Zdravím, rozhodl jsem se začít doma vařit pivo. Toto vaše forum prolézám už 5 dní. Je to paráda, těch užitečných informací. Zatím mám, z potřebných věcí, doma akorát ledničku, ale už teď si připadám jako erudovaný amatér. Pak ale narážím na taková slova jako: IPA, ALE, HYSTEREZE, SUROGACE, DRY HOPPING, EPM, PLATO, OG, IBU a spousta dalších odborných termínů. Jak skáču z tématu do tématu, mám z toho v hlavě docela slušnej ajntopf. Kdyby se nějakému zasloužilému varníkovi zželelo nás, neumětelů a vypracoval nějaký slovníček pojmů, určitě by to nejen pomohlo všem začátečníkům, ale značně by to zvedlo i prestiž tohoto skvělého fora
_________________ 1 - Sv. ležák, 15°, 29 IBU 2 - Sv. ležák, 10°, 40 IBU 3 - Polotmavý "pseudoale" 14°, 63 IBU
|