VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 12. pro 2018 20:46:16
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: SAFALE S - 04
PříspěvekNapsal: pon 21. bře 2011 16:51:24 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Rád bych zjistil zkušenosti ostatních s těmito kvasnicemi. Jde mi zejm. o to, při jaké hodnotě stáčejí a jak je to u nich s CO2 (výrobce uvádí, že ho dělají méně). Osobně jsem je zkoušel jednou do višňového speciálu, ale tam díky přidanému moštu došlo brzy k přesycení a dnes jsou z toho granáty. Pak jsem je použil do ovesného stoutu a i při stočení na 6,5% cukru je to hodně málo sycený (i když vím, že stouty obecně je třeba stáčet tak při 5,5 - 6%).


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: SAFALE S - 04
PříspěvekNapsal: pon 21. bře 2011 19:47:01 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 876
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
no já sem s nima kvasil polotmavé z VUPS a mám poznačeno při stažení při 4% zbytku "pivo nasycené trošku více než by bylo třeba" a podruhé když sem tam dával med(staženo př 3% zbytku),tak mám poznačeno "pivo nasycené trošku více než by bylo třeba,nutnost upouštět lahve."
Tak mi to příliš nesedí k tvé zkušenosti s nima.Nicméně chuťový profil který dávají mi vyhovoval a možná bych na nich jel i dál,ale to bych nesměl objevit Danstar :)

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: SAFALE S - 04
PříspěvekNapsal: pát 25. bře 2011 20:09:51 
Offline

Registrován: úte 07. zář 2010 8:43:39
Příspěvky: 32
Použil jsem je taky na stout. Stáčeno při cca 4,5 a nasytilo se to slušně.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: SAFALE S - 04
PříspěvekNapsal: stř 20. dub 2011 19:10:05 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Tak už s nima pár zkušeností mám - u stoutu, stejně jako u jiných kvasnic, třeba stáčet cca při 7% zbytkového cukru a u normálních ejlů stačí běžné hodnoty 4 - 5%. Chuťově jsou docela fajn, ale na můj vkus málo voňavé a ovocné, budu je tedy používat jen na stouty a ejly pojedu s osvědčenými Premium gold.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: SAFALE S - 04
PříspěvekNapsal: ned 01. črc 2012 8:59:49 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 30. dub 2010 11:48:33
Příspěvky: 28
Bydliště: olomoucko
Taky jsem je teď vyzkoušel na Višňový speciál z původních 13% za dva dny sjely při 20°C na 3,2%, teď to leží v sudu a tlakují docela dobře.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: SAFALE S - 04
PříspěvekNapsal: stř 19. čer 2013 21:18:04 
Offline

Registrován: úte 01. úno 2011 10:47:55
Příspěvky: 100
Bydliště: Kynice
mužu jimi odkvasit pšenici ?? nebo raději doporučujete něco jiného??


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: SAFALE S - 04
PříspěvekNapsal: čtv 20. čer 2013 6:17:26 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. led 2011 8:57:12
Příspěvky: 390
Bydliště: u Frýdku - Místku
Tak pšenici bych kvasil něčím jiným např. WB 06,S 33,nebo Danstar Munich.

_________________
http://divokypstros.webnode.cz/

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: SAFALE S - 04
PříspěvekNapsal: čtv 20. čer 2013 8:03:48 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2842
Bydliště: Zeleneč
Jen pro zajímavost, nedávno jsem rozdělil várku APA na půlky, jednu jsem zakvasil US-05, druhou S-04. Teploty stejné, průběh kvašení trochu jiný, deka jiná (US-05 dělají bahníčko). Stáčení obou při 4% ve stejnou dobu do sudů, po dokvašení se zdály být US-05 chuťově lepší a S-04 udělaly takovou "plochou" a nevýraznou chuť.

Po 3 týdnech ležení od sebe byla piva těžko rozeznatelná...

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: SAFALE S - 04
PříspěvekNapsal: úte 25. čer 2013 22:02:23 
Offline

Registrován: úte 01. úno 2011 10:47:55
Příspěvky: 100
Bydliště: Kynice
stejně jsem narychlo nic nesehnal, v brně totiž žádný shop nemáme, takže holt se safale04. ale je to fofr neb zakvašeno v nedeli o pulnoci a v uterý večer při počátečním EPM 11 jsem na 5, takže ráno musím stočit. (teplota při kvašení vmax. asi 20,5)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: SAFALE S - 04
PříspěvekNapsal: stř 26. čer 2013 7:39:39 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Jj, tyhle kvasnice prokvasí mladinu za dva dny. Jejich nevýhoda je v tom, že dělají takovou tu "pachuť" anglických ejlů, která zdaleka nejede každýmu. Jinak samá pozitiva...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz