VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 13. pro 2017 21:44:15
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Rada pro začátečníka ohledně kvasnic
PříspěvekNapsal: úte 15. bře 2016 18:01:43 
Offline

Registrován: stř 10. úno 2016 14:27:13
Příspěvky: 57
pěna po celém, ale nikterak vysoká, tvoří se na ní chomáčky hustších chomáčků pěny. Počkám do zítřka co se bude dít dál, ale že by to nějak silně kvasilo, to ne. Mám tam 12 °C tedy ideal podle všeho. Pokusím se sem dát zítra fotku.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rada pro začátečníka ohledně kvasnic
PříspěvekNapsal: úte 15. bře 2016 18:39:30 
Offline

Registrován: čtv 11. čer 2015 18:31:48
Příspěvky: 22
Možná mně to uniklo - co to bylo za kvasnice?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rada pro začátečníka ohledně kvasnic
PříspěvekNapsal: úte 15. bře 2016 19:25:43 
Offline

Registrován: stř 10. úno 2016 14:27:13
Příspěvky: 57
No jsou to tyhle: http://www.vasepivo.cz/zbozi/kvasnice/-pro-spodne-kvasena-piva-O90/kvasnice-saflager-s-23-Z76.html


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rada pro začátečníka ohledně kvasnic
PříspěvekNapsal: úte 15. bře 2016 20:13:46 
Offline

Registrován: čtv 11. čer 2015 18:31:48
Příspěvky: 22
Na 50 l dávám 3 pytlíky - do 1 dcl převařené vody schlazené na 20 st. Vždycky je 0 tá generace líná. Další generace maká jak blázen :D . Teplotu už nezvyšuj - dej tomu čas


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rada pro začátečníka ohledně kvasnic
PříspěvekNapsal: stř 16. bře 2016 9:19:28 
Offline

Registrován: stř 10. úno 2016 14:27:13
Příspěvky: 57
Jo, už to vypadá dobře, pěna je po celém, jsou tam už i ty hnědé nečistoty a je celkem vysoká. Vypadá to, že zítra budu pěnu stahovat. Nebudu dále spamovat tohle vlákno. Děkuji všem za pomoc


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rada pro začátečníka ohledně kvasnic
PříspěvekNapsal: stř 30. bře 2016 18:23:11 
Offline

Registrován: úte 15. bře 2016 17:27:41
Příspěvky: 5
Bydliště: Velká Bíteš
Ahoj, kvasím Safager W-34/70, na 22 mladiny jsem dal dva sáčky 11.5g. Měl jsem je pěkně rozkvašené, teplota mladiny byla cca 15 st., teď leží den ve sklepě a tam je teplota cca 7st. a po jednom dni nepozoruji známky kvašení, jen pár bílých obláčků na hladině, je to normální? Mám ještě jeden sklep a tam je 17st., mám kvasnou nádobu přestěhovat?
Díky za odpovědi

_________________
Na spilce:

Ležácký sklep:
Bítešské netradiční - Jantarová 12°


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rada pro začátečníka ohledně kvasnic
PříspěvekNapsal: čtv 31. bře 2016 8:06:04 
Offline

Registrován: stř 10. úno 2016 14:27:13
Příspěvky: 57
Mé zkušenosti s těmito kvasnicemi jsou takové, že jim to chvíli trvá (klidně 2 dny), než se rozjedou. Ale já je držím na teplotě 11-12 stupňů.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rada pro začátečníka ohledně kvasnic
PříspěvekNapsal: čtv 31. bře 2016 8:53:48 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 559
Bydliště: Machová
Sagvan píše:
Ahoj, kvasím Safager W-34/70, na 22 mladiny jsem dal dva sáčky 11.5g. Měl jsem je pěkně rozkvašené, teplota mladiny byla cca 15 st., teď leží den ve sklepě a tam je teplota cca 7st. a po jednom dni nepozoruji známky kvašení, jen pár bílých obláčků na hladině, je to normální? Mám ještě jeden sklep a tam je 17st., mám kvasnou nádobu přestěhovat?
Díky za odpovědi



Jednak je 1 sáček na 22 litrů málo, 2 byly lepší...........druhak tím pádem to bude trvat dýl než se rozjedou....vždycky to těm prvním trvá dýl, kor když je jich málo, potvůrek... ;) A do 17°C nestěhovat.

_________________
Matěj 12° - na spilce
Hofburg na Černo 13° - zraje
best of Měrka 12° - zraje


Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a CHMELOVÁREK 2016 a 2. místo CHMELOVÁREK 2017
Tmavá 11° - 2. místo CHMELOVÁREK 2014
Stojanova Tma 14°- 3. místo Praha 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rada pro začátečníka ohledně kvasnic
PříspěvekNapsal: čtv 31. bře 2016 9:41:14 
Offline

Registrován: pon 04. kvě 2015 7:51:29
Příspěvky: 142
Bydliště: Brno
Sagvan píše:
...na 22 mladiny jsem dal dva sáčky...
kratoska15 píše:
Jednak je 1 sáček na 22 litrů málo, 2 byly lepší...
:?: ;)

_________________
Pivo nechává narůstat masové partie člověka a silou a dobrotou této obilné šťávy dává i pěkné zbarvení v obličeji. Čistá voda naproti tomu člověka oslabuje, protože obsahuje vady a nemá velkou hodnotu.
Sv. Hildegarda z Bingenu (1098-1179)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rada pro začátečníka ohledně kvasnic
PříspěvekNapsal: čtv 31. bře 2016 11:45:51 
Offline

Registrován: stř 27. lis 2013 18:15:48
Příspěvky: 54
Sagvan píše:
Ahoj, kvasím Safager W-34/70, na 22 mladiny jsem dal dva sáčky 11.5g. Měl jsem je pěkně rozkvašené, teplota mladiny byla cca 15 st., teď leží den ve sklepě a tam je teplota cca 7st. a po jednom dni nepozoruji známky kvašení, jen pár bílých obláčků na hladině, je to normální?


Přečti si doporučení výrobce. W-34/70 pracují mezi 9-22 stupni (ideálně 12-15 °C), čili těch tvých 7 je málo. Při nízkých teplotách bys měl zvednout množství kvasnic, při 9 stupních až na 200 až 300 g/hl, to je cca pět balíčků na 22 litrů. A mladinu bys měl před přidáním kvasnic nejprve ochladit na teplotu kvašení, stejně tak rehydrované kvasnice. Když je naliješ do 15stupňové mladiny a tu pak strčíš do sklepa se sedmi stupni, spíš je utlumíš, než aby se rozjely.

Viz.: http://www.fermentis.com/wp-content/uploads/2012/02/SFG_W34pdf.pdf


Naposledy upravil Roddenberry dne čtv 31. bře 2016 15:23:27, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz