VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pát 19. led 2018 14:24:08
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Surogace cukrem
PříspěvekNapsal: pát 20. úno 2015 9:56:02 
Offline

Registrován: čtv 12. úno 2015 8:36:50
Příspěvky: 38
Procházel jsem si stránky pivovaru Svijany a všiml jsem si že při výrobě piva přidávají do mladinové pánve cukr.

Proč? to chtěli ušetřit na sladu a tak stupňovitost dohánějí cukrem.

Napadá Vás někoho proč?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Surogace cukrem
PříspěvekNapsal: pát 20. úno 2015 9:56:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2832
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
http://pivnirecenze.cz/10645-petr-mensi ... ny-glosuje

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Surogace cukrem
PříspěvekNapsal: pát 20. úno 2015 10:32:46 
Offline

Registrován: čtv 12. úno 2015 8:36:50
Příspěvky: 38
Mosquit píše:
http://pivnirecenze.cz/10645-petr-mensik-sladek-pivovaru-svijany-glosuje


Zajímavé počtení.
Stále ale nevím co si mám o tom myslet, něco my říká že to není správně přidávat cukr, ale dokud jsem to nevěděl tak my Svijanský máz 11° chutnal...

*musím se přiznat že jsem před 14dny dělal 10° a nějak my to nevyšlo... byla z toho 8° tak jsem to dosypal krystalem. asi to je hrozná prasárna.


Naposledy upravil Dydi dne pát 20. úno 2015 14:52:12, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Surogace cukrem
PříspěvekNapsal: pát 20. úno 2015 13:17:19 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 18. zář 2012 16:23:11
Příspěvky: 351
Bydliště: Čelákovice, Sedlčánky
Dydi píše:
Mosquit píše:
http://pivnirecenze.cz/10645-petr-mensik-sladek-pivovaru-svijany-glosuje


Zajmavé počtení.
Stále ale nevím co si mám o tom myslet, něco my říká že to není správně přidávat cukr, ale dokud jsem to nevěděl tak mi Svijanský máz 11° chutnal...

*musím se přiznat že jsem před 14dny dělal 10° a nějak my to nevišlo... byla z toho 8° tak jsem to dosipal krystalem. asi to je hrozná prasárna.



Nic ve zlém, ale tvůj neúspěšný boj s "i" a "y" mně osobně přijde jako větší zlo, než špetka cukru v pivu :)

Ještě jednou - nic ve zlém, ale mám v sobě na lačný žaludek dvě piva a tak si prožívám okamžiky upřímnosti (kterých budu, jak se tak znám, za hodinu litovat)...

_________________
Grádyš


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Surogace cukrem
PříspěvekNapsal: pát 20. úno 2015 13:27:25 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2832
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Mě to taky do očí zabolelo tak, že jsem neměl sílu na to něco napsat :)

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Surogace cukrem
PříspěvekNapsal: pát 20. úno 2015 13:41:22 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Stoho si ňyc neďelej, Poutňýk cukruje taki a jeto docela pytelné.

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Surogace cukrem
PříspěvekNapsal: pát 20. úno 2015 13:41:56 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Dydi píše:
Mosquit píše:
http://pivnirecenze.cz/10645-petr-mensik-sladek-pivovaru-svijany-glosuje


Zajmavé počtení.
Stále ale nevím co si mám o tom myslet, něco my říká že to není správně přidávat cukr, ale dokud jsem to nevěděl tak mi Svijanský máz 11° chutnal...

*musím se přiznat že jsem před 14dny dělal 10° a nějak my to nevišlo... byla z toho 8° tak jsem to dosipal krystalem. asi to je hrozná prasárna.


Samo,že to není správné.Jen se tím zvyšuje obsah alkoholu.To platí i v případě tvé 8mičky.Nepatrné množství cukru použité při surogaci sekundárního kvašení je však v tomto případě zanedbatelné.Ale zbytkový cukr je určitě 100x lepší.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Surogace cukrem
PříspěvekNapsal: pát 20. úno 2015 14:56:35 
Offline

Registrován: čtv 12. úno 2015 8:36:50
Příspěvky: 38
fotozapisnik.eu píše:
Dydi píše:
Mosquit píše:
http://pivnirecenze.cz/10645-petr-mensik-sladek-pivovaru-svijany-glosuje


Zajmavé počtení.
Stále ale nevím co si mám o tom myslet, něco my říká že to není správně přidávat cukr, ale dokud jsem to nevěděl tak mi Svijanský máz 11° chutnal...

*musím se přiznat že jsem před 14dny dělal 10° a nějak my to nevišlo... byla z toho 8° tak jsem to dosipal krystalem. asi to je hrozná prasárna.



Nic ve zlém, ale tvůj neúspěšný boj s "i" a "y" mně osobně přijde jako větší zlo, než špetka cukru v pivu :)

Ještě jednou - nic ve zlém, ale mám v sobě na lačný žaludek dvě piva a tak si prožívám okamžiky upřímnosti (kterých budu, jak se tak znám, za hodinu litovat)...



Všem zúčastněným se omlouvám... Čeština není vážně moje silná stránka.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Surogace cukrem
PříspěvekNapsal: pát 20. úno 2015 16:15:50 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 559
Bydliště: Machová
Tak pokud čtu ten příspěvěk, jediná vada je, že ve slově mi, píše tvrdé místo měkkého.......tak bych to tak černě neviděl. A další věc, než se tu někteří začnete do někoho navážet kvůli pravopisu, zvažte, že to může být inteligentní člověk, který bohužel dyslektit, dysgrafik atd......


Jinak k cukru, já to taky nemám rád, stáčím se zbytkovým. Někdo však prefetuje doslazování, buď z pohodlnosti nebo třeba nemožnosti stáčet v pravý čas......každého věc.

_________________
Matěj 12° - na spilce
Hofburg na Černo 13° - zraje
best of Měrka 12° - zraje


Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a CHMELOVÁREK 2016 a 2. místo CHMELOVÁREK 2017
Tmavá 11° - 2. místo CHMELOVÁREK 2014
Stojanova Tma 14°- 3. místo Praha 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Surogace cukrem
PříspěvekNapsal: pát 20. úno 2015 17:59:28 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
kratoska15 píše:
Tak pokud čtu ten příspěvěk, jediná vada je, že ve slově mi, píše tvrdé místo měkkého.......tak bych to tak černě neviděl. A další věc, než se tu někteří začnete do někoho navážet kvůli pravopisu, zvažte, že to může být inteligentní člověk, který bohužel dyslektit, dysgrafik atd......


Jinak k cukru, já to taky nemám rád, stáčím se zbytkovým. Někdo však prefetuje doslazování, buď z pohodlnosti nebo třeba nemožnosti stáčet v pravý čas......každého věc.


Nejspíš jsi nečetl původní,neredigovaný text,na který reaguje v citaci fotozapisnik.eu o příspěvek níže.Původně jsem měl také nutkání v mém příspěvku zareagovat,ale bohužel,je to fórum o pivu,ne o češtině.Tak se držím tématu.Navíc peskovat nováčka hned na začátku mi připadalo tak trochu podpásovka.
Ale třeba jednou bude vařit jako MATUŠKA ;)
Ovšem,číst fóra,obecně,je někdy fakt jen pro otrlé!
Jinak Svijanský máz mi vůbec připadá docela kentus. :cry:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz