VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 25. čer 2017 13:08:57
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Safbrew T58
PříspěvekNapsal: pon 04. úno 2013 14:27:11 
Offline

Registrován: sob 10. bře 2012 17:27:06
Příspěvky: 53
Bydliště: B.Bystrica
http://www.vasepivo.sk/zbozi/kvasnice-O ... -Z468.html alebo http://www.fermentis.com/wp-content/upl ... SFBT58.pdf Tak ja som ich použil prvy krat na pivo ktore este kvasí takze uvidim ake bude pivo ale uz ich asi nepouzijem.
Čo sa tyka vlastností:malo sedimentujú pri malom pohybe sa zviria.
Maju zanechat kořeněné až pepřové aroma.Ktore sa zatial neprejavilo mozno sa obiavi po lezaní ale pochybujem.
Mne kvasili pomaly čo jedobre žiadne bujaré 24 hod kvasenie z 1067 na 1022 5 dní.
A este čo sa mi zatial nestalo boli nasadené o 23:00 a rozbehli sa až o 15:00 dalši den.

Dufam ze sa nebudete hnevat ze som to sem dal.Ale každa inormacia nad zlato najme pre začiatočnikou ako ja. ;)
A skoro som zabudol hlavne aj ostatní napište vaše skusenosti.Dakujem.


Naposledy upravil Romanes dne pon 04. úno 2013 14:34:42, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew T58
PříspěvekNapsal: pon 04. úno 2013 14:33:21 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 16:11:56
Příspěvky: 674
Bydliště: Praha
otazka je zda jsi dodrzel teploty, mnozstvi kvasnic, rehydratovals atd...

ja s nima mam dobre zkusenosti, stejne si to musi kazdy trochu osahat... ;)

_________________
Pivami se člověk učí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew T58
PříspěvekNapsal: pon 04. úno 2013 14:43:08 
Offline

Registrován: sob 10. bře 2012 17:27:06
Příspěvky: 53
Bydliště: B.Bystrica
Ano rehydratoval pol hodinku v 24 supnovej vode.Mladina mala 22c°.A kvasilo to pri 19-20c° Kvasil som 20L 16°p.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew T58
PříspěvekNapsal: pon 04. úno 2013 15:15:23 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
buDDha píše:
ja s nima mam dobre zkusenosti, stejne si to musi kazdy trochu osahat... ;)



mám je taky doma a přemejšlým na co je použít a na co se hodí/nehodí.. co tím kvasíš ty?

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew T58
PříspěvekNapsal: pon 04. úno 2013 15:29:53 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 16:11:56
Příspěvky: 674
Bydliště: Praha
delal jsem s nima peprovy a stout, obe dobre!
na US forech jsem videl, ze tim kvasej i weizen, myslim, ze trochu tvrdsiho aromatu v psenici neskodi, aspon ja to mam rad.
kvasil jsem s nima i cider, tam jsem ovsem zadne peprove tony neregistroval.

_________________
Pivami se člověk učí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew T58
PříspěvekNapsal: pon 04. úno 2013 15:47:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 01. úno 2011 10:25:30
Příspěvky: 117
prave som s nimi dokvasil belgicky witbier a skusenost viac ako dobra , odporucam

50% pale ale slad /maris otter/
48% psencne vlocky
2% ovsene vlocky

infuzia
45 minut 50 stupnov
45 minut 67 stupnov
10 minut 75 stupnov

90minut var zatecky poloranny
posledne minuty varu harmancek/cervene korenie/koriander /kolko kedy je nase tajomstvo, nepytajte sa ;-) /

kvasene T-58 - 7 dni pri 18.5 stupnoch z 1047 zislo na 1010

chut uzasna, vona nadherna, witbier ako ma byt

flasovane s dextrozou /mnozstvo 8g na liter/
plan dokvasovania
4 dni pri 22-23
10 dni pri 15


daj Boze stastia !


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew T58
PříspěvekNapsal: pon 04. úno 2013 16:44:01 
Offline

Registrován: sob 10. bře 2012 17:27:06
Příspěvky: 53
Bydliště: B.Bystrica
teraz tochu mimo temu. :) Kladzivar tie vločky scukornatejú.Mozem ich ratat ako slad?Alebo aka je výtaznost vločiek? :shock:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew T58
PříspěvekNapsal: pon 04. úno 2013 19:03:59 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Romanes píše:
http://www.vasepivo.sk/zbozi/kvasnice-O40/safbrew-t-58-Z468.html alebo http://www.fermentis.com/wp-content/upl ... SFBT58.pdf Tak ja som ich použil prvy krat na pivo ktore este kvasí takze uvidim ake bude pivo ale uz ich asi nepouzijem.
Čo sa tyka vlastností:malo sedimentujú pri malom pohybe sa zviria.
Maju zanechat kořeněné až pepřové aroma.Ktore sa zatial neprejavilo mozno sa obiavi po lezaní ale pochybujem.
Mne kvasili pomaly čo jedobre žiadne bujaré 24 hod kvasenie z 1067 na 1022 5 dní.
A este čo sa mi zatial nestalo boli nasadené o 23:00 a rozbehli sa až o 15:00 dalši den.

Dufam ze sa nebudete hnevat ze som to sem dal.Ale každa inormacia nad zlato najme pre začiatočnikou ako ja. ;)
A skoro som zabudol hlavne aj ostatní napište vaše skusenosti.Dakujem.

Není jasné na co se ptáš.
Vše co se ti stalo je normální, netřeba se plašit.
Nehodnotil bych kvasnice tak brzy, alespoň bych to pivo dokončil a vypil.
Vlákno o T - 58 tady už je: viewtopic.php?f=29&t=349


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew T58
PříspěvekNapsal: pon 04. úno 2013 21:31:47 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 01. úno 2011 10:25:30
Příspěvky: 117
Romanes píše:
teraz tochu mimo temu. :) Kladzivar tie vločky scukornatejú.Mozem ich ratat ako slad?Alebo aka je výtaznost vločiek? :shock:



vlocky jednoznacne po jednotlivych fazach infuzie dodaju k OG svoj diel :-) vytaznost neratam, spravi to hopville/beersmith :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew T58
PříspěvekNapsal: úte 05. úno 2013 13:57:18 
Offline

Registrován: sob 10. bře 2012 17:27:06
Příspěvky: 53
Bydliště: B.Bystrica
vlocky jednoznacne po jednotlivych fazach infuzie dodaju k OG svoj diel :-) vytaznost neratam, spravi to hopville/beersmith :-)[/quote]

Dik za info.Tak som to tam nahodil a ozaj pri pol kg ovsenich vločiek a 20L to urobi dva stupne na hustomery.Len či sú to skvasitelné cukri. :roll:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz