Chtěl bych se zeptat... Včera jsem ochutnával várku, která mi leží 14 dní. Přítelkyně ochutnávku zhodnotila slovy, že je to jak "starý fusekle"

Nicméně já jsem ke svému dílu tolerantnější, takže bych to řekl asi tak, že má výrazný kvasnicový ocas, nepříliš příjemný. Várku 20L jsem rozdělil na dvě, 1. část jsem zakvasil jako hybrid (svrchní kvasinky Safbrew S-33, poté dokvasil pomocí spodních Saflager W-34/70) a 2. část jsem kvasil pouze spodně (Saflager W-34/70). Kvasnice cítím z obojího díla stejně! Saflager W-34/70 jsem použil poprvé, tak se chci zeptat někoho, kdo má s těmito kvasinkami zkušenost, zda je to jejich typická vlastnost, nebo jsem udělal něco špatně... Jsem začátečník, mám za sebou 9 várek (svrchních), ale s tímto jsem se ještě nesetkal. Celková chuť se jistě ležením ještě dost změní, ale mám obavu, že zrovna tahle chuť tam zůstane. Pivo je krásně vyčeřené...