VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 01. kvě 2017 3:20:04
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Rada pro začátečníka ohledně kvasnic
PříspěvekNapsal: čtv 31. bře 2016 14:36:28 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2781
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Přesně tak. A pořád dokola se tady (snad každý týden!) objevuje dotaz, že někdo dal tolik a tolik pytlíčků, a teď se diví, že to nekvasí.
Pak přijde druhý, řekne, že dává jen jeden balíček a vždycky mu to "vykvasilo" a ať neblbneme.

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. A už se asi ani nevyleží... :)
Ležák 12
APA 13

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rada pro začátečníka ohledně kvasnic
PříspěvekNapsal: čtv 31. bře 2016 15:18:39 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 558
Bydliště: Machová
Pike píše:
Sagvan píše:
...na 22 mladiny jsem dal dva sáčky...
kratoska15 píše:
Jednak je 1 sáček na 22 litrů málo, 2 byly lepší...
:?: ;)



Aha, promiň, přehlédl jsem to....

_________________
http://stojan-machovsky.webnode.cz

Mates 12° - zraje
Hofburg na Černo 13° - zraje
Libuše 12° - zraje
Lukášek 10° - na spilce

Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2016
Tmavá 11° - 2. místo KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2014


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rada pro začátečníka ohledně kvasnic
PříspěvekNapsal: čtv 31. bře 2016 15:20:48 
Offline

Registrován: stř 27. lis 2013 18:15:48
Příspěvky: 51
Ono nejde jen o to, že to nějak vykvasilo, špatný průběh kvašení se může projevit na výsledné chuti a stabilitě piva. Osobně mám špatnou zkušenost s první generací sušených spodních kvasnic při nízkých teplotách (pod 10 stupňů), dvě várky ležáku jsem nakonec vylil.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rada pro začátečníka ohledně kvasnic
PříspěvekNapsal: čtv 31. bře 2016 21:52:14 
Offline

Registrován: úte 15. bře 2016 17:27:41
Příspěvky: 5
Bydliště: Velká Bíteš
Omlovám se, že reaguji až teď, ale dřív to nešlo. Ještě včera večer jsem vzal teploměr a šel pro jistotu změřit sklep co máme vyloženě doma v baráku a který jsem považoval za teplý. Po půl hodině ukazoval 14st. a ještě v noci jsem kvasnou nádobu přestěhoval. Dneska večer kontrola a je tam už krásná 3cm deka, takže kvasnice se pětně rozjeli. Všem moc děkuji za rady. Je to moje první várka a nikdo mi nevěří, že jde udělat výborné pivo doma. Ještě jednou děkuji ;)

_________________
Na spilce:

Ležácký sklep:
Bítešské netradiční - Jantarová 12°


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rada pro začátečníka ohledně kvasnic
PříspěvekNapsal: pát 01. dub 2016 13:16:52 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
Mosquit píše:
Přesně tak. A pořád dokola se tady (snad každý týden!) objevuje dotaz, že někdo dal tolik a tolik pytlíčků, a teď se diví, že to nekvasí.
Pak přijde druhý, řekne, že dává jen jeden balíček a vždycky mu to "vykvasilo" a ať neblbneme.

Již delší dobu sleduju a nemůžu si ukroutit hlavu nad tím, jak při informacích které toto forum za ty léta nashromáždilo a při obecných informacích o vaření piva kterých jsou v dnešní době během pár kliků v google doslova " tři p*dele" může někdo neustále klást s prominutím tak debilní dotazy furt dokola, když si ani nedokáže přečíst řádně doporučené podmínky rehydratace a aplikace sušených kvasnic (modelový příklad).
Toto forum tím ztratilo opravdu hodně na jeho kouzlu z dob dřívějších.

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rada pro začátečníka ohledně kvasnic
PříspěvekNapsal: pát 01. dub 2016 14:03:23 
Offline

Registrován: úte 23. úno 2016 13:23:03
Příspěvky: 15
To je pravda, vařím asi rok a čerpal jsem z tohoto fóra. Myslím, že moje pivo je už docela pitelný. Některé dotazy jako ty ohledně kvasnic se opravdu opakují dost často. Vyzkoušel jsem jich už dost a teprve nyní jsem se ustálil na asi dvou. A je pravda, že co se týče množství, teplot a recyklace kvasnic, chce to zkoušet a hlavně navštívit vlákna k tomu určený. Je tu opravdu z čeho čerpat.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rada pro začátečníka ohledně kvasnic
PříspěvekNapsal: sob 02. dub 2016 13:05:59 
Offline

Registrován: úte 15. bře 2016 17:27:41
Příspěvky: 5
Bydliště: Velká Bíteš
Jelikož jsem vařič začátečník, nechci do nikoho zbytečně rýpat či ho nějak kritizovat, ale podívali jste se na téma tohoto vlákna?
Rada pro začátečníka ohledně kvasnic
tudíž se dá očekávat, že se nezkušení začátečníci budou ptát. Různé ironické odpovědi a připomínky typu: " GOOGL - hledat, nebo debilní dotazy pořád do kola, či A pořád dokola se tady (snad každý týden!) objevuje dotaz považuji za slušně řečeno za hulvátské - tím jsem nechtěl nikoho urazit, přečetl jsme celý vákno Saflager W 34/70 a hromadu dalších k tomu co jsem potřeboval. Když nevím - zeptám se, očekávám konstruktivní odpověď, toť vše.

_________________
Na spilce:

Ležácký sklep:
Bítešské netradiční - Jantarová 12°


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rada pro začátečníka ohledně kvasnic
PříspěvekNapsal: sob 02. dub 2016 21:04:32 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2781
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Jojo. To se zeptat můžeš, ale dostaneš se do fáze, kdy zkušenější uživatelé se na odpověď vykašlou (protože na to odpovídaj 3x týdně), a nováčci sice odpověděj, ale blbě.
To je třeba aktuální stav facebookové skupiny o domácím pivu.

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. A už se asi ani nevyleží... :)
Ležák 12
APA 13

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rada pro začátečníka ohledně kvasnic
PříspěvekNapsal: ned 03. dub 2016 3:28:49 
Offline

Registrován: úte 15. bře 2016 17:27:41
Příspěvky: 5
Bydliště: Velká Bíteš
Mosquit píše:
Jojo. To se zeptat můžeš, ale dostaneš se do fáze, kdy zkušenější uživatelé se na odpověď vykašlou (protože na to odpovídaj 3x týdně), a nováčci sice odpověděj, ale blbě.
To je třeba aktuální stav facebookové skupiny o domácím pivu.


Já to samozřejmně chápu, ale projel jsem několik vláken a nenašel jsem reálnou odpověď co zrovna v tu chvíli dělat. Chápu aktivaci kvasnic a následný postup, ale ptal jsem se, co se stane, či jestli někdo nemá zkušnosti, když se dá mladina s určitým množstvím kvasnic na nižší teplotu co je predepsaná, třeba do 7° což do teploty mimo rozsah kvasnic (studenejší sklep) apropó, že tam mělo být větší množství kvasnic jsem následovně našel strýčkem GOOGLem ale co dělat potom: dodat kvasnice, čekat co to udělá, předělat kvasnou nádobu do vyšší teploty, takové rady tady nikde nejsou, Takové jsem očekával jako prvovařič. něco jako: zvyš, přidej, udeber, dodej, přemíst či něco takového, Hledat umím i číst taky

_________________
Na spilce:

Ležácký sklep:
Bítešské netradiční - Jantarová 12°


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rada pro začátečníka ohledně kvasnic
PříspěvekNapsal: úte 05. dub 2016 9:12:19 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
Mosquit píše:
Jojo. To se zeptat můžeš, ale dostaneš se do fáze, kdy zkušenější uživatelé se na odpověď vykašlou (protože na to odpovídaj 3x týdně), a nováčci sice odpověděj, ale blbě.
To je třeba aktuální stav facebookové skupiny o domácím pivu.

Přesně řečeno. Jak říkám, není to o nějakým povyšování. Každopádně je to důvod proč už sem chodím o dost míň a čtu si o dost míň vláken. Asi je to ale stav, kterej dřív nebo později nastane všude...

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz