VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 13. pro 2017 21:21:52
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: pon 11. črc 2011 20:40:22 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Potřebuji zítra uvařit weizen na důležitou akci a došly mi WB - 06. Mám tu sáček zatím nevyzkoušených Danstar Munich a tak se chci zeptat, zda jste už někdo zkoušel obojí a s jakými výsledky, příp. jak se jeví ty Danstar. Díky.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: pon 11. črc 2011 22:02:34 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2830
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Danstar Munich: Při dodržení startovacího procesu dle návodu mi zatím pivo vždy vykvasilo dobře, čas asi stejný, i když těžko porovnávat, zatím neudržím úplně přesné teploty. Alespoň u mě - při ležení kolem 10-13°C - se pivo příliš rychle vyčeřilo, což u weizenu považuji za závadu.

Přijde mi, že WB-06 produkují trochu ovocnější (banán atd) vůni. Sedimentace je myslím lepší u Danstarů.

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: pon 11. črc 2011 22:41:56 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Z čeho ti líp chutnalo pivo?
Jinak to vyčeření je normální, je třeba spoléhat na nízkou sedimentaci. Z toho co píšeš, mi vychází lépe WB - 06. Mno, já je tu ještě mám, ale 2x protočený a naposled to byl tmavý rauchweizen, tak nevím, jestli nějak nezmutovaly :?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: úte 12. črc 2011 6:34:44 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2830
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
V budoucnu budu nejspíš preferovat WB-06.

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: stř 03. srp 2011 11:21:08 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Kolik snesou Danstar Munich alkoholu? Chci je použít na weizenbock..


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: stř 03. srp 2011 12:12:49 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 874
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
Vláďa píše:
Kolik snesou Danstar Munich alkoholu? Chci je použít na weizenbock..

v podstatě sem s nima weizenbock dělal(EPM cca 16°) a ten alkohol daly bez problému...

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: ned 17. čer 2012 20:17:28 
Offline

Registrován: čtv 13. kvě 2010 15:04:52
Příspěvky: 205
Bydliště: Olomouc/Brno/Ostrava
Máte někdo nějaké další zkušenosti s těmito kvasnicemi? Chystám se pomalu na pšenici a váhám. Toto je asi jediný co budu schopný sehnat.
Prošel jsem i zahraniční fóra a absolutně z toho nejsem moudrej. Každému sedí něco jinýho a jednoznačnou odpověď jsem nikde nenašel.
Ve sklepě mám 13°C, jinak bych to mohl hodit tak do 20-23°C. Raději bych využil těch 13°C (což by hrálo spíš pro WB-06).
Měl jsem od Černýho kocoura "banánovej" weissen a mě ten banán nějak moc nesedí. Nedostat pytel špaldy, tak bych do toho asi nešel. Možná bych raděj převahu hřebíčku :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: ned 17. čer 2012 20:47:05 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 16:11:56
Příspěvky: 675
Bydliště: Praha
Bob píše:
Máte někdo nějaké další zkušenosti s těmito kvasnicemi? Chystám se pomalu na pšenici a váhám. Toto je asi jediný co budu schopný sehnat.
Prošel jsem i zahraniční fóra a absolutně z toho nejsem moudrej. Každému sedí něco jinýho a jednoznačnou odpověď jsem nikde nenašel.
Ve sklepě mám 13°C, jinak bych to mohl hodit tak do 20-23°C. Raději bych využil těch 13°C (což by hrálo spíš pro WB-06).
Měl jsem od Černýho kocoura "banánovej" weissen a mě ten banán nějak moc nesedí. Nedostat pytel špaldy, tak bych do toho asi nešel. Možná bych raděj převahu hřebíčku :-)


psenice pri 13°C ??? to si nejak neumim predstavit ani s WB-06...
kdyz kazdymu asi sedi neco jinyho, tak "jednoznacnou odpoved" ma dat kdo?

_________________
Pivami se člověk učí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: ned 17. čer 2012 21:40:21 
Offline

Registrován: čtv 13. kvě 2010 15:04:52
Příspěvky: 205
Bydliště: Olomouc/Brno/Ostrava
buDDha píše:

psenice pri 13°C ??? to si nejak neumim predstavit ani s WB-06...
kdyz kazdymu asi sedi neco jinyho, tak "jednoznacnou odpoved" ma dat kdo?


U WB-06 se uvádí spodní hranice pro kvašení 15°C. Možná to pojede i při 13ti. Otázka je, co to udělá.

Přeformuluji původní dotaz do snad stravitelnější podoby.
Mám šanci s WB-06 nebo Danstar Munich dosáhnout hřebíček, ev. citrón a vyhnout se banánu? Jestli ano, za jakých podmínek?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Safbrew WB - 06 vs. Danstar Munich
PříspěvekNapsal: pon 18. čer 2012 6:16:42 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2830
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Pokud nechceš banány, tak bych se spíš zaměřil na změnu v rmutování, v sypání, a taky dát větší množství kvasnic (aby se nemusely tolik množit). Ny citrónovost může být kyselý slad nebo kys. citronová...

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz