VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 01. říj 2020 8:48:11
www.perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Přispět na provoz můžete libovolnou částkou na: 1165212014/3030 nebo přes PayPal


https://www.pivovary-braumeister.cz Beer Production Technology Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz Pivnitanky.cz SvojePivo.sk

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: pivo 3den nekvasí
PříspěvekNapsal: pon 13. črc 2020 15:34:25 
Offline

Registrován: úte 23. čer 2020 15:25:25
Příspěvky: 2
Ahoj,
asi jsem udělal něco špatně 3den nezačalo kvasit, dá se to nějak zachránít, např. přidat další ???
díky za info


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: pivo 3den nekvasí
PříspěvekNapsal: úte 14. črc 2020 6:17:42 
Online

Registrován: pon 27. dub 2020 19:13:10
Příspěvky: 4
Ahoj,
jak jsi poznal, že nekvasí? Jestli jen nebuble kvasná zátka, tak máš možná špatně utěsněnou nádobu. Přidáním dalších kvasnic by se to mělo dát zachránit.
Rcz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: pivo 3den nekvasí
PříspěvekNapsal: stř 15. črc 2020 7:38:13 
Offline

Registrován: pon 18. bře 2019 10:06:25
Příspěvky: 54
Najistejsie je odmerat hustotu. Predpokladam, ze vies, aku hustotu si mal pred kvasenim. Jednoducho odmeraj hustotu znova a uvidis, ci klesa, alebo nie.

- ked klesla, jednoducho netesni dobre veko, ako spomina Radeczek, a treba ho poriadne zatlacit. Kvsasenie prebieha normalne a dalsie kvasinky davat nemusis. Sleduj dalej hustotu a stoc, ked sa nebude menit.
- ked neklesa, tak nekvasi a bol problem s kvasinkami (vek, rehydratacia, skladovanie...). Nove cerstve spravne rehydrovane kvasnice by to mali poriesit ;)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: pivo 3den nekvasí
PříspěvekNapsal: čtv 23. črc 2020 21:14:28 
Offline

Registrován: pon 25. bře 2019 23:31:05
Příspěvky: 36
Podstatné informace:
- kolik gramů kvasnic jsi dal,
- do kolika litrů mladiny,
- o jaké stupňovitosti.
Možná jich bylo málo a kvasnice se zatím stále množí, aby mohly zahájit kvašení.

_________________
- každej chvilku chladí spilku -


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz