VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 15. srp 2020 8:13:15
www.perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Přispět na provoz můžete libovolnou částkou na: 1165212014/3030 nebo přes PayPal


https://www.pivovary-braumeister.cz Beer Production Technology Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz Pivnitanky.cz SvojePivo.sk

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Skladování otevréno balení kvasnic
PříspěvekNapsal: čtv 28. kvě 2020 7:04:58 
Offline

Registrován: ned 08. zář 2013 10:04:23
Příspěvky: 47
Bydliště: Česká Olešná, okr. JIndřichův Hradec
Zdravím všechny,
dostal jsem darem 0,5 kg balení sušených US-05. Pro mě je takové množství cca na rok, ale na balení je psáno po otevření spotřebovat do 7 dnů. Máte někdo zkušenosti jak skladovat a jestli vydrží, popř jak dlouho?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skladování otevréno balení kvasnic
PříspěvekNapsal: pát 29. kvě 2020 11:30:05 
Offline

Registrován: pon 18. bře 2019 10:06:25
Příspěvky: 44
Nemam skusenosti, ale osobne by som ich po odsypani vhodneho mnozstva hermeticky uzavrel s tym, zeby som vytlacil co najviac vzduchu. Mozno by nebol zly napad otvorit tie kvasnice raz a vakuovackou si ich nasackovat. Skladovanie v chladnicke samozrejmost.

Ako 2 faktory, ktore ovplyvnia zivotnost kvasiniek vidim asi hlavne vlhkost, mozno aj kyslik. Vlhkost odstranis jednoducho - silica gelom. Ten si vies za lacny peniaz kupit v 5 litrovom baleni ako podstielku pod macky (davaj pozor na zlozenie a vyhni sa aromatizovanym produktom). Na odstranenie kyslika su tiez pohlcovace, ale neviem, kde ich zohnat. Tie som videl iba v US, kde sa pridavali do baleni so susenym masom.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Skladování otevréno balení kvasnic
PříspěvekNapsal: sob 30. kvě 2020 13:28:13 
Offline

Registrován: ned 08. zář 2013 10:04:23
Příspěvky: 47
Bydliště: Česká Olešná, okr. JIndřichův Hradec
Zdarec, díky za odpověď.
vakuovačku zatím nemám, ale přivedl jsi mě na nápad. Kvasnice přesypat do zavírací sklenice, ve víčku silica gel a před nasypání sklenici napustit CO2, což by mělo zabránit oxidaci. Lednice je samozřejmost.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz