VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 09. pro 2018 22:46:27
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Forum pro zkušené
PříspěvekNapsal: čtv 29. říj 2015 13:27:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 320
Bydliště: Trenčín
Mr.Beer píše:
Kdysi jsem navrhoval zákaz psaní příspěvků měsíc po registraci, čímž by se právě omezil počet duplicitních dotazů nováčků, ale neprošlo to.

Tak na toto mozem napisat len tolko, ze to by bola dobra blbost - vid moj príspevok vyssie.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Forum pro zkušené
PříspěvekNapsal: čtv 29. říj 2015 17:57:34 
Offline

Registrován: čtv 16. zář 2010 17:36:02
Příspěvky: 75
Bydliště: Brno
Ano,udělejte fórum jen pro ZKUŠENÉ "nenováčky",jen pro takzvané zkušené.
Tito zkušeni právě proto,že jsou zkušení už moc debatovat mezi sebou nebudou,právě kvůli tomu, že už všechno ví a kdyby náhodou někdo něco nevěděl,tak se raději nebude ptát,aby nebyl mezi těmito NENOVÁČKY náhodou označen za nováčka a někdo mu nenapsal,že tento dotaz neni dost na úrovni.

PROBOHA,žádný dotaz neni hloupý,ale jen hloupá může být odpověď!
Myslim si,že toto fórum TAKZVANÝCH ZKUŠENÝCH by muselo zákonitě umřít.
Neni dlouho co tu někdo psal že toto fórum umírá. Nemyslím si to. Aspoň zatím co se tu i NENOVÁČCI ptají.Právě tito nenováčci dělají toto fórum tak zajímavé jak je.Jsou kořením tohoto fóra.
Kdo je vlastně nováček? Ten kdo je registrovaný, mnoho let debatuje,teoreticky všechno ví,ale ve skutečnosti uvařil za tuto ohromnou dobu jen pár piv? Nebo ten, kdo řadu let vaří pivo (samozřejmě že jen 200 litrů za rok) a před měsícem se registroval a má jen dva příspěvky? Kdo určí nováčka od nenováčka?

A MR. BEER - to,že se tu zná každý s každým si nemyslím.

VANKUS tu píše "sam si totiz spominam na svoje zaciatky pred dvoma rokmi a na svoje obcas hlupe otazky ohladom vsetkeho mozneho, za niektore z nich sa dokonca teraz zo spetneho pohladu aj trochu hanbim."

Vankusi, nemáš se vůbec za co stydět!!!!Proč by ses měl stydět? Za otázky které si v začátcích kladli i ti ZKUŠENÍ?
Učený z nebe nespadl.
Mám rád toto fórum. Denně ho sleduji. V mých začátcích jsem ho hltal jedním dechem a to právě kvůli tomu, že tenkrát jsem byl opravdu ten začátečník a nikdo neřešil že nějaká otázka je hloupá, anebo že neni na úrovni. Vlastně ani nevim,jestli ten začátečník nejsem dodnes.Člověk se stále učí a vzhledem k tomu,že vařím tuto celou dobu (pět let skoro každý měsíc) jen spodně kvašená piva, tak vzhledem k svrchňákům jsem úplná lama." Možná ,že ten začátečník,ale jo začátečník.

Samozřejmě že mě vadí, když je někdo mimo téma a píše v oddělení Vaření piva ze sladinových výtažků, o tom jak má šrotovat slad. Ale to asi nebude o nováčkovi,ale o blbosti.

Přeji tomuhle fóru jen to nejlepší a ať se drží tak dobře,jak se zatim drželo.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Forum pro zkušené
PříspěvekNapsal: čtv 29. říj 2015 18:34:15 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 559
Bydliště: Machová
Mrkněte se na "vše ostatní", to je možná to, co Mosquita žene k této myšlence. Ten dotyčný se vůbec nazabýval myšlenkou, že by to téma tady už mohlo být. Prostě to sem fláknul a zaplevelil toto fórum o další zbytečný příspěvek..........Nikdo netvrdí, že by se tu tvořila nějaká elita, která by koukala na začátečníky z patra. Všichni by tu část fóra mohli číst, ale nesměli by přispívat. Nevidím na tom nic až tak špatného.......samozřejmě můžem polemizovat o nějaké elitářství, separování se atd., ale za mě je to nesmysl. Všichni jsme jedna pivovarská rodina, rozumný člověk se tu zorientuje a přizpůsobí a pitomec se časem vyloučí sám.......

Mimochodem, o tom umírání jsem tu založil vlákno já......dodnes mám pocit, že už tu není tak živo, jako 2 roky zpět........možná se už naplňuje "kapacita" těch, které chytlo vaření v rámci všeobecného minipivarského boomu a teď už se chytne jen sem tam někdo.....nevím. Každá křivka, která letí kolmo vzhůru, jednou musí do vodorovné polohy.....:-)

_________________
Matěj 12° - na spilce
Hofburg na Černo 13° - zraje
best of Měrka 12° - zraje


Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a CHMELOVÁREK 2016 a 2. místo CHMELOVÁREK 2017
Tmavá 11° - 2. místo CHMELOVÁREK 2014
Stojanova Tma 14°- 3. místo Praha 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Forum pro zkušené
PříspěvekNapsal: čtv 29. říj 2015 19:13:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Myslím si, že odliv způsobil hnusbuk, kde se primárně lidi můžou každou minutu chlubit fotkama a navzájem se poplácat. Navíc tam visí hodně lidí 24 hodin denně. V tom je to tam asi lepší než zde, ale zase se tam zpětně informace dost špatně vyhledávájí, takže úplně zapadnou, což je škoda. Hlavní záměr nebyl povyšovat se nad ostatní, ale založit skupinu pro komerční nebo budoucí komerční pivovarníky. Problematika je ve srovnání s homebrewingem mnohdy naprosto odlišná a asi mi nepomůže, když tam třeba někdo bude psát, že si mícha doma ve spilce 20 litrů tyčovým mixérem, když budu řešit várku 100x větší. Byť na domácí míchání mixér nezavrhuji. Málokdo má třeba doma glycol, úpravnu vody, výrobník páry apod.? Často jsou zde taky tendence bagatelizovat řešený problém. Omezení chaoticky nahodilého generování dotazů nově příchozích nadšenců v této, pro ně zbytečné, sekci by byl bonus. Omezit by se to asi nemuselo, ale je jasné, že se to zvrhne jako vždy.

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Forum pro zkušené
PříspěvekNapsal: čtv 29. říj 2015 20:01:04 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 559
Bydliště: Machová
Nemyslím si, že toto fórum je zrovna fórum, kde komerční pivovarníci budou hledat rady. V drtivé většině jsou to lidé nějakým způsobem v tomto oboru vzdělaní, nebo minimálně nadšeně studující všelikou odbornou literaturu. Špíše sem chodí lidé typu Iva Komárka nebo Toma Pivečky, kteří tu kdysi začínali a občas sem zajdou a třeba poradí nebo vyjádří svůj názor. U Iva je to správcovství......A dále by mě zajímalo, jak chceš odhalit budoucí komerční pivovarníky.....těch je tu asi 90%, neb si myslím, že většina z nás se vidí ve vlastním pivovaru....o realitě dosažitelnosti takového snu je zbytečné debatovat.

Faktem ale je, že vytvořením části fóra pro ty vzdělanější, se nijak neomezí možnost vkládat ty opakované dotazy nebo nová opakovaná témata....

_________________
Matěj 12° - na spilce
Hofburg na Černo 13° - zraje
best of Měrka 12° - zraje


Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a CHMELOVÁREK 2016 a 2. místo CHMELOVÁREK 2017
Tmavá 11° - 2. místo CHMELOVÁREK 2014
Stojanova Tma 14°- 3. místo Praha 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Forum pro zkušené
PříspěvekNapsal: pát 30. říj 2015 6:47:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2841
Bydliště: Zeleneč
PIvo píše:
Hlavní záměr nebyl povyšovat se nad ostatní, ale založit skupinu pro komerční nebo budoucí komerční pivovarníky. Problematika je ve srovnání s homebrewingem mnohdy naprosto odlišná a asi mi nepomůže, když tam třeba někdo bude psát, že si mícha doma ve spilce 20 litrů tyčovým mixérem, když budu řešit várku 100x větší.


Ano, přesně tohle byla původní myšlenka k založení tohoto tématu. Nejde o to udělat kastu privilegovaných, ale jen jak omezit zasírání "odborné" části fóra začátečnickými dotazy (případně nováčky, kteří si nevšimli, že jsou v profi části). Druhá možnost je udělat úplně separátní forum.
Mimochodem, divili byste se, kolik sládků z komerčních minipivovarů to tady čte (i když třeba nejsou registrovaní).

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Forum pro zkušené
PříspěvekNapsal: pát 30. říj 2015 9:57:16 
Offline

Registrován: úte 16. říj 2012 15:23:23
Příspěvky: 234
Bydliště: Ohrobec
Blafoza píše:
PROBOHA,žádný dotaz neni hloupý,ale jen hloupá může být odpověď!

Naprosto souhlasím se vším co tady Blafoza napsal.

Druhou stranu taky trochu chápu: fórum mělo pomáhat všem, tedy i modrým, kteřá již vědí a nechtějí se pořád probírat stále stejnými dotazy žlutých. Domnívám se, že modří mají prostě smůlu. Ať si klidně založí oddělení "Komerční vaření" nebo "Pro zkušené", ale jestli tam nás žluté nepustí, tak se s nimi prostě nebudeme bavit :( A to by jim nakonec přislo líto.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Forum pro zkušené
PříspěvekNapsal: pát 30. říj 2015 10:01:51 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2841
Bydliště: Zeleneč
Tak pokud má začátečník co říct třeba k tomu, jak dlouho bude trvat předtlakování ležáckého tanku N2 před přepouštěním z CKT, tak tam může psát, protože to není začátečník.

Pokud ale přijde a napíše "já doma stáčím do sudu při 4-4,5 a nijak ho nepředlakovávám a funguje mi to", tak to není relevantní odpověď a toho bych se právě rád vyvaroval, jinak to bude hromada manuální práce to udržet a nakonec z toho budou uživatelé ještě víc naštvaní, že je někdo peskuje.

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Forum pro zkušené
PříspěvekNapsal: pát 30. říj 2015 17:42:34 
Offline

Registrován: ned 20. úno 2011 22:17:19
Příspěvky: 392
vankus píše:
Mr.Beer píše:
Kdysi jsem navrhoval zákaz psaní příspěvků měsíc po registraci, čímž by se právě omezil počet duplicitních dotazů nováčků, ale neprošlo to.

Tak na toto mozem napisat len tolko, ze to by bola dobra blbost - vid moj príspevok vyssie.


To je zkušenost z jiného fóra kde to funguje perfektně.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Forum pro zkušené
PříspěvekNapsal: pát 30. říj 2015 17:54:06 
Offline

Registrován: ned 20. úno 2011 22:17:19
Příspěvky: 392
Navrhuji zrušit adminovi všechny práva, protože se nad nás povyšuje, jen tak si tu zamyká co se mu zlíbí a vlastne vůbec nic nedělá... a kdo to vůbec je? Co udělal pro pivní svět? Kdo ho vlastně zná?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz