VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 22. říj 2018 4:57:21
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Cider prosim o radu
PříspěvekNapsal: stř 20. zář 2017 8:30:40 
Offline

Registrován: stř 20. zář 2017 8:12:00
Příspěvky: 6
Ahoj před 4 dny jsem začal dělat jablečný cider ze 100% juice z lidlu + kvasnice SafCider(http://www.northernbrewer.com/safcider-5g) + přidal jsem ještě 15g cukru ve formě karamelu(který jsem rozpustil v 1l juice). Je to moje první kvašení tak nevím jestli jsem vše udělal správně ale stále se mi to nezačalo bublat. Kvasnice jsem nechal 30 minut rehidratovat (v převařené a znovu zchlazené vodě 27stupnů) poté jsem je přelil do 15l juicu a nechal v 30l nádobě s kvasnou zátkou kvasit Jenže mi připadá že to vůbec nezačlo kvasit(teplota je 22stupnu). Prosím o radu zda li zbytečně zmatkuju nebo jsem něco udělal špatně.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cider prosim o radu
PříspěvekNapsal: stř 20. zář 2017 8:50:06 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. úno 2016 20:41:21
Příspěvky: 63
hele v dzusu z Lidlu asi budou konzervanty co, ten asi nebude jen a pouze pasterovanej...
konzervanty by to kvaseni urco tlumily...
zkusenost ale nemam...

_________________
www.fb.com/3nohejjelen

Black IPA 16°- 2.místo na Prague Homebrewing Competition 2017
Hefeweizen 13°- 1.místo na Degustační soutěži domácích výrobců piva ve Žďáru nad Sázavou 2016


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cider prosim o radu
PříspěvekNapsal: stř 20. zář 2017 13:43:53 
Offline

Registrován: stř 20. zář 2017 8:12:00
Příspěvky: 6
Ve složení nebyli psané konzervanty a dal jsem tam kvasinky na 20-30l takže myslíš že mám prostě čekat a ono se to chytne ?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cider prosim o radu
PříspěvekNapsal: stř 20. zář 2017 14:13:16 
Offline

Registrován: pon 21. bře 2016 13:51:30
Příspěvky: 162
a urcite ti to nekvasi? to ze ti nebuble kvasna zatka moze znamenat aj to ze ti len netesni poriadne veko na kvasnej nadobe...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cider prosim o radu
PříspěvekNapsal: čtv 21. zář 2017 9:04:07 
Offline

Registrován: stř 20. zář 2017 8:12:00
Příspěvky: 6
Dnes když jsem ho kontroloval tak jemně perlí ale nic velkého (asi jako jemě perlivá sodovka) tak jim dám ještě čas. Chci se ještě zeptat zda-li se může provzdušňovat během kvašení a jestli to má nějaký efekt. Nádoba na kvašení vypadá utěsněná používám tuto nádobu (http://www.vasepivo.cz/img_zbozi/000256-000201.jpg)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cider prosim o radu
PříspěvekNapsal: čtv 21. zář 2017 11:39:22 
Offline

Registrován: čtv 20. srp 2015 22:36:49
Příspěvky: 13
Ahoj,
základním ukazatelem, jestli to kvasí nebo ne, je měření hustoty. Co si pamatuju ze svých pokusů, tak u jablečné šťávy (bez dalších přidaných cukrů) jsem začínal někde kolem 1.044 a skončil po cca týdnu na 1.003 nebo tak nějak. A taky jsem tehdy použil jablečnou šťávu z Lidlu (bez konzervantů apod.). Žádné bouřlivé a viditelné kvašení s nějakou dramatickou pěnou se zde nekoná. Rozhodně tedy doporučuji použít hustoměr a měřit.
Petr


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cider prosim o radu
PříspěvekNapsal: čtv 21. zář 2017 12:36:27 
Offline

Registrován: stř 20. zář 2017 8:12:00
Příspěvky: 6
Aha já právě čekal bouřlivé kvašení děkuji vám za rady :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cider prosim o radu
PříspěvekNapsal: čtv 21. zář 2017 12:57:57 
Offline

Registrován: čtv 20. srp 2015 22:36:49
Příspěvky: 13
Ono taky asi bude záležet i na použitých kvasnicích. Já tehdy měl tyto: http://www.vasepivo.cz/zbozi/kvasnice/-pro-cidery-O100/kvasnice-sladky-cider-Z439.html
Ale jak jsem psal, prokvasilo to pěkně a celkem rychle a pít to šlo. :D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz