VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 24. kvě 2018 12:58:26
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Filtrování kvasnic?
PříspěvekNapsal: sob 07. dub 2012 20:23:55 
Offline

Registrován: sob 19. črc 2008 7:27:51
Příspěvky: 305
Bydliště: Bruntal
No ja jsem dostal 4 litry kvasnic z Pivovaru ale jsou pate generace ..takze asi k nicemu,,nic mene...uz jsem je asi ctyrikrat proplachl a ten zakal sel do kanalu..ma to jeste cenu udelat dle videa?? musel bych pridat cukr nebo ne....na videu nepridaval nic jen prevarenou vodu..

_________________
Obrázek


Naposledy upravil Rosta dne ned 08. dub 2012 14:24:24, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Filtrování kvasnic?
PříspěvekNapsal: ned 08. dub 2012 8:38:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2834
Bydliště: Zeleneč
Cukr při proplachování nepřidávat.

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Filtrování kvasnic?
PříspěvekNapsal: ned 08. dub 2012 14:31:32 
Offline

Registrován: sob 19. črc 2008 7:27:51
Příspěvky: 305
Bydliště: Bruntal
Neni tech kvasnic vespod nejak malo??

Obrázek

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Filtrování kvasnic?
PříspěvekNapsal: čtv 22. bře 2018 18:12:21 
Offline

Registrován: čtv 22. bře 2018 18:03:11
Příspěvky: 1
Filtrační papír nebo plena nepomůžou. Kvasnice se stejně pomnoží. Vyplývá to z rovnice EtOH kvašení, kde je přírůstek kvasnic téměř konstantní u daného zbytkového extraktu. Samozřejmě platí, že čím déle se stočí, tím méně bude na dně kvasnic. Nebudeme mít ale bez surogace nasycení. Já osobně nepřidávám cukr a akceptuji kvasničnou chuť. Např. tmavá piva jejich chuť krásně zakryjí.

Asi jediný způsob , pokud nechcete přijít o CO2, je stočit na sekundární fermentaci do KEG sudu. Sud dát do lednice z jedné strany podložený, většina kvasnic bude mimo jehlu. Zbytek kvasnic před stočením odstřelit. Nechat prokvasit/dosytit a stočit do natlakované láhve.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz