VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 13. pro 2018 11:26:45
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: pon 11. črc 2011 20:40:22 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Potřebuji zítra uvařit weizen na důležitou akci a došly mi WB - 06. Mám tu sáček zatím nevyzkoušených Danstar Munich a tak se chci zeptat, zda jste už někdo zkoušel obojí a s jakými výsledky, příp. jak se jeví ty Danstar. Díky.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: pon 11. črc 2011 22:02:34 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2842
Bydliště: Zeleneč
Danstar Munich: Při dodržení startovacího procesu dle návodu mi zatím pivo vždy vykvasilo dobře, čas asi stejný, i když těžko porovnávat, zatím neudržím úplně přesné teploty. Alespoň u mě - při ležení kolem 10-13°C - se pivo příliš rychle vyčeřilo, což u weizenu považuji za závadu.

Přijde mi, že WB-06 produkují trochu ovocnější (banán atd) vůni. Sedimentace je myslím lepší u Danstarů.

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: pon 11. črc 2011 22:41:56 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Z čeho ti líp chutnalo pivo?
Jinak to vyčeření je normální, je třeba spoléhat na nízkou sedimentaci. Z toho co píšeš, mi vychází lépe WB - 06. Mno, já je tu ještě mám, ale 2x protočený a naposled to byl tmavý rauchweizen, tak nevím, jestli nějak nezmutovaly :?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: úte 12. črc 2011 6:34:44 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2842
Bydliště: Zeleneč
V budoucnu budu nejspíš preferovat WB-06.

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: stř 03. srp 2011 11:21:08 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Kolik snesou Danstar Munich alkoholu? Chci je použít na weizenbock..


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: stř 03. srp 2011 12:12:49 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 876
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
Vláďa píše:
Kolik snesou Danstar Munich alkoholu? Chci je použít na weizenbock..

v podstatě sem s nima weizenbock dělal(EPM cca 16°) a ten alkohol daly bez problému...

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: ned 17. čer 2012 20:17:28 
Offline

Registrován: čtv 13. kvě 2010 15:04:52
Příspěvky: 205
Bydliště: Olomouc/Brno/Ostrava
Máte někdo nějaké další zkušenosti s těmito kvasnicemi? Chystám se pomalu na pšenici a váhám. Toto je asi jediný co budu schopný sehnat.
Prošel jsem i zahraniční fóra a absolutně z toho nejsem moudrej. Každému sedí něco jinýho a jednoznačnou odpověď jsem nikde nenašel.
Ve sklepě mám 13°C, jinak bych to mohl hodit tak do 20-23°C. Raději bych využil těch 13°C (což by hrálo spíš pro WB-06).
Měl jsem od Černýho kocoura "banánovej" weissen a mě ten banán nějak moc nesedí. Nedostat pytel špaldy, tak bych do toho asi nešel. Možná bych raděj převahu hřebíčku :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: ned 17. čer 2012 20:47:05 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 16:11:56
Příspěvky: 675
Bydliště: Praha
Bob píše:
Máte někdo nějaké další zkušenosti s těmito kvasnicemi? Chystám se pomalu na pšenici a váhám. Toto je asi jediný co budu schopný sehnat.
Prošel jsem i zahraniční fóra a absolutně z toho nejsem moudrej. Každému sedí něco jinýho a jednoznačnou odpověď jsem nikde nenašel.
Ve sklepě mám 13°C, jinak bych to mohl hodit tak do 20-23°C. Raději bych využil těch 13°C (což by hrálo spíš pro WB-06).
Měl jsem od Černýho kocoura "banánovej" weissen a mě ten banán nějak moc nesedí. Nedostat pytel špaldy, tak bych do toho asi nešel. Možná bych raděj převahu hřebíčku :-)


psenice pri 13°C ??? to si nejak neumim predstavit ani s WB-06...
kdyz kazdymu asi sedi neco jinyho, tak "jednoznacnou odpoved" ma dat kdo?

_________________
Pivami se člověk učí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: ned 17. čer 2012 21:40:21 
Offline

Registrován: čtv 13. kvě 2010 15:04:52
Příspěvky: 205
Bydliště: Olomouc/Brno/Ostrava
buDDha píše:

psenice pri 13°C ??? to si nejak neumim predstavit ani s WB-06...
kdyz kazdymu asi sedi neco jinyho, tak "jednoznacnou odpoved" ma dat kdo?


U WB-06 se uvádí spodní hranice pro kvašení 15°C. Možná to pojede i při 13ti. Otázka je, co to udělá.

Přeformuluji původní dotaz do snad stravitelnější podoby.
Mám šanci s WB-06 nebo Danstar Munich dosáhnout hřebíček, ev. citrón a vyhnout se banánu? Jestli ano, za jakých podmínek?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: pon 18. čer 2012 6:16:42 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2842
Bydliště: Zeleneč
Pokud nechceš banány, tak bych se spíš zaměřil na změnu v rmutování, v sypání, a taky dát větší množství kvasnic (aby se nemusely tolik množit). Ny citrónovost může být kyselý slad nebo kys. citronová...

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: JirkaP a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz