VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 21. říj 2018 17:23:20
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 164 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Danstar Nottingham
PříspěvekNapsal: čtv 16. srp 2018 14:30:29 
Offline

Registrován: čtv 11. črc 2013 14:42:32
Příspěvky: 136
K tomu suchemu profilu (horkokysly, bez tela...) som trochu googlil, pripajam par nazorov.

Not a fan of Nottingham at any temperature. I find it tart (trpky). But don't think I've ever gotten banana esters from it.

Nottingham is normally pretty neutral. It can ferment at amazingly low temperatures for an ale yeast. Usually gives a tart, dry(suchy), lagerlike beer.

Historically (like 5-10 years ago), Notty gave me consistent attenuation of 77-78%, regardless of mash temperature. Now it seems to have evolved and is consistently giving people closer to 85% or more. I don't know how this has happened, but it's the dryest dry yeast I've seen besides Belle Saison (which will give you >95% attenuation but also the Belgiany flavors).

https://www.homebrewersassociation.org/forum/index.php?topic=26860.0


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Danstar Nottingham
PříspěvekNapsal: pon 20. srp 2018 10:00:48 
Offline

Registrován: čtv 11. črc 2013 14:42:32
Příspěvky: 136
len take zhodnotenie: mal som gulasku s kamosmi a 50 l sud 10° Bakalara, popritom som ponukol tento vrchne kavaseny "lezak" vo flaskach. Vcelku prekvapivo mi ho vsetko vypili a az potom nasledoval Bakalar. A to su vacsinou ne-ale-isti (nemaju radi vonavky, tak ako ja). Takze nebude to az take zle:), len je to suchsie a vonavejsie ako lezak s velkou pitelnostou.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Danstar Nottingham
PříspěvekNapsal: pon 20. srp 2018 11:58:15 
Offline

Registrován: pon 21. bře 2016 13:51:30
Příspěvky: 162
riso77 píše:


tart znamena kysly


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Danstar Nottingham
PříspěvekNapsal: úte 21. srp 2018 5:02:50 
Offline

Registrován: čtv 11. črc 2013 14:42:32
Příspěvky: 136
to nameless_one: dik za opravu


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 164 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz