VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 21. úno 2017 1:44:33
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: pon 19. bře 2012 13:45:30 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Chlapi,v pátek jsem tedy uklohnil várku ZNALCŮV LEŽÁK ,tekutý koncentrát + 700g dextrozy,něco málo přes 20l.Nevím jaká byla počáteční hustota,neb hustoměr mi přišel v zásilce rozbitý.Dnes,v pondělí,po příchodu do práce (mám tu ideální,teplotní podmínky 18-19'C) kontroluji bublák a bubláááá.Asi 4x do minuty.Nevím kolik je uvnitř,a tak se ptám.Sbírat tu deku?Nechci to ani otevírat a vrtat do toho,když si to tak hezky probublává?!Hustoměr mi pošlou nový.Co vy na to?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: pon 19. bře 2012 13:52:50 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Přiložené kvasnice k tomuto koncentrátu jsou svrchní, takže nesbírat.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: pon 19. bře 2012 16:22:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Jistě,vím,zapoměl jsem uvést,že se jedná o svrchní,ale podle toho co jsem prošel na foru je otázka sběru deky právě při svrchním kvašení dosti rozporuplná :?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: pon 19. bře 2012 19:59:30 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
ja zbieram a efekt na chuti som zaznamenal


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: pon 19. bře 2012 21:09:26 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
a já nesbírám a také jsem nic nepozoroval :) navíc ti můžu namítnout.. mám to bez práce a nevíc nemusím riskovat pokaždý když do kvasící mladiny nečím "hrábnu" že tam něco zanesu

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: pon 19. bře 2012 21:46:26 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
mas pravdu ze je tu tolko faktorov ze to tym zbieranim nemusí byť :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: pon 19. bře 2012 22:47:09 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Pánové tohle je myslím dostatečně probráno v samostatném vláknu.
Milanos: otázka nijak rozporuplná není, pouze zdejší debata. Pokud si to vlákno dobře přečteš, bude ti to jasné. Jinak sbírat deku u svrchního kvašení můžeš, ale chtěl jsi poradit.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: stř 28. bře 2012 21:25:44 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Nuže,nesbíral jsem tedy.Ono stejně dohromady nebylo co.Jen taková dečka.
Jak uvádím výše,zpočátku vcelku vydatné bublání,které postupně ustávalo.Domnívám se,že podíl na tom mněla i teplota,která místy klesala i k 17°C!Nedalo mi to,a přes den jsem přitápěl topným ventilátorem,tak na 19-20°C.Díky tomu se bublání opět rozchodilo.Několikrát jsem celou ferm.nádobou lechce zamíchal,což také pomáhalo.
Dnes,12tý den kvašení velmi ustálo a nepomohlo ani přestěhování k radiátoru,kdy se teplota kvasu zvedla až na 22°C.
Vzhledem k tomu,že mi dnes přišel nový hustoměr,mohl jsem tak konečně změřit nějakou hodnotu.Ale jsem z toho stále tak trošku v lese.
Hladina se dotýkala na čárce 1006,na další stupnici přibližně 16(dle výrobce 1 dílek = 0.5g cukru)tedy asi 8g/l?
A na třetí stupnici se kryla s hodnotou 2 nebo 4,nevím.Ale měl by to být teoretický obsah alkoholu.
Měření mi nepřipadá vůbec přesné,spíše orientační.Nebo to chce dopilovat.Měřič mám http://www.vasepivo.cz/zbozi/prislusenstvi/hustomery-O64/hustomer-Z47.html.
Vzhledem k tomu,že jsem neměl možnost měřit na začátku,není mi jasný ani celkový výsledek.I když výrobce uvádí 1040-1044.MS-Znalcův ležák.
Nic,méně.Pivko jsem nalahvoval,něco do petek,něco do soudků a zasypal cukrem,dextrozou,a pár petek i medem.
Do 1l dal 6g cukru,nebo dextrozy a medu 10g.Někdo tady psal medu kávovou lžičku,ale to mi vycházelo 12g/l,a zdálo se mi to moc proti cukru.
Do soudků cukrů i medu méně.Samo,že jsem koštnul,ale řeknu vám,jestli se to nějak neuleží,tak to fakt vyleju! :evil:
Je to řídké,kalné,prázné,ale fest hořké.To je taky jediné co mi na tom chutná.
Teď už mně fakt zachrání jedině "DEJ BŮH ŠTĚSTÍ" ;)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: stř 28. bře 2012 22:23:45 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Chuť, kterou popisuješ je v této fázi výroby zcela v pořádku. Počkej týden až se pivo zasytí (a ono se při té surogaci sakra zasytí) a budeš koukat na tu proměnu.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: čtv 29. bře 2012 4:57:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Díky,rád počkám i déle,jen když to bude aspoň trochu k pití.Dnes ráno jsem petky cvičně osahal a jsou dost tvrdé.Tak nevím,jestli tam nebylo ještě dost zbytkového cukru?Ale podle "měření" snad ne.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz