VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 23. led 2017 23:51:53
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: SAFALE S - 04
PříspěvekNapsal: pon 21. bře 2011 16:51:24 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Rád bych zjistil zkušenosti ostatních s těmito kvasnicemi. Jde mi zejm. o to, při jaké hodnotě stáčejí a jak je to u nich s CO2 (výrobce uvádí, že ho dělají méně). Osobně jsem je zkoušel jednou do višňového speciálu, ale tam díky přidanému moštu došlo brzy k přesycení a dnes jsou z toho granáty. Pak jsem je použil do ovesného stoutu a i při stočení na 6,5% cukru je to hodně málo sycený (i když vím, že stouty obecně je třeba stáčet tak při 5,5 - 6%).


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: SAFALE S - 04
PříspěvekNapsal: pon 21. bře 2011 19:47:01 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
no já sem s nima kvasil polotmavé z VUPS a mám poznačeno při stažení při 4% zbytku "pivo nasycené trošku více než by bylo třeba" a podruhé když sem tam dával med(staženo př 3% zbytku),tak mám poznačeno "pivo nasycené trošku více než by bylo třeba,nutnost upouštět lahve."
Tak mi to příliš nesedí k tvé zkušenosti s nima.Nicméně chuťový profil který dávají mi vyhovoval a možná bych na nich jel i dál,ale to bych nesměl objevit Danstar :)

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: SAFALE S - 04
PříspěvekNapsal: pát 25. bře 2011 20:09:51 
Offline

Registrován: úte 07. zář 2010 8:43:39
Příspěvky: 32
Použil jsem je taky na stout. Stáčeno při cca 4,5 a nasytilo se to slušně.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: SAFALE S - 04
PříspěvekNapsal: stř 20. dub 2011 19:10:05 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Tak už s nima pár zkušeností mám - u stoutu, stejně jako u jiných kvasnic, třeba stáčet cca při 7% zbytkového cukru a u normálních ejlů stačí běžné hodnoty 4 - 5%. Chuťově jsou docela fajn, ale na můj vkus málo voňavé a ovocné, budu je tedy používat jen na stouty a ejly pojedu s osvědčenými Premium gold.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: SAFALE S - 04
PříspěvekNapsal: ned 01. črc 2012 8:59:49 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 30. dub 2010 11:48:33
Příspěvky: 28
Bydliště: olomoucko
Taky jsem je teď vyzkoušel na Višňový speciál z původních 13% za dva dny sjely při 20°C na 3,2%, teď to leží v sudu a tlakují docela dobře.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: SAFALE S - 04
PříspěvekNapsal: stř 19. čer 2013 21:18:04 
Offline

Registrován: úte 01. úno 2011 10:47:55
Příspěvky: 100
Bydliště: Kynice
mužu jimi odkvasit pšenici ?? nebo raději doporučujete něco jiného??


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: SAFALE S - 04
PříspěvekNapsal: čtv 20. čer 2013 6:17:26 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. led 2011 8:57:12
Příspěvky: 385
Bydliště: u Frýdku - Místku
Tak pšenici bych kvasil něčím jiným např. WB 06,S 33,nebo Danstar Munich.

_________________
http://divokypstros.webnode.cz/

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: SAFALE S - 04
PříspěvekNapsal: čtv 20. čer 2013 8:03:48 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2757
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Jen pro zajímavost, nedávno jsem rozdělil várku APA na půlky, jednu jsem zakvasil US-05, druhou S-04. Teploty stejné, průběh kvašení trochu jiný, deka jiná (US-05 dělají bahníčko). Stáčení obou při 4% ve stejnou dobu do sudů, po dokvašení se zdály být US-05 chuťově lepší a S-04 udělaly takovou "plochou" a nevýraznou chuť.

Po 3 týdnech ležení od sebe byla piva těžko rozeznatelná...

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. Ale lepší se to :-)
Rauch 13

Na spilce:
Ležák 12


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: SAFALE S - 04
PříspěvekNapsal: úte 25. čer 2013 22:02:23 
Offline

Registrován: úte 01. úno 2011 10:47:55
Příspěvky: 100
Bydliště: Kynice
stejně jsem narychlo nic nesehnal, v brně totiž žádný shop nemáme, takže holt se safale04. ale je to fofr neb zakvašeno v nedeli o pulnoci a v uterý večer při počátečním EPM 11 jsem na 5, takže ráno musím stočit. (teplota při kvašení vmax. asi 20,5)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: SAFALE S - 04
PříspěvekNapsal: stř 26. čer 2013 7:39:39 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Jj, tyhle kvasnice prokvasí mladinu za dva dny. Jejich nevýhoda je v tom, že dělají takovou tu "pachuť" anglických ejlů, která zdaleka nejede každýmu. Jinak samá pozitiva...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz