VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 23. srp 2017 3:14:19
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: pát 09. bře 2012 11:44:42 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
slamak píše:
Nejlíp si kup cukroměr a stáčej při zbytkovém cukru a není třeba nic přidávat.


amen :)

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: pát 09. bře 2012 13:22:16 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Začína se mi to malinko komplikovat,Nottinghamy nemají a nikdy neměli!Údajně v kvasnicích nejsou až takové rozdíly.!??Pán se evidetně "vyzná".Nejspíš jsem narazil na obyčejného " podavače zboží "???Jen mi teď prosím poraďte,čím Nottinghamy nahradit.Budu nakupovat zde.:domacimikropivovary.cz/e-obchod/suroviny/kvasnice/kvasnice-svrchniho-kvaseni/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: pát 09. bře 2012 14:26:50 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Pokud chceš zachovat neutrální charakter, tak US - 05.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: pát 09. bře 2012 14:41:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. led 2011 8:57:12
Příspěvky: 387
Bydliště: u Frýdku - Místku
Já bych doporučoval ty Premium Gold. US-05 celkem špatně sedimentují i když psal,že zákal není na závadu :-)

_________________
http://divokypstros.webnode.cz/

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: pát 09. bře 2012 14:48:59 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
ja by som skušobnú várku odkvasil pekárenskýmy kvasnicami z tesca a dotyčnému podla ktorého v kvasniciach nieje rozdiel to nechal celé vypiť :)
najlepšie je mať doma ten cukromer ale aj maltozu prípadne ten cukor už dvakrát sa mi podarilo prestreliť 4.5% tak som na tu hranicu zasurogoval a pivo bolo super


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: sob 10. bře 2012 6:22:11 
Offline

Registrován: úte 07. zář 2010 8:43:39
Příspěvky: 32
milanos píše:
Začína se mi to malinko komplikovat,Nottinghamy nemají a nikdy neměli!Údajně v kvasnicích nejsou až takové rozdíly.!??Pán se evidetně "vyzná".Nejspíš jsem narazil na obyčejného " podavače zboží "???Jen mi teď prosím poraďte,čím Nottinghamy nahradit.Budu nakupovat zde.:domacimikropivovary.cz/e-obchod/suroviny/kvasnice/kvasnice-svrchniho-kvaseni/



Tak tady bych určitě na rady nedal. Už jem tenhle obchod někde tady rozebíral a od určité doby tam nechodím vůbec.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: sob 10. bře 2012 22:02:17 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Zrovna pekařské droždí obsahuje laktobacily, takže tam asi menší rozdíl v chuti bude. :-) Já bych zkusil taky Premium Gold.

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: stř 14. bře 2012 20:35:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Chlapi,změna!
Nakonec jsem koupil mlad.koncentrát,tekutý,Znalcův ležák od MS.
Mám kilo dextrózy.Dát to tam vše?Nebo něco nechat do soudků a petek,k sekundární fermentaci?Někde se píše 0,5-1kg.
A na plechovce píšou hořkost EBU 50-60.Je to v případě,že to zachmelím celým obsahem přiložených granulek?
Na sáčku přiložených kvasnic není název.Mám ještě Youngs a Danstar Nottingham.
Jak se projeví použití jednotlivých druhů kvasnic?Teplota fermentace bude okolo 18-20°C
Nezvedne se příliš obsah alkoholu,když namíchám místo 23,jen 20litrů?Prodejce uvádí při 23l,surogaci 1kgcukru-4,5% alkoholu.
Nechci se dostat moc pod 5% ale zároveň také ne moc přes 6% !Na plechovce píšou OG 1040°-1044° ???


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: stř 14. bře 2012 21:11:20 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
Asi bych nepoužil celý kilo dextrózy.. ale třeba jen třeba půlku. Ona ti sice zvedne alkohol ale bude to na úkor chuti a plnosti piva. Stejně tak jak píšeš, bych to naředil na max. 20l.

co se týče chmele ti přesně nepovím, ale myslím, že aby měl koncentrát sám o sobě kolem 60 EBU/IBU, to je dost vysoko.. nejspíš to teda bude s tím chmelem.

Kvasnice bych dal Notty.. udělaj pěkně neutrální chuť velice podobnou ležáku. Youngs neznám. Kvasnice z balení bych tam nedával.

to co píšou na plechovce.. těch 1040-1044.. to je počáteční hustota, když poslední dvě čísla vydělíš 4, tak dostaneš stupňovitost.. tzn. 10°-11° pivo.

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: .........zase jeden začátečník
PříspěvekNapsal: stř 14. bře 2012 22:50:23 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Dám teda dextrozy jen půl kila.Hodně se diskutuje o maltoze.Když budu vařit příště a chtěl vyzkoušet,stačí i maltozy půl kila?Radši bych pivo plnější chuti,než řídkou,hořkou žbrďolu s hodně %.
Dnes jsem chutnal Vídeňský,kvasnicový ležák,Vsetínského minipivovaru Valášek.
POEZIE!!!
Tak mám laťku asi hodně vysoko :o
Zatím díky,až budu hotov,sdělím poznatky do sekce "vaření piva z koncentrátů-Mistr sládek "


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz