VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pát 14. pro 2018 8:14:44
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kvasnice a jejich životnost
PříspěvekNapsal: stř 04. lis 2009 19:37:17 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. srp 2009 7:48:29
Příspěvky: 306
Bongoman píše:
Tak mě napadlo, co když vezmu živé tekuté kvasnice a nechám je zamrazit.... zda-li, po rozmrazení (a asi po přidání životodárné dextrózy) ještě budou míť chuť kvasit či nikoli ????? :geek:


100% nepřežijí! Např. i vinaři, pokud láhvují dražší a drahá vína, tak nechávají v zimě stáčírny vyvětrat a doslova vymrazit ledovým vzduchem, aby eliminovali poletové divoké kvasinky.

_________________
redaktor, recenzent
http://www.pivnirecenze.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvasnice a jejich životnost
PříspěvekNapsal: čtv 05. lis 2009 22:37:07 
Offline

Registrován: pát 02. lis 2007 19:48:37
Příspěvky: 261
Bydliště: Svatava
Mražení kvasnic - stejný nápad jsem měl také.
Na internetu jsem našel americké stránky, kde se o tom dost podrobně píše. Kvasničná buňka je prakticky živá bytost (nebo jak bych to napsal). Při zmrznutí, prostě odejde do věčných lovišť. Zkoušel jem i dle návodu, zamíchat do kvasnic glycerin v poměru 50 na 50%. Přesto, že bylo popisováno, že se kvasnice rozjedou, tak bohužel u mně ne. Až budu příště vařit pivo, budu zkoušet ještě více toho glycerinu, snad se to povede.
Když píšou, že to jinde gunguje, tak se to snad povede i u nás.
Tolik tedy moje odpověď na Tvůj dotaz. Franta


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvasnice a jejich životnost
PříspěvekNapsal: pát 23. led 2015 14:06:50 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 17. srp 2013 18:59:56
Příspěvky: 6
Bydliště: Ostrava
Ahoj,

jak jsi pochodil s tím mražením? povedlo se? Dík za info

franta píše:
Mražení kvasnic - stejný nápad jsem měl také.
Na internetu jsem našel americké stránky, kde se o tom dost podrobně píše. Kvasničná buňka je prakticky živá bytost (nebo jak bych to napsal). Při zmrznutí, prostě odejde do věčných lovišť. Zkoušel jem i dle návodu, zamíchat do kvasnic glycerin v poměru 50 na 50%. Přesto, že bylo popisováno, že se kvasnice rozjedou, tak bohužel u mně ne. Až budu příště vařit pivo, budu zkoušet ještě více toho glycerinu, snad se to povede.
Když píšou, že to jinde gunguje, tak se to snad povede i u nás.
Tolik tedy moje odpověď na Tvůj dotaz. Franta

_________________
Vařím od 2013.

Postupem času se prokousávám k ideálnímu receptu.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvasnice a jejich životnost
PříspěvekNapsal: pát 23. led 2015 18:55:49 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 320
Bydliště: Trenčín
Ja nechapem jednu vec:
Pekarenske kvasnice normalne uskladnujem v mrazaku, po rozmrazeni funguju normalne.
Ked som skusal zamrazit pivne kvasinky, vzdy mi skapali :x


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvasnice a jejich životnost
PříspěvekNapsal: pát 23. led 2015 19:00:34 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2842
Bydliště: Zeleneč
A to jsi zkoušel uchovávat jaké pivovarské kvasnice, sušené, tekuté, lisované?

Ono droždí je lisované, a pokud bys použil lisované kvasinky, třeba by to také zvládly...

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvasnice a jejich životnost
PříspěvekNapsal: pát 23. led 2015 19:16:31 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 320
Bydliště: Trenčín
To som skusal normalne s kvasinkami co som vybral zo spilky po skonceni kvasenia.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvasnice a jejich životnost
PříspěvekNapsal: pát 23. led 2015 20:57:17 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 17. srp 2013 18:59:56
Příspěvky: 6
Bydliště: Ostrava
já myslím, že sušené by měly být v klidu... Ale mi jde hlavně o ty ze spilky... ☺
Mosquit píše:
A to jsi zkoušel uchovávat jaké pivovarské kvasnice, sušené, tekuté, lisované?

Ono droždí je lisované, a pokud bys použil lisované kvasinky, třeba by to také zvládly...

_________________
Vařím od 2013.

Postupem času se prokousávám k ideálnímu receptu.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvasnice a jejich životnost
PříspěvekNapsal: sob 24. led 2015 8:35:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2842
Bydliště: Zeleneč
Zo byla jen reakce a to, ze nechapes rozdil mezi mrazenim pivnich a pekarskych kvasinek... pritom to je jina konzistence.

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvasnice a jejich životnost
PříspěvekNapsal: sob 24. led 2015 9:03:26 
Offline

Registrován: čtv 13. bře 2014 8:47:45
Příspěvky: 48
Podle zahranicnich zdroju by metoda zamrazovani kvasnic mela fungovat. Osobne jsem to jeste nezkousel (mam je podle Bishiho ve fyzaku ), ale jako ukladaci medium se pouzije budto sladovy vytazek nebo YPD spolecne s glycerinem a kys. askorbovou která pry napomaha stabilizovat membrany kvasinek.
Pred samotnym smichanim kvasnic s mediem by se mely nechat 48 hodim v lednici ( snad si pry vybuduji nejake obranne molekuly před zamrazenim :?: )

Rozhodne není tato metoda na uskladneni velkeho mnozstvi kvasinek.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvasnice a jejich životnost
PříspěvekNapsal: čtv 29. led 2015 12:24:08 
Offline

Registrován: pon 19. led 2015 20:15:59
Příspěvky: 5
hmm takže ako dlho v chladničke skladujete preprané kvasnice? Ja som teraz zakvasil IPA s kvasnicami čo mi tam stáli skoro dva mesiace a všetko vyzerá byť v poriadku aj keď pre istotu som ich tam dal poriadnu dávku.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz