:42:25
Příspěvky: 130
Ve snaze zavděčit se ještě více našim drahým polovičkám udělal jsem verzi CIDERu s bylinkama aby i zaryté nepřátelky našeho domácího počínání přišly této činnosti a jejím výsledkům na chuť... :D Budu část stáčet do třetinek tak bude na nějakým srazu k ochutnání a porovnání :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Finlandia CIDER
PříspěvekNapsal: úte 26. kvě 2009 11:54:42 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
já už ho mám stočenej a už jen uzrát.A zbývá jen doufat,že sem stáhnul při správné hodnotě zbytkového cukru,kterej je potřeba na nasycení.Doufám,že nebude šampus.... :roll:

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Finlandia CIDER
PříspěvekNapsal: stř 27. kvě 2009 2:01:17 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 03. pro 2008 14:42:25
Příspěvky: 130
tomino píše:
já už ho mám stočenej a už jen uzrát.A zbývá jen doufat,že sem stáhnul při správné hodnotě zbytkového cukru,kterej je potřeba na nasycení.Doufám,že nebude šampus.... :roll:


myslím že u cideru by to nevadilo, horší by to ale možná bylo s otevíráním lahví :-D já tu správnou dobu propás tak budu po dlouhé době muset na sekundární fermentaci něco přihodit


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Finlandia CIDER
PříspěvekNapsal: stř 27. kvě 2009 6:41:13 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
Jeron píše:
tomino píše:
já už ho mám stočenej a už jen uzrát.A zbývá jen doufat,že sem stáhnul při správné hodnotě zbytkového cukru,kterej je potřeba na nasycení.Doufám,že nebude šampus.... :roll:


myslím že u cideru by to nevadilo, horší by to ale možná bylo s otevíráním lahví :-D já tu správnou dobu propás tak budu po dlouhé době muset na sekundární fermentaci něco přihodit


já sem právě taky musel(prokvasilo mě to až na 1009)...něco sem tam šupnul odhadem,tak právě doufám,že to bude akorát...zatím to vypadá že i jo :)

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Finlandia CIDER
PříspěvekNapsal: pon 15. bře 2010 19:32:34 
Offline

Registrován: pon 15. bře 2010 15:40:50
Příspěvky: 6
Zdravím,
vidím, že fanoušci cider jsou všude...všichni se po ní sháníme...na stránkách http://www.odddog.cz prodávají cider dováženou z Velké Británie, organická a velice chutná...mňam mňam... podívejte se na http://www.odddog.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Finlandia CIDER
PříspěvekNapsal: sob 25. zář 2010 10:25:05 
Offline

Registrován: stř 04. srp 2010 11:47:43
Příspěvky: 20
Ahoj všem,
když chci dělat cider z čerstvýho moštu, dává se do toho chmel? (trochu začátečničkej dotaz, ale pivo bez chmele...)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Finlandia CIDER
PříspěvekNapsal: pon 27. zář 2010 9:53:51 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 29. říj 2007 13:43:42
Příspěvky: 354
Bydliště: Brno
exxxi píše:
Ahoj všem,
když chci dělat cider z čerstvýho moštu, dává se do toho chmel? (trochu začátečničkej dotaz, ale pivo bez chmele...)


Cider neni pivo, ale Cider. Je to jablecny most zakvaseny druhem "pivovarskych kvasnic", jsou to svrchni kvasnice. Chmel se tam nedava. Z cervstvyho mostu to samozrejme jde a je to nejlepsi varianta, ale asi bych ho mozna prohnal varem.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Finlandia CIDER
PříspěvekNapsal: pon 27. zář 2010 10:44:11 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. srp 2009 7:48:29
Příspěvky: 306
exxxi píše:
Ahoj všem,
když chci dělat cider z čerstvýho moštu, dává se do toho chmel? (trochu začátečničkej dotaz, ale pivo bez chmele...)


Jasně - Cider není pivo a jen dodám - zrát (ležet) jej nechávají v dřevěných sudech.

_________________
redaktor, recenzent
http://www.pivnirecenze.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz