VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pát 26. kvě 2017 0:47:46
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: dodatečné dodání dextrózy
PříspěvekNapsal: ned 09. říj 2016 13:27:48 
Offline

Registrován: ned 09. říj 2016 13:21:42
Příspěvky: 14
Vařil jsem ležák plzeňského typu nefiltrovaný, vše prokvasilo perfektná na 4 % ( možná že hustoměr kecal) kvasil jsem 1 kvašení o cca 3 dny déle). Potom jsem stočil do sklenených lahví a teď po cca měsíci otevřel první lahvinku. Pivo je výborné , klasický nefiltrák ,ale trochu se potýkám s tím, že málo pění- skoro vůbec a je méně nasycené než by jsem si představoval, chybí mu takový ten říz. Můžu dodat ještě teď dextrózu a do jaké teploty ho potom šoupnout a na jak dlouho?. Dosytí se ještě a mám šanci na oživení. Vím, že příště budu muset stáčet dřív a nebo dát dextrózu hned. Prosím poraďte . Moc děkuji. Leoš.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: dodatečné dodání dextrózy
PříspěvekNapsal: ned 09. říj 2016 16:59:29 
Offline

Registrován: úte 16. říj 2012 15:23:23
Příspěvky: 204
Bydliště: Ohrobec
Pokud se lahve dají snadno otevřít, tak v zásadě nevidím důvod proč bys nepřidat dextrozu teď. Dřív pivo leželo bez tlaku a kroužkovalo se rozkvašenou mladinou při expedici do hospody, kde se asi za týden nasytilo. To je podobný postup. Nechal bych to při ležácké teplotě a tak za dva týdny zkusil jak se nasytilo. Kdyby málo, tak možná zkusit trochu vyšší teplotu, ale držel bych se do deseti stupňů.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: dodatečné dodání dextrózy
PříspěvekNapsal: pon 10. říj 2016 7:41:02 
Offline

Registrován: ned 09. říj 2016 13:21:42
Příspěvky: 14
Tak už jsem do každé 0,5 l lahve přidal 3 g dextrózy a nechám ležet cca měsíc kolem těch 10 st. Za 14 dnů na to kouknu, mám jen strach aby se to rozkvasilo ale předpokládám že se to chytne. Dej bůh štěstí.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: dodatečné dodání dextrózy
PříspěvekNapsal: pon 10. říj 2016 10:40:53 
Offline

Registrován: úte 16. říj 2012 15:23:23
Příspěvky: 204
Bydliště: Ohrobec
Pokud máš možnost ležet při nižší teplotě, tak raději při nižší. O kvasinky se neboj, těch tam zůstalo dost a když dostanou jídlo, tak se do něj pustí. Při 10 stupních bych si tipnul, že se to natlakuje za pár dní.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: dodatečné dodání dextrózy
PříspěvekNapsal: ned 16. říj 2016 14:35:00 
Offline

Registrován: ned 09. říj 2016 13:21:42
Příspěvky: 14
Tak po týdnu jedno pivko otevřeno a dextróza zafungovala na 100 % , pivo se brilantně nasytilo , krásně pění , pěna nepadá, má říz. Nechám ho ještě tak 14 dnů ležet. Je to silný nefiltrovaný ležák plzeňského typu s krásnou oranžovou barvou , nechci se nějak chvástat ale jak řiká klasik, ,, kdo jednou zkusil už nechce jinak" tak zdar další várce a ,, příště budeme chytřejší drahoušku". Dej bůh štěsí


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz