VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 24. dub 2018 22:02:52
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: pát 09. bře 2012 11:44:42 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
slamak píše:
Nejlíp si kup cukroměr a stáčej při zbytkovém cukru a není třeba nic přidávat.


amen :)

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: pát 09. bře 2012 13:22:16 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Začína se mi to malinko komplikovat,Nottinghamy nemají a nikdy neměli!Údajně v kvasnicích nejsou až takové rozdíly.!??Pán se evidetně "vyzná".Nejspíš jsem narazil na obyčejného " podavače zboží "???Jen mi teď prosím poraďte,čím Nottinghamy nahradit.Budu nakupovat zde.:domacimikropivovary.cz/e-obchod/suroviny/kvasnice/kvasnice-svrchniho-kvaseni/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: pát 09. bře 2012 14:26:50 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Pokud chceš zachovat neutrální charakter, tak US - 05.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: pát 09. bře 2012 14:41:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. led 2011 8:57:12
Příspěvky: 390
Bydliště: u Frýdku - Místku
Já bych doporučoval ty Premium Gold. US-05 celkem špatně sedimentují i když psal,že zákal není na závadu :-)

_________________
http://divokypstros.webnode.cz/

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: pát 09. bře 2012 14:48:59 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
ja by som skušobnú várku odkvasil pekárenskýmy kvasnicami z tesca a dotyčnému podla ktorého v kvasniciach nieje rozdiel to nechal celé vypiť :)
najlepšie je mať doma ten cukromer ale aj maltozu prípadne ten cukor už dvakrát sa mi podarilo prestreliť 4.5% tak som na tu hranicu zasurogoval a pivo bolo super


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: sob 10. bře 2012 6:22:11 
Offline

Registrován: úte 07. zář 2010 8:43:39
Příspěvky: 32
milanos píše:
Začína se mi to malinko komplikovat,Nottinghamy nemají a nikdy neměli!Údajně v kvasnicích nejsou až takové rozdíly.!??Pán se evidetně "vyzná".Nejspíš jsem narazil na obyčejného " podavače zboží "???Jen mi teď prosím poraďte,čím Nottinghamy nahradit.Budu nakupovat zde.:domacimikropivovary.cz/e-obchod/suroviny/kvasnice/kvasnice-svrchniho-kvaseni/



Tak tady bych určitě na rady nedal. Už jem tenhle obchod někde tady rozebíral a od určité doby tam nechodím vůbec.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: sob 10. bře 2012 22:02:17 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Zrovna pekařské droždí obsahuje laktobacily, takže tam asi menší rozdíl v chuti bude. :-) Já bych zkusil taky Premium Gold.

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: stř 14. bře 2012 20:35:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Chlapi,změna!
Nakonec jsem koupil mlad.koncentrát,tekutý,Znalcův ležák od MS.
Mám kilo dextrózy.Dát to tam vše?Nebo něco nechat do soudků a petek,k sekundární fermentaci?Někde se píše 0,5-1kg.
A na plechovce píšou hořkost EBU 50-60.Je to v případě,že to zachmelím celým obsahem přiložených granulek?
Na sáčku přiložených kvasnic není název.Mám ještě Youngs a Danstar Nottingham.
Jak se projeví použití jednotlivých druhů kvasnic?Teplota fermentace bude okolo 18-20°C
Nezvedne se příliš obsah alkoholu,když namíchám místo 23,jen 20litrů?Prodejce uvádí při 23l,surogaci 1kgcukru-4,5% alkoholu.
Nechci se dostat moc pod 5% ale zároveň také ne moc přes 6% !Na plechovce píšou OG 1040°-1044° ???


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: stř 14. bře 2012 21:11:20 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
Asi bych nepoužil celý kilo dextrózy.. ale třeba jen třeba půlku. Ona ti sice zvedne alkohol ale bude to na úkor chuti a plnosti piva. Stejně tak jak píšeš, bych to naředil na max. 20l.

co se týče chmele ti přesně nepovím, ale myslím, že aby měl koncentrát sám o sobě kolem 60 EBU/IBU, to je dost vysoko.. nejspíš to teda bude s tím chmelem.

Kvasnice bych dal Notty.. udělaj pěkně neutrální chuť velice podobnou ležáku. Youngs neznám. Kvasnice z balení bych tam nedával.

to co píšou na plechovce.. těch 1040-1044.. to je počáteční hustota, když poslední dvě čísla vydělíš 4, tak dostaneš stupňovitost.. tzn. 10°-11° pivo.

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: stř 14. bře 2012 22:50:23 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Dám teda dextrozy jen půl kila.Hodně se diskutuje o maltoze.Když budu vařit příště a chtěl vyzkoušet,stačí i maltozy půl kila?Radši bych pivo plnější chuti,než řídkou,hořkou žbrďolu s hodně %.
Dnes jsem chutnal Vídeňský,kvasnicový ležák,Vsetínského minipivovaru Valášek.
POEZIE!!!
Tak mám laťku asi hodně vysoko :o
Zatím díky,až budu hotov,sdělím poznatky do sekce "vaření piva z koncentrátů-Mistr sládek "


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz