VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 28. úno 2017 1:56:09
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew T58
PříspěvekNapsal: úte 05. úno 2013 14:11:18 
Offline

Registrován: sob 10. bře 2012 17:27:06
Příspěvky: 47
Bydliště: B.Bystrica
Vláďa ahoj.Sakra som tu patral a nechapem ze som prehliadol to vlakno.Takže pardon.Som to čital a ja som to moje pivo stačal tiež pri 1022 ale mne to este kvasilo dokonca mi urobilo šampus ale uz je to o.k Ty pišeš ze nakoniec to bolo dobre pifko.Ja ked som ho stačal tak bolo este poriadne sladke mysliš že sa to upraví aj umna?Vo flasiach to este dokvasi tie dva stupne hustoty bude to stačit?Alebo čo spravit?Dakujem.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew T58
PříspěvekNapsal: úte 05. úno 2013 15:54:13 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Nevím co jsi vařil za pivo a jakým způsobem. Nechal bych to 14 dní uzrát a ochutnal. Pak uvidíš.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew T58
PříspěvekNapsal: úte 05. úno 2013 16:51:38 
Offline

Registrován: sob 10. bře 2012 17:27:06
Příspěvky: 47
Bydliště: B.Bystrica
Presne toto- http://www.fermentis.com/wp-content/upl ... ond_EN.pdf Jasne ze vydrzim aj vypijem :D
Podla čoho skusený určujú do kedy ktore kvasnice stočit?Mam aj knihu od Karla Kosařa ale ani tam nič. :?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew T58
PříspěvekNapsal: úte 05. úno 2013 18:30:37 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 16:11:56
Příspěvky: 674
Bydliště: Praha
pro zacatek bych asi parkrat pivo nechal kvasit az do konce a pridal sekundarni cukr. az si to osahas, budes vedet co a jak.

_________________
Pivami se člověk učí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew T58
PříspěvekNapsal: stř 06. úno 2013 7:04:57 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
buDDha píše:
pro zacatek bych asi parkrat pivo nechal kvasit az do konce a pridal sekundarni cukr. az si to osahas, budes vedet co a jak.

jo,to není nikdy na škodu.

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew T58
PříspěvekNapsal: stř 06. úno 2013 8:57:25 
Offline

Registrován: sob 10. bře 2012 17:27:06
Příspěvky: 47
Bydliště: B.Bystrica
Dik za rady chalani ;) Skusim to tak,som zvedavý.Idem robit Stout z T58 druhí ciklus.Tak to vyskúšam.Ale myslim si dobre ked si myslim ze sa to liši od piva respektive od OG?Napriklad Ked bude-
a/ OG 1060 FG 1015
b/ OG 1055 FG 1020
alebo FG bude vzdy rovnake?
a/ OG 1060 FG 1015
b/ OG 1055 FG 1015
Možno to vela riešim ale je to dôležita vec a toto stale nechapem či su te kvasnice nastavené tak aby končily vždy pri rovnakej FG alebo to zalezi aka je mladina respektive cukor v nej obsiahnutý. :|


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew T58
PříspěvekNapsal: stř 06. úno 2013 9:45:52 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
Romanes píše:
Dik za rady chalani ;) Skusim to tak,som zvedavý.Idem robit Stout z T58 druhí ciklus.Tak to vyskúšam.Ale myslim si dobre ked si myslim ze sa to liši od piva respektive od OG?Napriklad Ked bude-
a/ OG 1060 FG 1015
b/ OG 1055 FG 1020
alebo FG bude vzdy rovnake?
a/ OG 1060 FG 1015
b/ OG 1055 FG 1015
Možno to vela riešim ale je to dôležita vec a toto stale nechapem či su te kvasnice nastavené tak aby končily vždy pri rovnakej FG alebo to zalezi aka je mladina respektive cukor v nej obsiahnutý. :|

zpravidla čím vyšší OG,tím vyšší bývá i FG :)

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew T58
PříspěvekNapsal: úte 19. úno 2013 23:45:28 
Offline

Registrován: sob 10. bře 2012 17:27:06
Příspěvky: 47
Bydliště: B.Bystrica
Zdravim.Takže páni po 17 dňoch ležania som to ochutnal pifko je dobré ale je sladšieho typu.Je silne aromatické ale pepř bohužial. :(

Dal som na radu buDDhu a dalšiu varku (varil som stout)som nechal prekvasit dokonca. Z 1061 to za 6dní dokvasilo pri 1020.
Takze T58 dokazu prekvasit 41 stupnov hustoty.Trochu malo ale čo už :cry: Už ich nepoužiem jedine ak na pšenicu 12°p


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew T58
PříspěvekNapsal: pát 12. dub 2013 9:04:02 
Offline

Registrován: čtv 03. led 2013 14:07:54
Příspěvky: 131
Bydliště: Bratislava
Romanes píše:
Takze T58 dokazu prekvasit 41 stupnov hustoty.Trochu malo ale čo už :cry: Už ich nepoužiem jedine ak na pšenicu 12°p

No chlape ty si mi progresívny vedec, normálne zavádzaš nové postupy do pivovarníctva :D

Urob si službu a naštuduj si pojmy OG, FG, ako spolu súvisia, ako súvisia u kvasníc s pojmom attenuation, ako to celé závisí od teplotnej schémy pri infúzií a od použitých druhov zrna... atď atď.
O tomto je celá veda a s tými 41 stupňami hustoty si ma dobre pobavil.

Ale aby som napísal aj niečo k veci, tak špecifikácie od výrobcu k T-58: http://www.fermentis.com/wp-content/upl ... SFBT58.pdf
Odtiaľ "residual sugars 22g/l - corresponds to an apparent attenuation of 70%" ty si dosiahol 67%, takže takmer presne číslo udané výrobcom. Pri stoute podľa mňa super.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew T58
PříspěvekNapsal: stř 05. úno 2014 14:53:27 
Offline

Registrován: ned 02. pro 2012 20:06:26
Příspěvky: 49
Bydliště: Praha
Kamarad mi venoval 2 x 500g techto kvasnic, coz nemam pri svym provozu vubec sanci spotrebovat, proto nabizim jeden balicek nekomu, kdo by toho byl schopnej :) Jedina chybicka je, ze jim ted v lednu prosla trvanlivost. ale skladovany jsou celou dobu v lezackym sklepe, nic by jim byt nemelo.

Zajemci prosim do zprav

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz