VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 21. čer 2018 9:41:20
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: čtv 07. dub 2016 8:32:00 
Offline

Registrován: úte 08. pro 2015 12:50:59
Příspěvky: 18
Díky za info. Jak to s teplotami máte u WB-06 vy? Tím myslím při jakých to necháváte kvasit, popř. později dosytit a ležet?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: sob 09. dub 2016 22:59:02 
Offline

Registrován: sob 09. led 2016 13:48:01
Příspěvky: 11
Kvasil jsem s nima HoppyHefe při 19st. a zatím spokojenost.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: čtv 20. říj 2016 19:29:38 
Offline

Registrován: čtv 20. říj 2016 19:26:27
Příspěvky: 3
Dobrý den nemám moc zkušeností s vařenim piva a chystam se na pšeničné s WB06. nekdo kdyz mu kvasi pivo tak použije kvasnou zádku a kvasnou pěnu asi neodebírá a druhy kvasí bez kvas. zátky a odebírá pěnu tak by mě zajímalo jak to teda ma byt?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: čtv 20. říj 2016 21:04:14 
Offline

Registrován: čtv 13. bře 2014 8:47:45
Příspěvky: 47
swity píše:
tak by mě zajímalo jak to teda ma byt?

třeba takto:

https://drive.google.com/file/d/0BzIC_hMA6g2Db3ZpVVJBeXVHNzA/view

bez zátky
viz "Notes"


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: čtv 20. říj 2016 21:45:04 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. úno 2016 20:41:21
Příspěvky: 63
swity píše:
Dobrý den nemám moc zkušeností s vařenim piva a chystam se na pšeničné s WB06. nekdo kdyz mu kvasi pivo tak použije kvasnou zádku a kvasnou pěnu asi neodebírá a druhy kvasí bez kvas. zátky a odebírá pěnu tak by mě zajímalo jak to teda ma byt?


odpovím nejdřív obecně:
vzhledem k tomu, že evidentně nemáš moc zkušeností, tak doporučuju vyhnout se otevřenému kvašení a z anti-kontaminačního hlediska kvasit pod zátkou...
co se týká sbírání nečistot z kvasné pokrývky (deky), tak na to se názory různí - každopádně, když už sbírat, tak nikoli celou pěnu, ale jen její "špinavou" část (=zejména vynesené jemné kaly)...každopádně určitě svrchně kvašenému pivu méně (jestli vůbec) uškodí když sbírat nebudeš, než když se do kvasné nádoby budeš chodit neustále dívat a hrabat do deky x-krát denně...

a teď konkrétně k pšeničným pivům:

https://bloatariandotcom.files.wordpres ... beers1.pdf
např. podle tohoto docela erudovanýho článku (strana 4 dole) , nejvíce napodobíš tradiční německý přístup tak, že budeš kvasit:
bez zátky, ale pod nezaklapnutým víkem
a vynesené kaly ("špínu") budeš z kvasné pokrývky sbírat, aby ses vyhnul potenciálnímu riziku ostré hořkosti, která by se z kalů do piva zpětně mohla dostat

tak si to přeber:-)

a kdybys chtěl docela obstojnej recept, tak si tady ještě přihřeju polívčičku:-)
https://www.homebrewmap.com/cs/homebrew ... hefeweizen

_________________
www.fb.com/3nohejjelen

Black IPA 16°- 2.místo na Prague Homebrewing Competition 2017
Hefeweizen 13°- 1.místo na Degustační soutěži domácích výrobců piva ve Žďáru nad Sázavou 2016


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: pát 21. říj 2016 7:29:44 
Offline

Registrován: čtv 13. bře 2014 8:47:45
Příspěvky: 47
Už se to tu řešilo:

http://varimpivo.cz/viewtopic.php?f=36&t=2696&p=28695#p28695

;)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz